Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

z dnešního zasedání Parlamentu. Váš blog to dnešní Babišovo prohlášení posílá do kytek.

„Asi jsme měli formálně postupovat podle krizového zákona, jak řekl soud. My jsme jeho rozhodnutí respektovali. Vláda to následně ihned opravila,” přiznal dále premiér Babiš. Dodal, že právě proto, žádá Sněmovnu o prodloužení.

12 1
možnosti
JR

J93a77n 52R42i37c27h43t78e61r

28. 4. 2020 10:32

K otázce odškodňování:

je dobré si uvědomit, že vláda svým nezákonným rozhodnutím napáchala větší zlo, než komukoli dochází. Existuje totiž zákon 82/1998 Sb., o odpovědnosti státu za škodu způsobenou rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem. Což je, vzhledem k rozhodnutí soudu, právě tento případ.

Jinými slovy: zatímco podle krizového zákona bylo možno domáhat se nějakého odškodnění, jehož výše a vůbec vzniklý nárok by se teprve určovala na základě později vzniklé judikatury, podle tohoto zákona vláda nebude moci příliš kličkovat a ti, jimž nějaká škoda vznikla, mají v ruce naopak mnohem silnější páku než by měli, kdyby vláda rozhodovala podle krizového zákona. Vláda zkrátka nakonec přechytračila sama sebe.

A perlička nakonec - podle zmíněného zákona je možno částku zaplacenou státem při povinnosti uhradit škodu vzniklou nepsrávným úředním postupem či rozhodnutím možno vymáhat po tom, kdo ji svým rozhodnutím či nesprávným postupem způsobil.:-)

8 0
možnosti
MV

Asi ten 4,5 nasobek hrube mzdy prezije, ne? ;-) Otazka kdo skodu zpusobil - kolektivni organ vlada, ktera rozhodnuti nevydala, nebo ministr zdravotnictvi, ktery konal? Podle me vlada nekonanim.

0 0
možnosti
JA

J62i55ř70í 71A90l54e45x86a

28. 4. 2020 10:31

Chaos způsobil váš velký soudruh vůdce..... Soud rozhoduje podle práva a ne podle toho, jak se to líbí komunistickému kotrmelci.

17 1
možnosti
KB

K79a92r96e62l 67B62o57k

28. 4. 2020 9:56

Každý vzdělaný člověk by měl dodržovat zákony, je-li někdo učitel, měl by jít příkladem.

15 0
možnosti
JN

A já je snad nedodržuji nebo vyzývám k tomu, aby dodržovány nebyly? To, že někdo veřejně vyjádří svůj názor na rozhodnutí soudu, přece neznamená, že by nabádal k tomu, aby nebylo respektováno.

0 0
možnosti
MS

Soudci se nemuzou zabyvat jenom tim, cim chteji :-)

A opatreni jsou mozna i bez nouzoveho stavu (pri chripkove epidemii se taky zcela bezne uzavrou kupr. skoly). Ale ty zasadni omezeni zakladnich ustavou garantovanych prav - jako kupr. zakaz vyjezdu do zahranici - ty nikomu ministr zdravotnictvni (tim ze nekde na ministerstvu vyvesi na nastenku nejake pofiderni opatreni) samozrejme cinit nemuze a nesmi.

7 2
možnosti
Foto

Ale může, toto opatření je popsáno v zákoně na ochranu veřejného zdraví.

0 2
možnosti
TP

T91o36m12á49š 97P28a79k

28. 4. 2020 8:07

K ústavnímu soudu se dá jít až jako poslední instanci. (S výjimkou kdy podají návrh poslanci nebo senátoři). Jiný způsob tedy není.

3 0
možnosti
MV

Coz by mohl pisatel vedet, my se ucili v obcanske vychove nekdy v 8. nebo 9. tride...

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

A to víte, pane Nožičko, že se nemusíte vyjadřovat úplně ke všemu? Obzvlášť k věcem, kterým vůbec nerozumíte?

19 5
možnosti
MP

Ano. Jedním z největších problémů dnešní doby jsou lidé, kteří si myslí, že musí mít názor na všechno a navíc trpí nutkavou potřebou se o něj podělit.

Umět držet zobák, když člověk nemá co říct, je dnes velmi vzácná a nedoceněná schopnost...

4 0
možnosti
Foto

Člověk, který nerespektuje zákony, který zlehčuje a zesměšňuje rozhodnutí soudu a jeho ryze legální postup, tento člověk, který zaslepen svou ideologií a hájením svého favorita obhajuje nelegální postupy (byť tak konala vláda, či tím spíš)..... tak takový člověk nemůže být demokratem, neboť vykazuje spíše znaky socialisty a levičáka.

19 3
možnosti
JN

"Nerespektuje zákony, zlehčuje a zesměšňuje rozhodnutí soudu..." - pane Macháčku, nepletete si tak trochu pojmy a dojmy?

(Ale u Vás, pravda, nic nového...)

1 0
možnosti
AM

Pane Nožičko, kašlete na antibabišovské troly. Rozhodnutí soudu je jasné politikum. Během 4 týdnů rozhodnuto. Jiné případy leží na soudu několik měsíců.

8 16
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik