Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Nějak se nemohu s autorem ztotožnit. Proto pár poznámek :

- Autor se snaží vystavět příběh o nenávisti k Rusku a ruským sportovcům. Tak to ale asi vidí jen on sám a ruská propaganda. Dle mého názoru počty medailí Ruska u nás nikoho nezajímají, protože lidé se zajímají hlavně o úspěchy českých sportovců.

- Zmíněný článek Jiřího Hoška jsem si pozorně přečetl a připadal mi celkem "objektivní". Předmětem článku bylo totiž především zamyšlení nad trestem za doping, resp. jak je v Tokiu dodržován, protože potrestáni nebyli jen ruští sportovci, kteří dopovali, ale především RUSKO, které ten doping organizovalo. Součástí "trestu" je i neutrální oblečení, což evidentně není dodržováno.

- Dopingové hříšníky určitě najdeme skoro u všech národů, ale jde jen o výjimečné případy a není to výsledek státem řízeného dopingu. Bohužel Rusko se těchto programů nechtělo vzdát ani po rozpadu SSSR.

- V červnu 2016 mezinárodní antidopingová agentura WADA zveřejnila, že za půl roku byli ruští sportovci ve více než 50 případech přistiženi při dopingu a ještě víc se jich kontrolám vyhnulo. S tím jim měly pomáhat i ruské státní složky. Navíc zpětné testování vzorků vedlo k diskvalifikaci 27 ruských sportovců z her v Pekingu 2008 a Londýně 2012. Přijde mně proto hodně nefér mlžit fakta (i rozhodnutí WADA) výrazy jako "možný" systematický státní doping, popř. že Rusko čelí jen "podezření".

- Každý slušný člověk musí odsoudit doping, a dělají to zejména sami sportovci, kteří "nezobou" a tvrdě trénují. Vzpomeňme třeba na ruskou oštěpařku Abakumovovou, která kvůli dopingu přišla o stříbrnou medaili z OH v Pekingu. Už tehdy se Bára Špotáková divila, že se neznámá Abakumovová o tolik "zlepšila" za půl roku. Známá je také kauza biatlonisty Fourcada, který kritizoval doping u Rusů.

- Autor tvrdí, že někteří sportovci neunesli vítězství ruských protivníků a uvádí dokonce princip kolektivní viny. Jde ale spíše o to, že ruští sportovci ztratili důvěru a budou si jí muset teprve získat.

17 2
možnosti
JN

Na tomhle se (na rozdíl od některých jiných témat) pane Chválny asi neshodneme, ale jelikož Vás na rozdíl od některých jiných znám jako korektního diskutéra, odpovím Vám:

Předně si na rozdíl od Vás nemyslím, že by počty medailí jednotlivých zemí (nejenom Ruska, ale i např. USA, Německa, Slovenska...) nikoho nezajímaly. Ostatně, i pan Hošek medailové postavení Ruska ve svém článku hned v jeho úvodu zmiňuje.

Ta Vámi uváděná čísla ohledně počtu odhalených ruských hříšníků z OH 2008 či 2012 jsou nejspíš pravdivá, ovšem jak už jsem odpověděl výše panu Fikrovi: na OH v Riu před 5 lety získali Rusové 56 medailí a do dnešního dne u žádného ruského medailisty doping zjištěn nebyl.

I z toho důvodu se domnívám, že většina dnešních ruských sportovců se již z dopingových skandálů poučila, navíc jsou v posledních letech (a vzhledem k minulým hříchům zcela po právu) Rusové kontrolováni ještě intenzivněji než dříve. Proto mi prostě přijde nefér, když je někteří lidé (tak jako v článku zmínění američtí sportovci) bez důkazů stále automaticky považují za dopingové podvodníky.

3 4
možnosti
TC

Chtělo by to ještě propočítat a potom porovnat kolik mají rusové počet medailí na obyvatele, nebo kolik medailí mají členové KSSS a ti ostatní. To by byla teprve ta zajímavá čísla, že !

1 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 4
možnosti
JN

Proboha živého, když se Vám mé články nelíbí, tak je prostě nečtěte... :-)

A když už Vás k tomu něco nutí, tak aspoň nebuďte pokrytec: pod mým minulým blogem, v jehož textu nebylo o politice ani půl slova, jste to skutečně byl Vy, kdo v diskusi pod něj jako první zapletl politiku:

"K čemu to celé je? Akorát Kejval s Doktorem si zhluboka oddechli. Protože po OH už nikdo ten jejich organizační chaos řešit nebude. Nejen corona virus, ale nedostatečná podpora pro sportovce (covidová izolace, nulový servis pro cyklisty nebo tenisty). V návalu medailí se snadno zapomene, Bureš se uvítá s medailisty a využije úspěch pro svoje potřeby."

9 3
možnosti
VR

Není to nějaké postižení, starat se kolik má medailí nějakej rusák? Mě je to teda fakt u zádele , jako celé Rusko. Neměl byste psát o našich medailích?8-o

8 3
možnosti
JN

A neměl byste Vy číst pozorněji? ;-)

"Kromě českých sportovců, o jejichž úspěších jsem psal v minulém blogu..."

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=773938

A kdyby to snad vám či některým dalším dělalo problém nalézt, máte to zde:

https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=773826

7 3
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,88
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik