Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ta situace bude naprosto identická teď, po prázdninách či za rok. Vakcína či lék jen tak nebude. Je jedno, jestli bude aktuálně 10 nakažených, 100 či 10000. Na situaci to nic nemění. Opatrnost a omezení šíření bude muset být pořád (a nebo vůbec). Není možné zastavit život, zavřít děti doma, nechat stát krvácet vyplácením ošetřovného, přijít o lidi v produkci. Není možné žít bez sociálních kontaktů, není možné izolovat děti. To je naprosto zdegeneruje, je to pro ně 1000x horší než projít touto virózou. Tento způsob boje nikam nevede a velmi velmi velmi brzy to stát vysaje natolik, že nebude mít na to zaplatit další restrikce a bude tomu muset nechat volný průběh. Nemá nejmenší smysl nechat školy zavřené. Je to pouze dočasné pseudořešení, které žádným řešením není. Nemluvě o tom, že je směšné, že někdo argumentuje nakažením učitele či svého dítěte, přitom to riziko je 100x nižší než v soc.zařízeních, nemocnicích, hasičů, policistů ... Přesto oni musí a jiní ne? Ne, takto společnost fungovat nemůže.

27 4
možnosti
JD

J93a80n 84D27l34o38u62h45ý

13. 4. 2020 16:55

Po otevreni skol akorat halekaji lidi, kteri nemaji penize, protoze jsou kvuli diteti doma a nebo to jsou rodice, kteri se nechteji 24h starat o svoje dite. Na to ja mam odpoved: tohle je presne ta zivotni lekce, ktera vam ukazala, ze jste se nemeli rozmnozovat! Tem ostatnim jako jsem i ja je uplne jedno, ze je skola zavrena. Starat se o vlastni dite mi necinni problem a penez mam taky dost. Jen doufam, ze nas stat svymi opatrenimi nepolozi ekonomiku na lopatky.... Mit dite je predevsim odpovednost za dalsi osobu, ale spousta lidi si poridi dite i kdyz neuzivi sami sebe... natoz aby neco usetrili!

2 12
možnosti
Foto

Stát se nezadluží nějakými 200 miliardami. Já bych to odhadoval na 700 - 1000 miliard. A z toho se vyhrabe jen inflačně po dobu následujících tak 10ti let. Takže ti, kdo mají něco ušetřeno, na tom zase budou biti, a ti co žijí z minuty na minutu na tom zase vydělají.

5 0
možnosti
Foto

I zde platí, že si člověk začne něčeho vážit teprve tehdy, až to ztrácí. Moje milá sousedka, učitelka na prvním stupni, chodila dříve z práce domů vynervovaná a s přáním, aby už už byla v důchodu - no a nyní se do důchodu již netěší; těší se jen na to, až bude zase normálně učit. Tak si všichni držme palce, aby to bylo brzy.

16 1
možnosti
JN

Máte pravdu, to jste nepsala velmi trefně.

0 0
možnosti
Foto

Pane Nožičko dám Vám to do nového vlákna, aby se neztratila přehlednost:

https://ziegler.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A200331_748646_blogidnes

Podívejte se na příspěvek p. Zieglera 31.03. v 19:35, který jste označil mínusem. Tak si tu nehrajte na bůhvíjakého moralistu.

0 0
možnosti
JN

Mínusoval jsem příspěvek Jana Zieglera:

Tak znovu. Vzhledem k vyštvání Davida Vlka z blogování mají u mně trvalý zákaz diskusí Arnold Lička, J. Havránek, Jaromír Petřík, Standa Novák, Ivan Marek, Martina Moudrá, Dan Rozsíval. Seznam může být kdykoli doplněn.

A za tím mínusem si stojím, neboť jsem přesvědčen,

že zdaleka ne všichni tito jmenovaní stojí za "vyštváním" Davida Vlka.

Kde se tam píše o cenzorech, co se bojí pravdy - jak tvrdíte o kousek níž? Opět názorně lžete.

2 0
možnosti
Foto

A pane Nožičko, když už mě mažete, budu mít také stálý ban jako pan Veverka?

0 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

DR

Ona je odpověď na otázku kdy a jak otevřít školy strašně těžká. Ať totiž vláda rozhodne jakkoli, tak to bude v očích jejich oponentů, kteří samozřejmě sami ví všechno nejlépe, špatně.

5 3
možnosti
Foto

Dobrý, no. Tak se celkem slušná a konstruktivní diskuse zas zvrhla na vzájemné napadání. Tady být nemusím.

2 1
možnosti
JN
JN

Vůbec se Vám nedivím....

0 0
možnosti
Foto

A co sami učitelé,nemají strach jít mezi mladé a děti? Před chvilkou jsem podobné vyjádření četl...

1 0
možnosti
PK

Většina z nich ne. Stejně jako já nemám strach poslat děti do školy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,14
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik