Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Ta Lipovská mluví jak v nedělní škole. Ať si dojde k jakýmkoliv závěrům, v každém případě staví se svou vírou v zázraky na písku. Z mnoha nesmyslných důvodů, o které se opírá, jsem vybral tento: "Člověk se od zvířete liší tím, že prosazuje svoji vůli." Člověk se od zvířete neliší člověk zvíře je, konkrétně spolu s ostatními lidoopi opice se suchým a úzkým nosem. A neliší se od zvířete ani tím prosazováním své vůle, protože svoji vůli prosazují i ostatní zvířata, stejně nevyzpytatelně jako on (nebo prozřetelný bůh některých z lidí). :-P

3 0
možnosti
TT

*Člověk se od zvířete neliší, člověk zvíře je :-/

0 2
možnosti
Foto

Diskuze je klasickou ukázkou toho, co si obě strany představují pod pojmem slušná diskuse a respektování názoru protivníka.

Do toho, přátelé!

6 0
možnosti
PC

K blogu p. Nožičky mohu jen říct, ze je psán, jak je u něj obvyklé, slušně, kultivovaně a věcně. Je mi proto záhadou, proč se jeho oponenti vyjadřují přesně naopak a proč mají pod každým jeho blogem potřebu jej dehonestovat skutečně velmi trapnými urážkami.

Pane Nožičko, obdivuji Vaši trpělivostR^.

40 5
možnosti
JK

Podporovatelé prezidenta "k-nda sem k-nda tam", "novináře střílet" a "shut up, shup up, shup up" si stěžují na sprostotu a nedemokratický přístup ;-D;-D;-D

4 10
možnosti
TT

Šťavnaté bonmoty prezidenta jsou oproti vyjadřování jeho odpůrců vždy jako vystřižené z díla Gutha-Jarkovského. Připomenu jen předvolební plakát "Ten Pi-cenzura".

4 2
možnosti
JN

Zdravím všechny diskutující, do diskuse jsem nahlédl až před chvilkou, nebudu dnes reagovat na každý příspěvek zvlášť a pokusím se stručně okomentovat to, co je zde dosud napsané. Řada lidí píše, že na zdejších diskusích si obě "válčící" strany nemají co vyčítat. S tím já samozřejmě souhlasím a když v závěru blogu na tohle téma píši "Člověk občas kroutí hlavou nad tím, kolik nenávistných reakcí, nálepkování a občas i vulgárních urážek vyvolá třeba to, když si zde někdo dovolí za něco zkritizovat Českou televizi, vyjádří pochybnosti ohledně prospěšnosti návštěvy předsedy Senátu Vystrčila na Tchaj-wanu, zastane se toho či onoho politika...", tak co se týká poslední citované věty, je tam obecně uvedeno slovo "politika." Což znamená, že negativních a zbytečně vyostřených reakcí se dostává jak tomu, kdo zde hájí Zemana nebo Klause mladšího, tak obvykle i tomu, kdo např. hájí Kalouska, Bartoše, Drahoše...

Nicméně přece jen: když jsem si tento týden prolétl diskusi pod blogem kolegy Kroupy, který se k cestě Miloše Vystrčila na Tchaj-wan vyjadřuje kriticky, a kolegy Turnera, který ji naopak chválí, tak bych řekl, že mnohem více urážlivých příspěvků bylo na adresu prvně jmenovaného. Ale pokud jde jenom o napadání v diskusích (byť zcela zbytečné), tak to samozřejmě není tak zlé, jako když má někdo kvůli svým politickým postojům problémy v práci, jako živnostník přijde o část klientů atd.

11 4
možnosti
JN

Co mi spíše v dosavadní diskusi trochu vadí, je „kádrování“ paní Lipovské ze strany některých diskutujících. Názory na ni mohou být samozřejmě různé, někomu může být sympatická a někomu naopak ne, ale v souvislosti s jejími slovy, citovanými v blogu: vždy by mělo být podstatnější, co je v nich řečeno, než to, kdo je vyslovil.

Toť vše, hezký zbytek večera.

10 1
možnosti
IZ

Pane Nožičko. Po přečtení i jen části diskuse pod Vaším článkem Vám dávám naprosto za pravdu.

43 5
možnosti
JR

J23a39n 82R89á94ž

5. 9. 2020 20:29

Výrazným znakem skutečného demokrata je tolerování odlišného názoru a přiznat jeho nositeli právo svůj názor projevit i veřejně. Názorová svoboda bylo, a věřím, že nejsem sám, co mi nejvíce chybělo v minulém režimu.

Proto velice velice nelibě pozoruji stále víc a víc se vytrácející smysl pro respekt k této svobodě.

36 2
možnosti
JK

Samozřejmě souhlasím. Nesmí se ovšem plést svobodný názor s vědomě šířenou lží za účelem manipulace. A to se bohužel dost často stává.

3 0
možnosti
PP

Vám evidentně schází pochvala od někoho jiného, než zdejších tajtrdlíků, ale to při vaší tvorbě opravdu nejde.

5 16
možnosti
TB

K článku nic nemáte?

0 0
možnosti
JK
JV

Je to strasne, kdyz se musi volit mensi zlo, ktere se pak ukaze jako suprzlo.

3 2
možnosti
  • Počet článků 1587
  • Celková karma 40,17
  • Průměrná čtenost 3231x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik