Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

To, že neexistuje opravdový opoziční lídr, který by mohl vyzvat Babiše, to je bohužel fakt. Na druhou stranu spojování opozičních stran je do jisté míry cesta. Ono, kdyby jen teoreticky zůstala v minulých volbách koalice STAN+KDU a dostala součet hlasů obou stran (je možné, že ve skutečnosti by dostala víc než prostý součet), tak by tato koalice vzhledem k našemu volebnímu systému, který změnili naší geniální politici Klaus se Zemanem na přelomu století, měla asi o 5 mandátů navíc a většinu na úkor právě ANO. To by samozřejmě podstatně ztížilo vládu Babišovi.

Je to právě Babiš, kterému taková rozdrobenost opozice nesmírně vyhovuje, protože tyto malé strany se buď do Sněmovny nedostanou (best case) a propadlé hlasy půjdou převážně Babišovi nebo s bídou přelezou 5 % (worst case) a dostanou pár poslanců (jako má teďka topka) a ty další poslance dostane vítěz, tedy ANO.

0 0
možnosti
LC

Politický profil voliče, už jen dvojkoalice, ODS+Piráti, bych teda rád viděl. :-)

2 0
možnosti
Foto

Žádný program AntiBabiš samozřejmě neexistuje - je to jen PR Babiše a jeho ANO - takzvaná účelovka, jak říká Babiš - ale stále se najdou tací, kteří to budou až do úplného zpitomění (včetně toho vlastního) opakovat.;-DRvRv

3 3
možnosti
JN

Když už jste zmínil to vlastní zpitomění - zřejmě dobře víte, o čem píšete. ;-)

2 0
možnosti
JV

Babiš prakticky vládne už druhé volební období. V tom prvním byl sice technicky vzato premiérem Sobotka, fakticky ale vládnul Babiš. Za tu dobu se mu podařilo vycucat všechy strany od středu nalevo a část extrémistů z pravé strany politického spektra.

I přesto, že fakticky vládne už druhé volební období, se opozice v průzkumech nedostane nad 15%, atakovat 20% hranici je už úplně z říše sci-fi. Ta čísla by měla být opačná, pokud nejsou, dělá opozice svoji práci špatně.

Je nutno zcela změnit přístup. To, co opozice dělá už druhé volební období, nefunguje. Kritika Babiše za každou cenu, nefunguje. Situace je taková, že obrovské části voličů by mu prošla, s nadsázkou řečeno, i vražda spáchaná v přímém přenosu. Čím více na něj budou útočit, i když oprávněně, tím více bodů mu to přinese. Přes problematickou minulost, přes všechny kauzy a chyby, které dělá, se stabilně drží okolo 30%. To je zkrátka fakt, na který je nutno reagovat.

Obávám se, že Minář svými aktivitami jen prohlubuje status quo, což dále konzervuje současný stav. On ve skutečnosti Babišovi pomáhá.

Opozici chybí jasný leader s vizí a s tahem na branku. Je jedno z jaké strany bude, pokud se objeví, voliči za ním půjdou. Žádný ze současných šéfů opozičních stran, při vší úctě k nim, takovým leadrem není. Není to ani Minář.

Nestane-li se zázrak, další volby vyhraje znovou Babiš. Pokud se rohodne kandidovat na presidenta, vyhraje i tyto volby. Radost z toho nemám, ale pokud nedojde k nějaké drastické změně, stane se to s matematickou jistotou :-/

8 0
možnosti
JN

Moc často tomu tak nebývá, ale dnes s Vámi zcela souhlasím.

1 0
možnosti
MV

dokud budou soucasne a pristi kroky "chvilek" podnecovat i jejich oponenty ke komentovani, pak se veci deji spravne

pokud by "chvilky nepodnecovaly", nenutily by k podobnym reakcim

1 1
možnosti
JN

To mi ovšem přijde stejně smysluplné jako např. prohlásit, že dokud budou kroky současné vlády podněcovat její kritiky ke komentování, pak se věci dějí správně. :-)

7 0
možnosti
MK

M45i47l82a44n 67K10e21s91l

21. 6. 2020 7:39

Sjednocená opozice?Jde to vůbec.Představte si,že jsem nadšený přivrženec ODS.Budu volit Fialu a on mi tam místo něj vleze Kalousek.To přeci nemohu riskovat.

7 0
možnosti
JP

nožička objevil “ameriku” - opozice kritizuje vládu

2 6
možnosti
PN

A kde o tom píše pan Nožička. Není článek o tom, že chvilkaři už kritizují i opozici?

9 0
možnosti
LH

Kalousek + Ferencik +Bartošek na jedné kandidátce to bych fakt chtěl vidět ;-D

8 0
možnosti
Foto

A teď si ještě představte, že by tito politici měli ve sněmovně jen 2 hlasy s přednostním právem :-)

2 0
možnosti
MB

Já nevím jestli v současné době má opozice vůbec skutečnou touhu převzít zodpovědnost (navíc v tak nesourodé koalici s Piráty). Teď bude pár let lépe v opozici.. a odtud kritizovat.

Takže nečekám, že by se opozice za každou cenu sjednocovala, jen aby mohla sestavit vládu..

3 1
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 40,00
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik