Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Předseda Světové antidopingové agentury (WADA) Witold Bańka se vyjádřil k situaci týkající se boje s dopingem v Rusku.

„Věřím, že situace v samotném Rusku se změnila – samozřejmě, že tam ještě jsou lidé porušující pravidla, jako v každé zemi, ale už se nemusíme potýkat s bezprecedentním systémem podpory dopingu organizované s pomocí vlády, která kdysi šokovala svět sportu,“ cituje Bańku Rzeczpospolita.

1 0
možnosti
MM

Ještě kdyby tak mohli startovat ruští sportovci, kteří prokazatelně, ať dobrovolně nebo nuceně se zúčastnili státem řízeným dopingu.

To by sportovci USA a čeští novináři už vůbec nestrávili a vy byste měl daleko větší radost!

Upřímně, vůbec nechápu vaší péči o ruské sportovce, myslím, že většinu lidí u nás vůbec nezajímají.

5 0
možnosti
Foto

Inu, časy se mění. Vzpomínám na doby, kdy o největší počet olympijských medailí soupeřili SSSR, USA a NDR. Dnes je to souboj mezi Čínou a USA. Rusko je proti bývalému SSSR menší a nemůže se s ním srovnávat, ale sportovní velmocí zůstává. Sjednocené Německo však proti minulosti zaznamenalo ústup ze slávy a nemůže se srovnávat ani s bývalou NDR - tím nechci nijak vychvalovat poměry tehdy panující ve sportu NDR.

4 0
možnosti
LP

Je ale zajimave, ze o ruske sportovce a o jejich medaile se slusny clovek nestara. Ma se starat jen o ty ceske. Ale kdyz se zde objevi blog o priznani tatky Putina, ze ekonomicka situace neni dobra, tak to se vylihne parta slusnych, kteri z toho maji neskryvanou radost. A to je najednou starosti o Rusko.;-D

1 0
možnosti
Foto

Uvidíme, jestli toto mé tvrzení bude též podrobeno cenzuře:

Jestliže je stát usvědčen ze státního dopingu a někdo hrdě sportuje pod barvami toho státu, tak se k tomu státnímu dopingu hlásí, byť sám nedopuje. S Fair play a už vůbec s Olympismem to nemá nic společného. A přesně tohle ruští sportovci předvádí.

9 3
možnosti
JF

Sport je výkladní skříní Putinova režimu, ostatně jako u každého podobného, autoritativního režimu. Proto do sebe ruští sportovci házeli bobule lopatou a podváděli kde se dalo, i nedalo. To je u podobných despocií pochopitelné, už hůře pochopitelné je jejich ublížené kňučení o nespravedlnosti a spiknutí celého světa proti nim...legrační je, že letos dostali od bafuňářů i návod jak se mají chovat v Tokiu a jak mají odpovídat na otázky "zkorumpovaných" novinářů. Např. co říkat, když budou dotázáni třeba na sexuální obtěžování nebo na okupaci ukrajinského Krymu atd....

1 0
možnosti
JK

J77i42r95k95a 95K40o88r81n

3. 8. 2021 8:13

Medaile u států jako je Rusko a Čína(nebo KLDR) je pořád spíše politická objednávka a stranický úkol, stačí si vzpomenout na Soči, co všechno rusák dělal...a ten kdo to řeší je stejný, jako ti bolševičtí bafuňáři v těchto zemích:-) K těm vašim divným počtům, jistě rusák má hodně medailí, ale ostatní státy ještě víc. V tom vašem Riu, skončil rusák na celkovém čtvrtém místě mezi státy, v Tokiu to tipuji tak na šesté..neboli horší

11 3
možnosti
Foto

Pane Nožičko nebyl jsem sprostý a psal jsem k tématu článku. Mazání z Vaší strany je v tomto případě ubohé.

10 2
možnosti
JN

Mně naopak přijde ubohé, když tady takhle vykřikuje ten, kdo pod svými články sám také maže a některým jiným mazajícím blogerům (např. panu Zieglerovi) dokonce vyjadřuje v tomhle směru podporu.

A sprostý jste sice nebyl, ovšem jako obvykle šlo z vaší strany o primitivní výpady, které navíc byly lživé. Takže máte smůlu.

4 9
možnosti
Foto

Rusko nedodržuje podmínky trestu a pokud na to někdo na to upozorní tak je ten špatný? A ti Vaši Rusáci, kteří zase podvádějí jsou největší hrdinové? To by mě opravdu zajímalo kdo mimo Vás sleduje výkony ruských sportovců a počítá jim medaile.:-) TT

13 5
možnosti
JN

Tak já samozřejmě chápu, že někdo, kdo v diskusi pod mým minulým blogem napsal, že olympiádu nesleduje prakticky vůbec, že po některých našich medailistech za chvíli neštěkne ani pes (zřejmě to posuzuje podle toho svého ;-)) se podivuje nad tím, že někoho na OH zajímá i to, jak si v medailovém pořadí vedou některé jiné země.

Ale když už je pro vás víc než olympiáda možná zajímavější i přebor Hané v orbě pole, tak zde aspoň nepiště hlouposti. Nebo jste snad schopen říct, v čem konkrétně Rusáci "zase podvádějí"?

5 3
možnosti
JH

Za komunistů byl sport těžce politizovaný. Žádný div, že jsem tím byl infikováný a tak jsem si jeho sledování, v těch časech zpestřoval nadšeným "fanděním" proti okupantům.

Dnes mi Rusové přijdou jako vyložení otloukánci - oběti politických bojů, ideologických výlevů, a tak si teď, paradoxně, zpestřuju sledování sportu fanděním těm "mouřenínům"

12 7
možnosti
RK

Tak u tebe je ta láska k Rusku konstantní, Josefe. Tak tu nic nepiš o fandění ze soucitu.

4 2
možnosti
LF

L94u76k90a57s 39F50i52k83r

3. 8. 2021 3:31

Ruske medaile je lepsi pocitat tak 2-4 roky po olympiade.

6 1
možnosti
JN

Tak nejenom ty ruské... Ale máte pravdu, že v případě Ruska se ty počty v minulosti měnily častěji než u jiných zemí. Nicméně například od posledních OH v Riu již uplynulo 5 let a počet ruských medailí zůstává stále stejný - jinými slovy, žádnému ruskému medailistovi z Ria do dnešního dne doping prokázán nebyl.

5 1
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,88
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik