Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ne, že by na EU nebylo co kritizovat, ale když už jsme jednou nějakou směrnici akceptovali, měli bychom ji realizovat. Ta pokuta není za porušení této směrnice, ale za to, že jsme ji nezahrnuli do našich právních předpisů, když jsme se k tomu zavázali. Respektive se k tomu zavázala Babišova vláda, která to zřejmě, na rozdíl od vás, nepovažovala za nic zásadního.:-P

9 4
možnosti
JN

To je samozřejmě pravda, nicméně já jako primární problém vidím to, že taková nesmyslná směrnice někde v Bruselu či ve Štrasburku vůbec vznikla.

15 3
možnosti
Foto

K tomu, abych lépe porozuměl, jaké zájmy a hodnoty chce hájit EU, bych potřeboval vidět dokumentární film zaplacený z grantu EU. Byl by jím dokument o aktérech schvalovacích řízeních, která umožnila několika členským zemím EU a NATO dodávat zbraně Rusku navzdory embargu.

Možná by bylo bývalo i pro kinematografii lepší, kdyby se země EU držely toho, na čem se shodnou, než se zabývat kvótami. Možná by bez vyzbrojovaní Ruska k válce nedošlo a bylo by více peněz na výrobu kvalitních filmů, na něž se mohli dívat i ti, kteří už nikdy žádný film neuvidí.

6 0
možnosti
OU
OU
ZZ

Možná to svědčí o obecném úpadku nové kultury pro široké masy konzumentů.

;-(

3 2
možnosti
FL

Mě v tom zákoně spíš zaujalo , že má podpořit "kulturní rozmanitost obsahu televizního vysílání". Tak si zkuste představit, co to bude znamenat v praxi - to co pozorujeme na západě. Autoři díla se např. dozvědí: Hezký film, ale nemáte tam černochy, to by se nám do vysílání nehodilo.

20 0
možnosti
MV

Neberte to klasicky po vašemu - ideologicky. Toto opatření posiluje např různé národní fondy a pak je možné vypsat pobídky pro tvorbu nových evropských filmů a spousta lidí má práci. Třeba já. Takže méně ideologie a trošku přemýšlet. Pěknej víkend přeju.

8 9
možnosti
ZZ

;-D;-D

Spousta dobře placených odměn za rozšiřování té jediné správné ideologie !

;-D;-D

8 2
možnosti
AM

A64d61a73m 57M62a60l81ý

21. 5. 2022 7:00

Hrozné. Když někdo podporuje vlastní výrobky nebo tvorbu ;-D

6 2
možnosti
FL

Je hrozné , když jí někdo má konzumovat povinně.

2 0
možnosti
Foto

To je tak, když se řeší blbosti a ve vzpomínkách vrací pamětníky do dob, kdy jsme jako amatérská kapela mohli mít na repertoárovém listě max 20% západní tvorby. Pro bigbíťáky ideální poměr:-)Zcela jasně o tom hovořily Směrnice pro pořádání společenských zábav.:-)

15 0
možnosti
MV

Ale taková "blbost", jak píšeš, pomáhá lidem z mé branže zajistit práci. Nožička pojal svojí úvahu opět politicky a nepřemýšlel o dalších možnych aspektech. U něj nepřekvapuje, u tebe mě lehce zarazilo, Jaromíre. Fajn víkendový jízdy přeju. Já jedu makat. částečně i díky podobnejm "blbejm" opatření.

3 6
možnosti
Foto

Tady ale přeci nejde o nic jiného než o ekonomiku

Ony tu povinnost totiž maji i jiné země což znamená i pro naše filmaře ekonomickou jistotu.

A nezapomínejte, že ty kvóty byly schváleny i naší zemi a tu v té době vedli zrovna vaší favoriti.

12 5
možnosti
PK

To je jako když prosazuji - až "násilím" - podíl českých potravin při prodeji v cizáckých supermarketech.

0 1
možnosti
Foto

J75o35s38e72f 25B56á67r82t26a

20. 5. 2022 22:25

Pamatuji si, třeba Muslim Magomajev, to byla síla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,29
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik