Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chlape vždyť vy vůbec nevíte na co soudy jsou. Babiš proběhl legislativou jako slon porcelánem, a to bude tak to nejhorší. Stát se holt nemůže řídit jako podnik, když občané jsou zároveň akcionáři i zaměstnanci. Má zajistit, aby Úřad vlády pracoval kvalitně. Mně nad jejich usneseními vstávaly vlasy hned. A trestní oznámení jsem chtěla podat už 20.března. Pak jsem si řekla, že počkám, jak to dopadne. Zatím nevím, že by kvůli té věci někdo podával, takže na to možná dojde. A nejde ani o odškodnění, ani o peníze.

16 1
možnosti
RW

To, podle jaké legislativy vláda postupovala je naprosto bezvýznamné oproti mnoha závažnějším problémům, které Babiš v politice způsobil a ještě způsobí - jestli lidé a opoziční politikové nejsou schopni rozpoznat čím Babiš skutečně škodí, tak si jej zaslouží i když jej nevolili. Je to jako zloději v kradeném autě vyčítat, že má špinavou poznávací značku... (ale jinak to asi nejde, když ho zastaví opilí policisté a nejde jim o dodržování zákona, ale o úplatek).Rv

1 1
možnosti
RW

Ohledně odškodnění je to naprosto jednoduché -máme zkušenost z předchozích nouzových stavů během povodní. Kdo byl povolán k zabránění škod nebo jejich odstranění (ať už jako pracovní síla, nebo bylo nařízeno aby konkrétní firma poskytla techniku) tak dostal za tuto činnost odškodnění. NIKDO, kdo musel opustit svůj domov či práci kvůli povodním žádné odškodnění nedostal. Rozumní lidé pochopí, že když nemůžu vykonávat nějakou činnost z důvodu ochrany zdraví a života svého nebo někoho druhého, tak je hnusné požadovat odškodnění.

4 0
možnosti
VH

Jenže činnost nemusel opustit na základě příkazu vlády. To je ten "drobný" rozdíl.

2 0
možnosti
Foto

Pane Nožičko, Vaše články přebírá jeden nejmenovaný proruský server. Vy jste se zde zmínil že bez Vašeho vědomí.

Můžete nám prosím sdělit, zda jste je oslovil aby to nedělali? A pokud ano, co Vám odpověděli?

A prosím zkuste mě výjimečně za nepohodlnou otázku nemazat.

6 2
možnosti
JN

Pane Flaško, trolit si když tak běžte na Blogosféru. Dle dosavadního průběhu této i jiných diskusí jsem přesvědčen, že tady o to převážná většina čtenářů nestojí. Hezký den.

4 6
možnosti
MV

vcera vecer bylo na CT mozno shlednout dokument o ruskych trollich farmach

doporucuju nahlednout i panu Nozickovi

19 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 4
možnosti
VO

Je třeba hlavně neustále připomínat, že za ten chaos může VLÁDA nikoli soud. Je třeba také připomínat, že v začátku krize vláda přijímala opatření ve správném právním rámci - podle krizového zákona. Je třeba také připomínat, že vláda byla upozorńovaná, že změna právního rámce vyhlašovaných opatření není v souladu s pravidly.

Takže nikdno nemůže ani tvrdit, že je to tu samý generál po bitvě, natož, že by soud zanášel nějaké zmatky.

Na to, na co by měli nárok firmy poškozené těmi nařízeními, na to odpoví soudy. A místo zmatkování s tím, co vlastně soud řekl lze použít selský rozum - opatření se můžou přijímat pouze v rámci krizového zákona a tedy stačí vědět, za jakých podmínek se krizový zákon může uplatňovat.

11 3
možnosti
JN

J16i94ř75í 61N39ě37m92e14c

27. 4. 2020 16:19

Tak jasně, soudy jsou u nás garantem jasného rozhodování, všechny rozhodují v souladu, jen se občas něco doladí.

Už ani nepamatuji, kdy by se stalo, že si něco hází jako bramboru, že co soud, to názor, že jasné není nikdy jasné atd.

Snad Vám tedy přeji optimismus a aby to nedopadlo jako s těmi poslanci ODS a jejich trafikama. Tam je také nejvyšší soud osvobodil, aby jsme se v zápětí dozvěděli, že ty trafiky vlastně úplatek byl, ale už ty exposlance nelze potrestat, jelikož nelze zrušit jejich osvobození.

3 0
možnosti
EH

Ráda bych připomněla těm, kteří berou zákon jako nejvyšší autoritu, že holocaust a jiné masakry a genocidy probíhaly po schválení zákonné normy. Pokud se najde politická vůle, není problém uzákonit COKOLIV.

Souhlasím s autorem, že žaloba na stát, kde se jedná o životy a miliardy, je pro městský soud poněkud velké sousto.

6 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 1
možnosti
Foto

Oceňuji že pan Mazal zatím dnes ještě nic nesmazal.

A stále marně čekám na občana Ličku aby nám sdělil aktuální čas a výši karmy :-).

2 4
možnosti
Foto

Počkejte chvíli sakra...napíšu blog...A to by bylo;-D;) statistika bude raz dva:))

2 0
možnosti
Foto

Od kolika zemřelých je ospravedlněno porušování zásad právního státu, pane Nožičko?

Kolik miliard ztráty HDP na jednoho zemřelého (včetně substitučního efektu - když někdo zemře, protože ho kvůli přetížení covid 9 neošetří) je únosných?

3 3
možnosti
EH

Od kolika miliard HDP byste spáchal sebevraždu, pokud by váš život měl takový dopad na ekonomiku?

Kam jsme se to dostali, když jsme katolickou církev vyměnili za ekonomické analytiky a modlíme se k HDP jako k novému božstvu?

5 0
možnosti
JK

Tak vláda účelově a protizákonně přehodí odpovědnost na MZ a ten chaos můžou za to soudy. Máš li moc - můžeš vše - jsi bůh - kárat boha je rouhání - rouhání se trestá - tvrdě. Měl jsem za to, že servilní podlézání mocným bude postupně ve svobodné společnosti upozaděno, ovšem příklady úlisného poklonkování našich činitelů směrem k totalitním mocnostem zřejmě táhnou dokonale.

Chápete doufám, že každý kdo někomu leze do zandele, sleduje výhradně vlastní prospěch, ostatní kolem sebe, v lepším případě, přehlíží, v nejhorším případě posílá do koncentráků. Ta funguje totalita a vláda jednoho muže, nebo strany.

7 0
možnosti
BM

Teď už jenom vyřešit jak donutit koronavirus aby dodržoval všechny zákony a nařízení, aby vláda nemusela řešit jeho "nebezpečné činy".

1 3
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik