Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pozor, ja nezadam cenzuru, ale slusnou diskusi, to si asi pletete pojmy s hobojmy!

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
VB

Myslím, že řada výroků ke koronaviru vychází z nepochopení exponenciálního růstu. Pan Nožička to vidí "lineárně", tam se prognózy dělají relativně snadno a někdy na ně dokonce stačí "selský" rozum..Na exponenciále stačí malá změna parametru a dostanete podstatně jiné výsledky. A pak je zde ještě časový posun - lůžka v nemocnicích změnu poznají za 14 dní a počty mrtvých se začnou počítat za měsíc. Myslím, že opatrnost je zcela na místě.

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Když už operujete s nějakým článkem a dáváte na něj odkaz tak si jej alespoň přečtěte.

I v tom článku jem že těch 8 500 je katastrofický scénář a budou se snažit aby se nenaplnil.

Odhad 6-8 000 je pak zcela relevantní vzhledem k tomu, že 1 nakažený nakazí 1,6-1,8 člověka v průměru a současně se pohybujeme mezi 2-3000 pozitivně testovaných denně.

Pokud se týká škol tak je to samozřejmě ovlivněno jak tím, že mladší děti nemohou bát samy doma a rodiče potřebují do práce tak tím, že sarší děti jsou schopny zvládnout dostanční výuku lépe, Navíc pokud bude chodit do škol jen první stupeň tak vznikne prostor na omezení počtu dětí ve třídách, omezí se kontakt mezi dtmi...

Pan Prymula na rozíl od Vás ví o čem mluví

2 2
možnosti
JP

Možná ví, ale já budu věřit jen statistice, kterou si sám zfalšuju. Obávám se, že počet reálně těžce nemocných s modelem moc nekoresponduje. A se školama opatrně, distanční výuka je jako home office, určitě není pro každého a vůbec to není o materiálním vybavení. A nezazlívejte panu Nožičkovi reakce na max. počty, když to samé dělají už půl roku novináři a zejména ČT24 by se směla mohla přejmenovat na COVID24.

2 1
možnosti
Foto

Drobnost zcela na okraj – píšete, že když se „zeptáte na stejnou věc čtyřech různých právníků, dostanete čtyři různé odpovědi,“ já to znám jinak – zeptejte se dvou právníků na stejnou věc a dostanete tři názory.

Jinak karma+

6 0
možnosti
JN

Díky - je fakt, že v té Vaší verzi je to možná ještě výstižnější. :-)

0 0
možnosti
MK

Tou poslední větou jste trefil do černého.

Jinak by mě docela zajímal názor pana Prymuly na výsledek některého nadcházejího sportovního utkání. Vsadil bych si přesný opak a byl bych milionářem.

1 0
možnosti
Foto

Tak doufám, že si od vás přečtu dalšího kritiku až Zeman ozdobí Prymulovo sako nejvyšším státním vyznamenáním...za co ho vůbec dostane?

4 0
možnosti
VB

Za zvládnutí pandemie na jaře.

0 1
možnosti
JZ

Fascinuje mě na Vás, že máte tu kuráž založit zpochybnění nějakých odborných prognóz za pojmech jako "přišlo mi, že...", a "mám pocit, že..."

Pokud se týká mylného odhadu březnového stavu počtu nakažených na osmi tisících, tak pokud si zase já dobře vzpomínám, osm tisíc byl střední nebo pesimistický odhad, mluvilo se i o optimističtějším případě, který tehdy pak skutečně nastal. Tedy nemyslím si, že by to bylo tak, že je Prymula úplně mimo. Jenom se naplnil právě ten optimistický scénář. Nakonec i v tom článku, na který odkazujete, zmiňuje Prymula, že těch osm tisíc je spíše ta katastrofičtější varianta.

Celkově byste měl mít v ruce pádnější trumfy na zpochybnění kvalifikovaného odhadu než jen to, že Prymula párkrát střelil trochu mimo. Chtělo by to kdyžtak ukázat, že podobné odhady jsou většinou úplně mimo a nemají s realitou nic společného. Pak by ta kritika měla nějakou váhu.

Mimochodem, snad by chtělo k úplnému dokreslení Prymulova obrazu ještě uvést, že během tohoto týdne Prymula uváděl odhad až dvou tisíc nakažených denně, a že tento odhad byl nejen naplněn, ale vzápětí i výrazně překonán. Nicméně, jak dopadne tento jeho odhad, se už brzy dovíme.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
TB

Tak on má k dispozici různé matematické modely, takže ten odhad je vcelku kvalifikovaný. Druhá věc je, že ani těch 8 tis. nakažených denně by nebyla katastrofa, naše zdravotnictví by to zvládlo..... další výroky, které zpochybňujete už ani nebudu komentovat, buď je dost zkreslila média nebo jste je nepochopil....

2 0
možnosti
JD

Silně pochybuji o tom, že by 8 tisíc denně zdravotnictví zvládlo. Pokud stoupne počet těžkých případů, tak zdravotnictví zkolabuje. A o to jde.

0 0
možnosti
Foto

Dokud se budou opatření proti koronaviru řídit podle reakcí na sociálních sítích, tak nebude potřeba vyjádření odborníků.

5 1
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik