Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud by Petr Fiala ustoupil prezidentu Zemanovi v otázce jmenování Jana Lipavského ministrem zahraničí, podrazil by tak svého koaličního partnera Piráty. Ti by toto své další ponížení asi nezkousli, z koalice by odešli a Ivan Bartoš by nejspíše skončil ve funkci předsedy strany. Pětikoalici tedy nezbyde nic jiného, než trvat na svém i za cenu toho, že jmenování celé vlády se tak může oddálit. Odpovědnost za vzniklou situaci by pak byla na straně prezidenta Zemana.

3 4
možnosti
MH

Zeman použil nejslabší článek koalice (piráty), aby rozklížil celou vládu nehledě na to, že pro stát je to nejhorší řešení. A pan Nožička, fanda Zemana, při tom vyzývá Fialu, aby se choval státotvorně. To je prostě dokonalé. :-)

16 6
možnosti
MV

Prostě Nožička...

2 2
možnosti
JL

Takhle to dopadne, když bloger nestíhá vývoj událostí - Fiala oznámil, že spor dá k ÚS, když Zeman vládu nejmenuje - a to je taky jediný správný postup: nemůžeme tady mír prezidenta, který blokuje vládu, kdy ho to napadne. Podle mě, když Zeman nepochopí svým stárnoucím mozkem, že časy jeho legrácek končí, měl by být zbaven pravomocí. Parlamentní demokracie. Nikoliv Prezidentova demokracie. Zemanofilové ať skáčou, koho to zajímá?

10 6
možnosti
JN

Tak vývoj událostí pokračuje stále a Zeman si z Fialova rozhodnutí, jak vidno, zatím moc těžkou hlavu nedělá:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-zeman-jmenovani-fiala-bartos-petikoalice-lipavsky-nekula.A211209_164341_domaci_remy

0 0
možnosti
JK

Podle mě by se měli chovat, jako by Zeman ministra jmenoval, a pak ať si to Zeman klidně dá k soudu ;-)

0 2
možnosti
MK

Nula Lipavský jako ministr zahraničí?? To jako fakt?

7 5
možnosti
Foto

No, když to říkáš ty, .....

2 2
možnosti
JD

Pro mě je nejdůležitější, aby hrad, premiér i ministr zahraničí prosazovali jen JEDNU zahraniční politiku.

3 0
možnosti
Foto

Jasně, Juro, JEDNOTNÁ LINIE STRANY, VLÁDY A PRACUJÍCÍHO LIDU.;-D

2 8
možnosti
MB

Josefe, nikdy bych nevěřil. Pokud mám srovnat Husáka a Zemana. Gustáv u mne vyhrává. Sděluji jako odpůrce režimu, do r. 1989. Husák měl úroveň a něčemu věřil. Sice zvrhlosti, nicméně byl oddán. Čestné slovo, čemu je oddán Miloš? To jsem doposud nepochopil .

Fiala to dnes říká jasně - Je donucen. Podat žalobu ÚS. Jak píše p. Ravek,. Nechť se již rozhodne. Zda jsme Parlamentní demokracií. Nebo Prezidentským systémem. Co Miloš předvádí, škodí. Zbytečně připomínat, kde se ČR nachází. Potřebuje Vládu. Někdo musí to Trojvládí - současnou anarchii již zastavit. Prostě, převzít odpovědnost. Babiš, ani Zeman, ji nemá. To je celé ... :-)

9 6
možnosti
LH

no pane Bučku a pan Lipavský u Vás taky vyhrává? a druhá otázka - myslíte si že 5 koalice něco zastaví?

4 0
možnosti
Foto

Fiala a celá jeho koalice má od svých voličů jednoznačný mandát. Jít se Zemanem na férovku. Ať to rozsekne jednou pro vždy ÚS

13 2
možnosti
LH

myslíte že pan Lipavský má jednoznačný mandát?

8 1
možnosti
Foto

Prezident miluje vytváření konfliktů a je tím už otravný.

10 3
možnosti
JN

Kdyby miloval vytváření konfliktů, tak by těch Fialou navržených ministrů nejspíš odmítl ještě víc (a jak jsem napsal v úplném závěru blogu, příležitostí k tomu měl docela dost...)

8 5
možnosti
PB

..... tak prohrát se Zemanem je menší trágo, než zlikvidovat celý zamini jedním progresivním floutkem, kerýho by aj Dežo s Harvardem strčil do kapseVEU!!!

6 3
možnosti
RC

A nerikalo se uz pred nekolika mesici, ze zamini uz je zlikvidovane? EU resi premier, Rusko a Cinu Hrad...

Zbyva USA a ne uplne podstatne zeme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik