Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Vždy dám na zkušenosti a rady odborníkům v oboru. Ve školství Vám, v opatření hygirnikum a epidemiologum. Respekt k profesi.

4 1
možnosti
VH

Pregnantní vyjádření.

1 0
možnosti
MK

Jenže tady nejde jen o vyučování. Ale taky o obědy, družiny pro děti prvnáků až třetáků. Jak tam zajistit nějaký odstup, hygienu... dítě si stáhne roušku a nakydá si do ní oběd? Víme, že malé a menší děti ještě cintají. A když si roušku sundají, položí si ji na stůl? Jakou stranou? Tou, co měli na puse nebo naopak? A ten stůl bude vydezinfikovaný? A co když jim spadne na zem? Bavíme se o malých dětech. Po kolika budou na oběd do jídelny chodit? Navíc, co když dítě začne prázdniny karanténou? Mnoho rodičů dává děti na hlídání k prarodičům, předpokládám, že rodič, kerý je ted doma, bude potřebovat pracovat a ne si znovu brát OČR. A pokud tedy přes jeden milion dětí půjde do školy, tak předpokládám, že se otevřou i hranice, bazény, hřiště, koupaliště, že vlastně nebude nutno dodržovat žádný režim. Sice nikdo neví, co je lepší - otevřít školy ano či ne, ale stojí těch 5 - 6 týdnů za riziko?

1 0
možnosti
MV

V tom všem bych dal na rady specialistů. Učitelé mohou vyjádřit názor, zdravotnicti odborníci musí rozhodovat na základě situace, ne přání nás laiků.

0 0
možnosti
Foto

Výuka on-line se rozběhla obdivuhodně a kvůli jednomu měsíci bych zůstal v současném stavu. Na středních bych využil prázdných škol bezpečnému proběhnutí maturit v ještě řádném termínu

3 0
možnosti
AN

A27l14e75š 47N70o93v28á71k

13. 4. 2020 10:45

Výuka on line je sociálně nespravedlivá. Povinná je školní docházka, nikoli domácí výuka. možná přijdou piráti s revolučním návrhem zrušení kamenných škol a výuka bude jen internetová?

2 0
možnosti
Foto

Většinou s Vašimi názory nesouhlasím, ale tady jste napsal podle mě velmi logicky a relevantně. Určitě by se nějaký kompromis našel, nechat děti doma až do září mi nepřipadá rozumné. Karma R^

Hezký den.

3 1
možnosti
JN

Díky, hezký den i Vám.

0 0
možnosti
Foto

Asi tady schytám dost mínusů,ale většina rodičů má doma zdravé děti, které se, krom domácích úkolů,zabaví samy. Ale co rodiny s postiženými dětmi (autisty, dětmi s těžkou MR atd..), kdy pobyt v denním stacionáři, nebo ve speciální škole znamenal pár hodin odpočinku pro rodiče? Ono je těžké si představit, jaké to je být 24 hodin s autistickým dítětem (či jinak postiženým a neschopným být chvíli samo bez dozoru).

Je to velice vyčerpávající (i když se teď povolilo nenošení roušek pro handicapované osoby).

Mmch, ve třídě, kam chodí náš syn, je pět dětí, dost daleko od sebe. Ani nemají potřebu se sdružovat (samozřejmě všichni autisté nejsou stejní).

Takže co navrhnout kompromis: děti, které do školy rodiče nepustí, ať se dál vzdělávají doma, učitelé,co učit nechtějí, ať jsou nadále doma.

A školní rozvrh zkrátit na půlku, místo 6-7 hodin max. 3-4hod. Myslím, že bez výtvarné výchovy, pracovní výchovy, občanské nauky a podobných "lehčích" předmětů se dá v pohodě na čas obejít.

3-4 hodiny by se daly v roušce vydržet (jak už to někdo psal v diskusi, pokladní a zdravotníci v těch rouškách musí být celou směnu (6-12 hodin, krom odložení na jídlo..)

7 2
možnosti
JN

Já myslím, že to, co jste napsala, je velmi rozumné. Zejména co se týká možného zkrácení školního rozvrhu, kde by se např. vypustily různé výchovy a ponechaly se zejména stěžejní předměty jako například cizí jazyk, matematika, čeština... A na středních školách pak zejména odborné předměty a laboratorní cvičení, které se žáci bez potřebného vybavení mohou těžko učit doma.

Ohledně té dobrovolnosti učitelů už bych to viděl trochu problematické, ale u těch, co mají závažnější zdravotní problémy, by i tohle být umožněno mohlo.

4 0
možnosti
VB

Zatím to ale vypadá, že ministerstvo školství očekává den D, kdy nastoupí všechny děti do školy a pojede se stejně jako dříve. Povinnost nosit roušky nechá na rozhodnutí ministerstva zdravotnictví, pak se bude vymlouvat na nedostatek ochranných pomůcek,... Opravdu by stálo za to, aby na ministerstvu začali něco dělat. Nyní jsou prázdné školy, ideální doba pro konání maturity nebo přijímaček. Ale ministerstvo to vše odloží na červen, kdy se mají konat přijímačky, maturity a všechny děti a studenti mají po dlouhé době dohánět zameškané sociální kontakty, mají se uzavírat známky nebo psát slovní hodnocení,..

Z tohoto pohledu odložení na září nic moc neřeší, pokud bude přístup ministerstva stejný. Chce to nápady a ochotu něco dělat a vzít na sebe nějaké riziko, místo strkání hlavy do písku. V krizi a za války je třeba se umět rozhodovat, kdo váhá, prohraje vše.

2 0
možnosti
Foto

11 března, kdy se uzavřely školy, bylo v republice 94 nakažených . V polovině května, kdy se uvažuje o jejich otevření, jich bude možná 10 000. :-)

1 5
možnosti
JD

S takovou logikou školy neotevřou nikdy.

3 0
možnosti
JH

Právě jsem na iDnes dočetl pojednání jednoho zdejšího blogera a školského odboráře na stejné téma - požadovaného dlouhého odkladu, neboť starší učitelé se prý bojí učit na živo....

Což o to, obavy jsou, stejně jako v případě lékařů, dopraváků, prodavaček...., namístě, jenže, kdyby jim podléhal každý, nejspíše bychom brzy vymřeli...

Na druhé straně, ale zase . na Zemi by tak byl čistší vzduch a v benátských kanálech by se opravdu proháněly ti krásní delfíni :-)

0 1
možnosti
Foto

Sranda musí bejt i kdyby nebylo čtenářů....

0 0
možnosti
Foto

Ale to je přeci velmk jednoduché proč v září a ne třeba po vánocích.

Jsou pro to hned 2 jasné důvody.

1/ Podle všech prognóz by léto mělo výrazně zpomalit šíření viru a mělo by tak dojít k poklesu počtu nakažených.

2/ Pokud půjdou děti do školy až po prázdnínácj tak za 1 další měsíc až měsíc a půl získáme 3-3,5 měsíce času na to získat účinnou léčbu (respektive ověřit, který lék je vhodný).

Takže ten rozíl oproti termínu pod alších vánocích či velikonocích je celkem jasný.

Za relativně málé prodloužení restrikcí získáme startovací pozici s menším množstvím viru v populaci a hlavně 3 měsíce času.

Takže ano má rohodně smysl otevřít školy až v září.

5 2
možnosti
JN

Prognózy, že by léto a vyšší teploty měly šíření viru zpomalit, jsem zaregistroval, byť úplně všichni se k nim nepřiklánějí. Ovšem v období léta vidím jiné riziko: bude doba dovolených, lidé budou chtít cestovat (když ne do zahraničí, tak aspoň po ČR), chtít se koupat, pořádat soukromé party, atd., a to pro změnu zase nebezpečí šíření viru zvyšuje.

A máte jistě pravdu, že když to bude až v září, tak je větší šance, že se třeba podaří nalézt a vyzkoušet účinný lék - ovšem jistota, že se to skutečně podaří, bohužel v tomhle směru také není.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,10
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik