Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je rozdil mezi nami dvema. Vy, jako levicak, mate potrebu, aby o vas stat pecoval. Ja jsem rad, kdyz stat otravuje co nejmene.

Nejvice se o peci statu staraji ti, kteri plati mizerne dana. Zaroven chteji, aby ta pece byla zaplacena z dani JINYCH lidi.

2 2
možnosti

Klasická "cahovina"...

Co jsou to "mizerné" daně? Daně každého, kdo vydělává míň než sto táců nebo kolik? A Vám snad náklady na Vaše studium, zdravotní péče pro členy Vaší rodiny apod. nebyly placeny z daní jiných a všechno jste si vždy platil sám?

1 1
možnosti

P33e58t30r 96Č61e95j75k94a

30. 3. 2022 18:59

Vláda údajně řeší, že by mohla pomoci občanům s inflací prostřednictvím daňových slev. Navrhuji proto úpravu daňového systému takovým způsobem, aby ta pomoc prostřednictvím slev nefungovala plošně a přesto se pomohlo lidem, pro které je nynější inflace největší problém.

Ta operace se sestává z následující kombinace kroků:

- zvýšení sazby daně DPFO ze závislé činnosti na 19 %,

- zvýšení základní slevy na poplatníka o částku vyšší než činí rozdíl mezi současnými sazbami 15 a 19 % u průměrné hrubé mzdy, protože průměrné hrubé mzdy nedosahují 2/3 obyvatel.

- důsledkem je, že i přes zvýšení sazby daně zvýšením slevy na poplatníka (s propisem do daňového bonusu) pomůžete 2/3 obyvatel s příjmy nižšími než je průměrná mzda. Ano - je to systém, který posílí progresivitu daně (přes slevu na poplatníka), ale je to vláda, která se zaklíná tím, že je potřeba "adresnost"..... Tzn. v tomto případě snížíte adresně a nerovnoměrně daně 2/3 obyvatel a 1/3 je mírně zvýšíte.

0 0
možnosti

Jak tak pročítám diskuzi, nestačím se divit!

Pamatuji si hesla: Babišova drahota, Babišova inflace! Vláda proti inflaci nic nedělá! Drahý plyn, elektřina ..............

Vykřikovali to zde Matuškové, Flaškové. Románci, Valičci, Jandové ;-D;-D;-D a mnozí další!!!

Dnes máme vládu novou, inflace atakuje 12% a v létě to vypadá podle Rusnoka na 15%.

A dnes, tito pánové a dámy taktně mlčí. MLČÍ, bojí se cokoli na toto téma jen naznačit!

Nekomentují Polčáka, bojí se. Kopou do Zemana. Ten si to ale zaslouží!

Jasná karma.R^R^R^R^R^

5 4
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 3
možnosti
Foto

J91i79r89i 37C26i64z

30. 3. 2022 12:03

A jak se o sebe maji postarat lide vc. penzistu, kteri meli ucty u Sberbank a dodnes jim nikdo z vlady Narodni fronty nevratil jejich penize a ani jim nesdelil, kdy tak ucini? U penzistu se jedna o doplatek mzdy za celozivotni praci a ejhle, jim penze neprisla a moji byvali spoluhraci se ted musi starat o sve pribuzne, protoze mafian a elektrikar z Opavy sedici na MF neni schopen nic vyresit. Ovsem zvanit na tema "Antibabis" dovedl hodiny a hodiny. To uvadim jen jako priklad schopnosti vlady Narodni fronty plnit zakonem dane povinnosti. Kdyz vidim tu sestavu z volicu NF na diskusi, tak je naprosto zrejme, ze o zivote prumerneho obcana v tomto statecku nevi vubec nic a ziji ve svem radoby "kapitalismu", ale spise socialismu s lidskou tvari. Ze jsou tady stale socialisticko-komunisticke zakony prijate v 60., 70. a 80tych letech mi klidne potvrdili pratele pravnici, co taky s nami obcas hraji tenis. Jen k tem bolsevickym zakonum pridaji poslanci nejaky "prilepek" a jede se dal. Pak tady nekteri narikaji, ze prognostik UV KSC udeli milost svemu kamosovi. Proc by neudelil, kdyz mu to zakon umoznuje? Predchozi prognostik UV KSC taky udelil amnestii vsem mafianum z 90tych let, klidne vybrakoval penzijni fond a co se stalo? Vychod zustane vychodem tak dlouho, dokud se nezmeni cely system zakonu prevzetim zakonu z vyspele zapadni civilizace. K pani P+A se nebudu vyjadrovat, to by mi smazli.

5 6
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 5
možnosti

Stát se nemá starat o lidi. Stát není zaopatřovací ústav. Lidé jsou zde jen proto, aby zvolili vládu, která se nebude starat o lidi a bude se starat o co?

5 0
možnosti

Problém nejsou nějaké výroky, problém politiků je, že hasí jenom to, co jím přinese politické body. Často hasí už dávno uhaslý oheň.

Dneska je to armáda, ale před rokem by peníze do zbrojení navrhoval jenom politický sebevrah. Dneska je to soběstačnost, před rokem byl Trump se svým programem "America first" za šaška. Před rokem bylo zelené Německo náš vzor, dneska se plive na jejich neochotu vypnout ruský plyn.

6 0
možnosti

Postarat se o lidi neznamená v dnešním globalizovaném světě, že bude za mě chodit politik do práce. Ale mít a provádět promyšlenou hospodářskou politiku. Starat se o bezpečnost není jen nasypat peníze - do pandurů, do padáků. Bohužel tady není politik, ale ani politička z nové vlny, která by mě oslovovala.

7 0
možnosti

Stát není zaopatřovací ústav. Každý zdravý člověk se musí umět o sebe postarat. Tečka.

5 4
možnosti

Kdyby to byla pravda pravdoucí, tak vládu s vyjímkou paní Černochové nepotřebujeme.

8 1
možnosti

Minister - sluha, pomocník. To je z latiny. Víc není třeba dodávat. :-)

3 0
možnosti

Takové pojetí odmítám. I za dobrého režimu je na lidi potřeba "klacek". Jenom jim dělat sluhu k ničemu dobrému nevede

0 0
možnosti
Foto

Okamura: Ona vyzývá občany k úsporám, ale sama si za veřejné peníze užívá každý den luxusu plnými doušky v novém státním BMW sedmičkové řady za miliony. Pekarová Adamová vysává veřejné peníze úplně na drť, nechává si ve Sněmovně nosit od číšníka jídlo k sobě do kanceláře se stříbrným poklopem. Ani neobědvá v jídelně s poslanci dole.

4 8
možnosti

A Tomio Okamura si staví luxusní vily ze státních peněz. :-)

4 3
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,86
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik