Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NM

...nó ó.. není se čemu divit neb 9 z 10 Čechů jsou v tom přeci mistři neb všemu rozumí..;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Dcera bydlí ve větší vesnici. Kdykoliv z ní přijedu, děti jsou venku, jezdí na kole, hrají fotbal a to bez roušek Ve čtvrtek přiběhl vnuk uřícený sdělil dceři, že dnes jede spát k Jonášovi. Dcera nám řekla, že minulý den spal Jonáš u nich, tak teď jde kluk k nim spát. To prosím je škola zavřená, aby se děti nenakazily. Celá vesnice chodí bez roušek, schází před místní hospodu, kde se okýnkem podává plzenička, berou si jídlo do krabiček, aby hospoda jim nezanikla, po velikonocích si udělali táborák se zpěvem. Opět bez roušek.

5 6
možnosti
LH

A tak už víme další ohnisko nákazy.....

1 3
možnosti
PB

..... hmmm,- ale mnozí Češi jsou taky mistři improvizace,-žejo?!,- akční direktor, pozitivně vyladění kantoři, natěšený děcka a je vymalováno,- .....vono to pude[>-]!

0 0
možnosti
MB

Bez ohledu na teorii vzdělání, mi v životě nesmírně pomohlo -pozorování vývoje vlastních dětí. Opravdu jsem si myslel, že jsou "Bílou knihou a "ten tisk", se koná výchovou". Teprve poté se dostaví vlastnosti človíčka - softwer ...

Mé neuvěřitelné poznání, že od zrození ! Je v člověku cosi negativního ! Jakýsi soubor neduhů - od lenosti, po výmluvy, proč to, či ono nejde. Potvrzeno životem, dále na pracovišti. Člověk ještě nesdělil oč jde a již se dozví důvody marnosti snah ! Stejně sranda, něco zdůvodňovat Vyžaduje to výdaj energie. Proč se naopak nevkládá opačně, to věru nevím ! Mn to dovedlo opět k osobnímu bonmotu - Dcery slyšely již asi 100x, nabízím -

"Každý člověk, zejména pak ten mladý - Je limitován pouze sám sebou"" . Nic není nemožné - Každý problém je řešitelný - Ať žije - Toyotaá ... :-)

6 0
možnosti
Foto

To není nic negativního, to je přesně to, co zaručuje přežití druhu, zbytečně neměnit, co funguje, zbytečně se nevysilovat neprověřenými teoriemi. Člověk je samozřejmě limitován sám sebou, na druhou stranu, v blogu uvedená opatření se netýkají ničeho, co každý jeden potřebuje. Navíc blog řeší, že se děti nudí a je třeba to ve škole vyřešit. to opravdu nejsou žádné limity mladých. Jediné, co by se dalo označit za vlastní limit, je neschopnost zabavit se sám bez povinné školní docházky.

1 0
možnosti
RC

Fajn.... kdyby vsechno bylo, jak pisete, proc se nevrati do skol VSECHNY rocniky?

A kritizovat ty, kteri "hledaji duvody proc to nejde" a pritom rikat, ze je vlastne v poradku, ze se nebudou dodrzovat pravidla, kdyz uz ted je nekteri nedodrzuji, mi koser neprije.

Ja se spise divim, ze absolutne nikomu, ani ministrovi, nevadi porusovani skolskeho zakona, tj. nerespektovani povinne skolni dochazky. Pochopitelne, je-li skola z hygienickych duvodu zavrena, nelze povinnou skolni dochazku vyzadovat. Ale pokud se skola otevre, zakon jinou moznost nepripousti.... nic jako dobrovolna "navsteva" skol neexistuje.

2 0
možnosti
PV

Asi bude problem v tom, ze pocet trid je k poctu uceben v prumeru asi 1:1,2 a kdyz nekdo vymyslel, ze bude v ucebne 15 zaku, tak se proste vsichni do skoly nevejdou. Otazkou by tedy spis melo byt, proc 15 zaku na ucebnu?

3 0
možnosti
JD

„Neříkej, že to nejde, raději řekni, že to zatím neumíš.“ — Tomáš Baťa

Z

3 0
možnosti
PC

Přesně tak, pane Nožičko!

Oceňuji u Vás, že problém vidíte v širších souvislostech, a ne jen z jedoho úzkého pohledu malého učitele, jenž tyto souvislosti nevidí.

Správně píšete, že ani v září nemusí být situace v zásadě moc odlišná od té současné, takže ti, kteří "doporučují" neotevřít školy, mají velmi krátkozraký pohled na situaci a zřejmě nulovou empatii nejen k dětem, ale i k ostatním.

Nejsem si jist, jestli koronakrize někteří odshora (nejen u nás) nechtějí účelově zneužít. Těch neznámých virů tu bylo, je a bude jestě celá řada - a řešit to pokaždé podobným způsobem, tak by zůstávaly školy víc zavřené než otevřené. Chce to proto zdravý selský rozum, a ne hysterii, která opanovala celou společnost, obzvlášť tu naši.

Díky za objektivní pohled a rád Vám dávám karmu.R^R^R^

12 1
možnosti
RC

V sirsich souvislostech? A proc se tedy nepta, jaktoze neotevreli stredni skolu, kde uci? A nerikaji nahodou, ze neco nejde, prave ti, co o vsem rozhoduji, tedy vlada a krizovy stab?

0 5
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik