Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já to taky nechápu, proč jen ta ČT si už konečně nenechá sestavit program panem Nožičkou, nebo rovnou od profesionálů z RT, to by vyšlo nastejno. Prostě šlendrián.

3 0
možnosti

Někteří diskutující si, bohužel, důkladně nepřečetli blog pana Nožičky. Jinak by totiž nemohli tvrdit, že někomu straní. Píše naprosto vyváženě a zdůrazňuje, že mu chybí vyváženost v mediálním, veřejném podávání informací (nejen) ohledně II. sv. války. Pokud to takto někdo nevnímá a nechápe, pak není chyba na straně p. Nožičky, ale v předsudcích těch, kteří mu podsouvají věci, které nenapsal.

7 3
možnosti

Pan Nožička nikdy vyváženě nepíše. Stačí si přečíst jeho články.

2 0
možnosti

A kdybyste měl, pane Nožičko, pocit, že vám křivdím, tak se podívejte, co vám napsal pan Trčálek: https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751641

Skoro to vypadá, jako kdybyste ve svém článku kecal, hlavně abyste nějak pohaněl ty, kteří připomínají ruské zločiny. Což je přesně to, co vám vyčítám. Jsem natolik zmanipulovaný původní ruskou propagandou (za totalitního režimu), že už na vás stačí jenom zabrnkat a vy začnete dělat přesně to, k čemu vás za těch dob vychovali. Mrzí mě to, že je vás tolik, ale takhle to teď přesně je.

Každopádně se omlouvám, že jsem se pokoušel o diskuzi. Z vaší strany to možné není, a také se o diskuzi už asi pokoušet nebudu. Lámu hůl.

2 1
možnosti

Tak brát si na svou podporu zrovna blog pana Trčálka, to už je takřka naplnění přísloví: tonoucí se stébla chytá. :-)

3 3
možnosti

A těch čtyřicet let za komančů se psalo vyváženě a pravdivě? Lhalo se jedna radost. A teď když je snaha ukázat na události jak se skutečně staly, rusofilové se mohou pominout. Proč by se mělo psát o zvěrstvech Němců na konci války, když se píše o jejich zvěrstvech během celé války? Nebo se vám snad zdá, že se málo píše o holokaustu, o protektorátu, koncentračních táborech? A je snad málo dokumentárních filmů z období obou světových válek, ať je to na TV Prima Zoom, nebo ČT2?

5 1
možnosti

Ale líbí se mi pan Nožička, jak chce být vyvážený. Když někdo připomene zločin Rusů, je potřeba hned připomenout ten německý. Jenom nevím, jak si počít se situací po válce. To už toho Němci moc nespáchali a Rusové pokračovali. I u nás. Jak to má být “vyvážené”? Napovíte, pane Nožičko? Nebo byste radši ruské zločiny nepřipomínal vůbec, a to je právě ta podstata vašeho článku?

7 5
možnosti

asi pripomenout krale Sumavy. A mozna i ten hrozny zlocin, kdy kapitalisticke Nemecko, ktere byla na kolenou, ekonomicky prevalcovalo socialistiscke zeme, i ty, ktere byly znatelne mene postizeny valkou, jako treba CSR. To byl zlocin nejvetsi.

4 1
možnosti

Tak o těch Vašich slibech si už dávno myslím své. ;-) Ale tímto Vás nevyhazuji ani neříkám, abyste sem nechodil, ale myslím, že by např. nebylo od věci, kdybyste, když v příspěvku zmiňujete to či onoho diskutéra nebo blogera, naučil u jeho jména používat i oslovení pan či paní. Přece jen si myslím, že je to jakýsi projev slušnosti.

A jinak: s ohledem na to, kolik u nás existuje médií, ať už televizních, internetových či ve formě tiskovin, by se takových odkazů nepochybně našlo ještě mnohem víc. Ale nemohu si pomoci, když vezmu poslední roky, tak mi opravdu přijde, že o "prohřešcích" rudoarmějců se opravdu mluví a píše mnohem více než o těch německých.

1 0
možnosti
Foto

Josefe, nepíšete pravdu. O německých zločinech se "nepíše méně", ale vůbec. Když už to jinak nejde, tak se napíše, že "nacisti to a tamto".

A ve výčtu bych doplnil i Javoříčko 5.5.1945. Kdo navštíví tuto obec a krásné krasové jeskyně, odchází bohužel se slzami v očích z té hrůzy, o které vypovídají informace na památníku kousek od parkoviště.

https://olomouc.rozhlas.cz/javoricko-1945-po-vsi-behal-dobytek-dohorivaly-domy-zeny-hledaly-muze-a-plakaly-7910616

2 2
možnosti

Já si pokládám otázku, proč se na Rusko ukazuje prstem permanentně a na Německo prakticky vůbec, dlouhodobě. To vůbec není obhajoba Ruska, ale naopak zdůraznění nebezpečnosti Německa. To se sice dnes jakože za své hříchy minulosti kaje, ale ve skutečnosti se dnes snaží Evropu opět dobýt (ekonomicky a politicky) a poslat ji k šípku (prosazováním neřízené masové migrace). Podle mě se ten národ naprosto nepoučil a nezměnil. Je potřeba před ním dostatečně varovat i v roce 2020.

1 4
možnosti

To bude tím, že Rusko se ke svému Hitlerovi Stalinovi stále hlásí a snaží se popírat své viny. Německo Hitlera odmítá a své viny přiznává.

6 0
možnosti

Proč se dnes o zvěrstvech Čechů po skončení války píše jen sporadicky?

2 3
možnosti
Foto

A co naposledy pan Vracovský?

1 1
možnosti
Foto

Zdravím všechny, jak nesouhlasím s obsahem blogu a podepsal bych Radku v Hydeparku, tak skutečně způsob diskuze "z naší strany" pod blogy pana Nožičky mi taky hlava nepobírá. Jiínak na ČT lse lze dívat různě, z toho mého pohledu například seriál Velká Vlastenecká válka je mnohem blíž k propagandě než k seriózní historii.

7 0
možnosti

Pane Vracovský, i když se spolu v řadě věcí neshodneme, děkuji za tenhle Váš příspěvek a vážím si toho.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 40,00
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik