Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P71e64t60r 42M41a11n26d85a

29. 3. 2022 21:54

nemám ji rád, ale má pravdu. Nestojím o to, aby se o mne vláda starala ! At se stará o potřebné. Ale pouze formou zákona.

9 0
možnosti
JN

Viz to, co jsem odpověděl výše panu Burianovi.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
25 1
možnosti
Foto

To pan učitel, jako volič současného moudrého pana prezidenta, samozřejmě diskrétně pomine.

14 2
možnosti
Foto

Velice selektivní pohled.

5 1
možnosti
Foto

Předsedkyně sněmovny má pravdu. Stát má být co nejmenší a měla by to v podstatě být servisní organizace. Pak je tu ještě nastavení sociálního síta a tím by to mělo skončit.

Ale jsou lidé, kteří budou pořád chtít, aby stát vše řešil za ně, nejlépe i včetně myšlení (tomu se říká levice).

A pak tu píší blogy a myslí si, že tak je to správně. Není.

25 3
možnosti
JD

J39a56n 91D36o15u20š28e59k

29. 3. 2022 21:22

Já si to nemyslím. Myslím, že je to jen taková prťavá, ukňouraná kariéristka která prostě občas plácne blbinu bez rozmyslu. Takový tam bylo, je a bude.

6 18
možnosti
JN

V tom máte bohužel pravdu.

4 4
možnosti
Foto

J85a67n 70Š47i29k

29. 3. 2022 21:15

Z té debaty tedy plyne, že když se paní Pekarová o lidi nestará, tak bývalá ministryně financí se o lidi starala? Aktuálně je většinou všeho dostatek a nic nechybí, ceny jsou tefy nahoru vyhánény uměle. V takové situaci je lepší se připravovat na horší časy a čekat. Pokud se bude konat zbrkle, z dlouhodobého hlediska se to projeví negativně. Opravdu je potřeba masivní podpora, když cestovní kanceláře hlásí rekordní prodeje dovolených? Ano. Střední třída chudne, ale těm zranitelným stát pomáhá. Rozdávat se dá. Když je z čeho. A ono jaksi není, když se paní bývalá MF starala o lidi tak moc že Hezký den

17 1
možnosti
JN

Tak rekordní prodej dovolených ještě nic znamenat nemusí - ono jde možná o to, že možnost cestování teď byla kvůli covidu dva roky omezená a tak je řada lidí natěšená, že bude moci do zahraničí konečně vycestovat. Otázkou také je, nakolik drahé destinace, kolikadenní pobyty si vybírají apod.

A většina lidí v souvislosti např. s růstem cen potravin a pohonných hmot nechce, aby vláda něco rozdávala, ale che, aby např. snížila ceny spotřební daně či DPH (kterou máme ve srovnání s řadou jiných zemí opravdu vysokou). Hezký večer i Vám.

3 9
možnosti
JB

J34i41r94i 87B23o74r

29. 3. 2022 21:12

Řekla to v neděli před polednem, teď je úterý večer. Kde jste byl člověče Nožičko. Co jste celou tu dobu dělal. Polepšete se. Ona ještě řekla že vláda má pro občany vytvářet co nejlepší podmínky. Ale to vám asi uniklo. Tak příště.

12 3
možnosti
JN

Kde jsem byl? Toulal jsem se v borovém háji :-), nicméně si myslím, že není povinností žádného blogera napsat článek ještě v ten den, kdy k dané události došlo - někdy je i dobré nechat si několikadenní odstup (např. jeden nejmenovaný kolega zde také napsal blog o Babišově obžalování a pozastavení dotací až téměř s týdenním odstupem ;-)).

2 0
možnosti
Foto

Jako obvykle od vás hrubá manipulace s tím co opravdu bylo řečeno kdy jste si vytrhl jednu část z kontextu. Nejen tím, že kromě bezpečnosti hovořila o tom, že stát ma zajistit podmínky aby si lidi mohli pomoci sami ale i ve vašem odkaze je jasně uvedeno, že pomoc lidem v krizové situaci má přijít jen neplodná ale adresná

19 2
možnosti
Foto

Konkrétně tam zaznělo mimo jiné i :

Myslím, že my dvě zrovna nepotřebujeme neplatit daně, my to zvládneme. Je cíleně potřeba pomáhat tam, kde je to potřeba, a ne plošně.

Tedy jasné řekla, že potřebným pomocí je potřeba, jen prostě vláda nemá pomáhat všem i těm kdo to nepotřebují, ale musí pomáhat lidem co si nemohou nebo nezvladnou pomocí sami.

Takže od vás váš obvyklý plivanec.

Reálně po dlouhé době máme vládu co opravdu koná ve prospěch země a lidí ne ve prospěch firem premiéra a jeho volebních preferencí.

21 2
možnosti
JS

Krásně jste si z toho souvětí vybral to, co se vám hodí do krámu. Druhá část "Stát se má starat o to, aby se o sebe lidé co nejlépe mohli postarat sami.“ už není tak vhodná ke kopnutí. Navíc opravdu chucpe je, když kritizuje osoba přímo odpovědná za roztočení inflace u nás. Když se bere ostatním a vám se přidává tak je to správně, když ne tak je to špatně.

24 5
možnosti
JN

Tu Vámi zmíněnou větu (kterou si ovšem sto lidí může vyložit sto různými způsoby) jsem ocitoval v článku také.

A jinak Schillerová opravdu coby ministryně financí nepatřila k těm nejlepším, ovšem obviňovat za roztočení inflace jenom ji (či předchozí vládu obecně) je poněkud laciné.

3 1
možnosti
Foto

Je to marný, je to marný, je to .... marný.

Jemnější, ale stále stejná propaganda.

Jak může kdokoliv s alespoň dvěmy mozkovými buňkami dát jakési podivné osobě prostor ke kritice vlády za nečinnost ve vztahu k inflaci, na které se ale dotyčná kritička sama osobně výrazně podepsala?

Když se něco tváří rádoby objetivně, ale je to tendenční, tak je to propaganda jak vymalovaná!

19 5
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,29
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik