Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

To jsou ty nevýhody demokracie, že? Nezávislé soudy. V reálném socialismu by se to stát nemohlo. Tam padaly rozsudky v rekreačním zařízení ÚV na Orlíku. A nyní tu máme pěkný chaos. Soud si klidně rozhodne proti nezákonným postupům vlády. Kdo to kdy slyšel? ;-D

38 2
možnosti
IP

Opatření učiněná ministerstvem zdravotnictví byla přijata během jednoho zasedání vlády a pokoutně vyhlášena, pokud si pamatuji. Rozsudek soudu známe od čtvrtka, takže co vláda, kromě nářku, zatím během pátku, soboty, neděle a pondělí dělala??? Máme přece nouzový stav, nebo i v nouzovém stavu vláda pracuje jen pondělí-pátek 8.00 - 16.00 ???? To na nápravu opravdu potřebujeme další měsíc? Nebo je za tím spíš neschopnost řešit problémy?

7 3
možnosti
VH

Soud není povinen oznámit, jak se má postupovat! To totiž nebylo předmětem žaloby. Soud pouze - ve smyslu žaloby - konstatoval, že opatření ministerstva zdravotnictví (cca od 20.04.) jsou nezákonná. Proto je zrušil, s odkladnou lhůtou, určenou pro zjednání nápravy.

Opatření, platná od 12.04. do 20.04 (?) byla nařízení vlády a byla v souladu se zákonem. Je zřejmé, že vláda dobře věděla, jak vypadá zákonné vyhlášení opatření. Zpupně zákon od 20. 04 ignorovala.

Ano, pane Nožičko, zákon je třeba respektovat za všech okolností. V nouzovém stavu zejména. Opatření, vydaná ve stavu pohrdání zákonem žádné životy ani zdraví nezáchránila. Bylo možné vydat věcně shodná nařízení způsobem zákonným.

Kdo nechápe co je zákonnost, nepochopí důvody kroku žalujícího či soudu.

PS: Měl snad soud prohlásit, že jsou kroky vlády ve shodě se zákonem, aby uspokojil pana Nožičku?

38 3
možnosti
Foto

I89v10a68n 31V47e98s33e11l26ý

27. 4. 2020 12:33

Přesně tak. I ten soud nezpochybnil všechna ta opatření, jen řekl, že byla vydána nezákonně. A já žádný chaos nevidím a už vůbec nechápu všechny tyto úvahy o tom jak soud ohrozil svým rozsudkem zdraví a životy občanů - v tom já smysl prostě nevidím.

9 0
možnosti
JS

Pro mne je podstatné, že ten vládní "chaos" způsobil to, že máme málo mrtvých a že jsme situaci zvládli, teda alespoň prozatím. Rozhodnutí soudu vidím jako hození klacku pod nohy vládě v době, kdy je opravdu hodně přetížená a musí průběžně řešit spoustu věcí.

Pokud není zrušeno to, že vláda může taková to opatření udělat, tak pro mne jako občana je úplně jedno, zda nesmím vycházet nebo cestovat podle takového nebo makového pojetí zákona, pro mne stále zůstává fakt, že nemůžu tak jako tak.

5 12
možnosti
JR

J14a17n 74R51i25c46h76t21e24r

27. 4. 2020 11:43

Vláda vydala některá opatření podle krizového zákona. V pořádku.

V jednu chvíli ovšem vláda "přehodila" de facto tatáž omezení na ministerstvo zdravotnictví, přestože mohla (a měla) postupovat i nadále podle krizového zákona (a pandemického plánu).

Proč sáhla k takovému kroku?

Co se týče vašeho 2. odstavce - vám je to možná jedno, ale mě třeba zajímá, jestli vláda porušuje jak zákon, tak dokonce Ústavu (viz zákaz vycestování do zahraničí). Námi zvolení zákonodárci odhlasovali určitý postup pro případ krize, tato nikým nevolená vláda jej ignorovala a určila si vlastní pravidla.

Ve starém Římě pro podobné situace měli funkci diktátora, ovšem časově omezenou, jen na půl roku. Česká republika ale není starý Řím.

9 0
možnosti
Foto

Čtu diskuzi a Vy v ní říkáte, že máte názor...Josefe? Nejste už unavený tohle tolik let hrát? Vy nemáte nikdy moc názor ...pardon...než ten, že víte, že pro vás je z pochopitelných důvodů menšího všeobecného rozhledu...tak víte sám...zkrátka jednodušší být tam, kam se dávno v převaze stočilo kormidlo... a tedy tam, kde se s tím levelem lehké nakukatelnosti počítá a víc se po nikom ani nechce. A nepotřebuje...Ale...a to je treba říct.Jak jste v jádru veskrze hodný chlap, ty kopance dítěte nepočítam, tak skutečně je mi až líto, že o Vas nahoře neví. V tom Vašem věčném poctivém hledání sladké kapky rosy v hromadách existujících hnojů, jste na tom líp než vsichni profláknutí Prchalové. Za tohle se nezlobte. To jsem jen shrnula to vase upřímné časté anoale. Protože vy to víte. A myslím že pro vás je to i vnitřní boj...tedy možná a semtam;-) jste zvláštní typ.....Víte, musí se celá ta grupa přikyvujících hafanů vzadu v autě u brilantního řidiče prostě smířit s tim, že těch aut je kolem víc. Zaplaťbůh. A že všechno nejde kolama přejet....Hezký den.

24 2
možnosti
DK

Soud rozhodl přesně s dikcí zákona,což je pochopitelně v pořádku,pokud není ve vládě nikdo,kdo je schopen prosadit,aby její kroky byly rovněž,tak je to známka diletantismu.Spektrum znalostí pana učitele je dle jeho vyjádřování se takřka ke všemu ohromě široké,o právu ovšem ví zřejmě p.r.d.

39 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti
Foto

V daném případě má postup soudu zcela jasnou logiku, takže panu učiteli, který učí počítače a programování, by jeho pochopení nemělo činit potíže.

Chaos, který pozorujete, panuje jen v hlavách lidí, kterým chybí základní právní povědomí.

Příklad s udělenou pokutou bez bločku jsem už dával dvakrát, najdete ho např. pod blogem pana Vracovského z 26.4.

19 5
možnosti
Foto

V čem ta jasná logika spočívá? Když samotný soudce se odvolává na to, že se ministr Vojtěch nepostupoval podle schváleného pandemického plánu. Proč tento argument jako nadbytečný použil, když měla vláda jako celek postupovat výlučně podle zákona o krizovém stavu?

4 3
možnosti
Foto

Tak chaos to může vyvolávat tak leda u vám podobných jedinců - tedy Nožička, Kroupa a další "rektální speleologové", kteří se tak mohou cítit poněkud zmateni. Každý normální člověk vnímá, co se zde po celou dobu odehrává, a taky proč. Rv

31 5
možnosti
AN

A31l81e48š 85N90o25v36á68k

27. 4. 2020 11:00

podobně to bylo v devadesátých letech, kdy vláda tzv "utíkala před právníky". prostě se upřednostila rychlost přechodu ke kapitalismu, zákony se řešily průběžně. Výsledný efekt byl většinově pozitivní...

Dnes vláda řešila epidemii, záchrana životů dostala přednost před právní korektností.

3 0
možnosti

Zivoty mohly chranit i podle prava, tak jak jim to navrhuje soud, jen by pak museli platit nahrady, to je cele.

5 0
možnosti
PH

Nesmyslná polemika už z toho důvodu, že soudy nejsou účastníci žádné diskuze nebo filozofické debaty. Vláda odborníků ve svém nekonečném zmatku a chaosu postupovala protizákoně a soud to musel uznat, nic jiného mu ani nezbývalo. Za to soudy opravdu nemůžou. Pokud někdo způsobil chaos, je to jen a pouze vláda nemehel tam nahoře.

Je zajímavé, že dokud šlo o peníze lidí, nekompromisně se muselo vše uzavřít. Jakmile je riziko, že by lidé mohli dostat nějakou náhradu, už můžeme vyjet i na dovolenou. K pláči.

Doufám, že ten, kdo do toho chce jít, vládu zažaluje, nyní má podle mě velmi dobrou šanci. Pokud by se vláda chtěla zachovat aspoň trochu férově, pak bych s tím měl problém, ale ty nákupy zdravotnických prostředků za miliardy přes bilé koně, to hraničí s vlastizradou. A ještě budou vyhrožovat lidem, že pokud zažádají o 25 tisíc neopravněně, můžou jít do vězení ;-D;-D ̈

Ale samozřejmě diskutujte dále o tom, jestli soudy mají protizákoně tolerovat ten jejich bordel, je to váš čas a vaše svědomí. Jdu dělat něco na zahradu, krásný den.

23 2
možnosti
AN

A90l50e71š 63N29o25v53á90k

27. 4. 2020 11:01

žaloby proti vládě mají šanci jen mizivou, jediný, kdo na tom vydělá, budou právníci.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik