Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Třeba na poslední olympiádě měly mnohé sportovkyně z arabského světa na sobě hidžáb. Není to to také protest?

A navíc povolené jsou nápisy na tričku. Např. Respect BLM nebo něco podobného povolené je.

0 0
možnosti
JP

Jako absolutní ignorant pokud jde o sportovní byznys se dozvídám, že MOV zakázal (patrně již někdy dříve) politické, náboženské nebo rasové projevy na svých akcích. Docela mě udivuje, že jsou tady v jednom pytli projevy náboženské a politické s projevy rasovými a zdá se mi dost vadné, jsou-li předkládány jako rovnocenné. Takže si představuji, že sportovec se nesmí na základě tohoto zákazu před výkonem pokřižovat, pomodlit (např. sepnout ruce, zavřít oči apod.), nesmí v nějakém rozhovoru s médii sdělit svou politickou orientaci. Napadá mě, že by také mohli zakázat projevy radosti z vítězství, protože by to mohlo urazit poražené. A takových užitečných zákazů by se našlo, jen trochu popřemýšlet.

0 0
možnosti
JN

Máte částečně pravdu, že to někdy může být problém, já to třeba v souvislosti s těmi náboženskými projevy chápu tak, že když se sportovec na startu závodu pokřížkuje, tak to určitě nikomu vadit nebude, ale vadilo by, kdyby např. při přebírání medaile na stupních vítězů vykřikoval Alláhu akbar apod.

Podobně třeba s tím níže připomínaným gestem Věry Čáslavské níže v diskusi: zatímco sklopení hlavy při něčí hymně by se nejspíš tolerovalo, pokud by někdo přišel na stupně vítězů v tričku s nápisem např. Rusko (USA, Izrael...) je agresor, tak už by to s největší pravděpodobností neprošlo.

Rovněž prozradit svou politickou orientaci při rozhovoru pro média by problém nebyl, sportovci tak nesmí činit jen při samotných závodech, slavnostních ceremoniálech apod.

0 0
možnosti
PB

R^ takže ani na jedno kolínko?

0 0
možnosti
Foto

To je příjemné překvapení. Alespoň někde se rozumu podařilo zvítězit. Nemá to v posledních letech vůbec jednoduché.

3 0
možnosti
Foto

Také to kvituju s povděkem. To klekání na stadionech by měli fotbalisté nahradit zřeknutím se finančních odměn za hraní a peníze věnovat hladovějícím. Sport vrátit tam, kde kdysi byl. Sportovat po práci a zadarmo.

3 1
možnosti
PK

Co palec,rovnou bych vztyčil vlajku a zahrál fanfáru, že MOV nenaskočil ....R^R^R^

2 0
možnosti
JK

Jenže co je protest politický a co už ne, o tom nebudete rozhodovat vy, pane autore. Myslím, že budete ještě překvapen. :-)

0 0
možnosti
FD

Nevěřte na duchy.Politika bude!

0 0
možnosti
RC

Jinymi slovy odsuzujete Veru Caslavskou.

1 1
možnosti

J92a65k63u93b 67Š16o18l54c

22. 4. 2021 14:51

A též hokejisty. Ale ano, pravidlo bylo schváleno z dobrým úmyslem, že to znamená i nemožnost nám blízkých protestů, to se nedá nic dělat. Politika by ve sportu neměla mít opravdu místo. Různé bojkoty ukázali, že to akorát poškodí sportovce, ale ničeho se nedosáhne. Kdo chce řešit nějaký problém, ať si nebere sportovce jako rukojmí.

6 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,90
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik