Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Nožičko, máte nějaké informace o tom, že Vámi zmiňovaný hon na Nohavicu byl nějak organizovaný a že jeho cílem bylo ukončit nebo významně či i jen méně významně zbzdit jeho uměleckou kariéru ?

Já dosud vím jen o vyjádřených postojích lidí, které buď nezklamal nebo zklamal, a podle toho na jeho koncerty chodí dál nebo už ne. Také se stalo, že mu někdo odmítl pronajmout sál, aniž by mu "honci" bránili koncertovat jinde.

Proto se mi zatím jeví Vámi použité slovo hon nevhodným.

5 2
možnosti
ZZ

Pokud pořadatel na poslední chvíli zruší naplánovaný a vyprodaný koncert jen k vůli tomu, že se pořadateli nelíbí to, že umělec veřejně neučinil nějaké prohlášení, tak to je opravdu na zamyšlení.

I za komunistů mnozí umělci nemohli vystupovat ne proto, že měli vyložený zákaz veřejného vystupování, ale jen proto, že někteří pořadatelé se chtěli zalíbit vrchnosti.

Teď je to zrovna tak.

:-P

2 0
možnosti
RC

V4 je radu let fungujici? A muzete prosim jmenovat ty roky?

Co se tyka ulice Ruska - jake je nejvetsi mesto u nas, kde by byla ulice Nemecka? A kolik mame takovych mest?

Nemecky Brod uz take nemame. Proc asi?

1 1
možnosti
JL

"Horlivy" neni nic noveho pane Nozicko. Na zacatku sedesatych let min. stoleti, kdyz se cinsko-sovetsky ideologicky spor stal veci verejnou koloval celkem mirny nevinny forek. "Host si v hospode objedna caj, cisnik se pta, prejete rusky nebo cinsky? Host odpovida, tak to si radeji si dam kavu".[UA]

0 0
možnosti
Foto

Srdcem? To byl Saša galantní, je to chytrý kluk, vždy jsem ho měla ráda. Jinak R^.

7 3
možnosti
PB

P50e67t65r 29B34u57r50i25a42n

27. 3. 2022 16:17

Orbán: „Touto válkou nemůžeme nic získat, ale můžeme všechno ztratit. Musíme zůstat stranou této války."

Přeložím vám to do češtiny: "Klidně ať za rohem střílí po těhotných ženách, hlavně že nám nezdraží rohlíky o kačku."

V tomto rytmu také Orbán odmítá zrušit členství, či úplně izolovat Mezinárodní investiční banku, což je pohrobek RVHP pod Moskevskou kuratelou a také pozastavit obří ruské investice v Maďarsku, jako například dostavba jaderné elektrárny, čí výroba vakcíny Sputnik. Orbán tvrdí, že nevetuje žádné protiruské sankce EU, ale zároveň odmítá omezení nákupu ruského plynu, protože si ho u pana generalisma vyjednal zrovínka v únoru a rovnou to nazval mírovou misí. K ruské agresi Ukrajincům velkopansky poradil, aby se tolik nebránili, ale pokusili se vyjednat mír. Vy tvrdíte, že na to má Maďarsko právo, protože to je jejich rozhodnutí.

Nohavica převzal medaili v Kremlu za písničku Pravda a lež z rukou šéfa KGB v době, kdy Rusové anektovali Krym, vraždili na východě Ukrajiny a byli mezinárodně uznanými masovými vrahy za sestřelení letadla letu MH17. Vysockij by se v hrobě obracel, Okudžava rovnou zvracel. Podle vás je to jeho věc a měl a to plné právo.

Co už ovšem není každého věc a právo na vlastní názor je rušení koncertů Nohavici, nenastudování nějaké hry, nebo přejmenování svých ulic radou města. Tam už vaše pojetí demokracie a vlastního názoru končí a nazýváte to mediálním honem, možná i lynčem.

Víte, když se někdo bude chovat hňup, má na to jistě právo. Ale ostatní zase mají právo se mu vysmívat a odtahovat se od něj. Připadáte mi jako ti čecháčci s narvaným košíkem ve frontě u kasy mezi Vánoci a Silvestrem, kteří halasně nadávají, že lidé jsou nenažraní a musí nakupovat i mezi svátky.

27 1
možnosti
JD

J88a14n 87D98o26u71š79e55k

27. 3. 2022 15:59

Zrovna dělám na jednom projektu. Pojmenovat ho nemohu, tak jen klíčová slova. Národní, tanec, Billy Elliot. Jsou to lidé jako já, jen milují teatrální gesta. Velká slova a ruce vzpínané do výšky. Horko těžko jim vysvětlit logiku mé práce a jak vše musí fungovat, berou vše pocitově. Z povahy mé práce naprosto blbě. Pro mě za mě. Tohle zakazování výrazný vliv nemá, jen se zas má o co lid přít a zakazovači budou spokojení, že to okolo nich vře.

0 0
možnosti
MD

No, pokud jde o tu Cajkovského operu, problém není v národnosti autora (koneckoncu spousta del ruskych autoru v repertoaru divadel zustava), ale obsah opery, její vyznění. To v tom clanku, na který poukazujete, cudně zamlčeli. Třeba Lidovky na toto téma: Rozhodnutí vzešlo od dramaturga inscenace a překladatele libreta Ondřeje Hučína (cili cloveka, který by měl vědět o obsahu opery nejvíc).Říká k tomu: Bohužel je tam ale to paradigma ukrajinské podřízenosti carskému dvoru v dnešní době příliš citlivé a křiklavé a za nejlepší řešení řešení v daném kontextu považuji nedávat tomuto tématu možnost k tomu, aby bylo zneužito

Zdroj: https://www.lidovky.cz/orientace/kultura/cajkovskij-opera-strevicky-gogol-vecery-na-samote-pobliz-dikanky-narodni-divadlo.A220321_184314_ln_kultura_lros

Zdroj: https://www.lidovky.cz/orientace/kultura/cajkovskij-opera-strevicky-gogol-vecery-na-samote-pobliz-dikanky-narodni-divadlo.A220321_184314_ln_kultura_lros

14 1
možnosti
Foto

No vidíte. A tohle samozřejmě Nožičkové a jim podobná individua zamlčí.

3 3
možnosti
MV

ze sportovniho referenta obhajujiciho ruske sportovce se stal referent KVČ a školitel politologie

12 9
možnosti
JN

A není to spíše tak, že z nadějného kostyméra se pomalu, ale jistě stává pracovník místního kádrového odboru? ;-)

11 8
možnosti
JL

S tím přejmenováním ulic bych taky počkal, až jak dopadne 3.světová. Třeba užpak ty ulice nebudou existovat. Ani ti lidé. Ani ta města...

2 0
možnosti
Foto

Hlavně aby nám nezbourali Libeňský most. :-)

1 3
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik