Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stále stejné stereotypy, které tu propagujete. Moderní vzdělávání musí být založené na samořízeném studiu.

0 3
možnosti
PD

Zapominate, že děcko uvažuje jinak než dospělý. Někteří učitelé opravdu nejsou normální...uděláš 4 chyby a máš kouli, i když dobře máš dalších 20. To opravdu není zrovna motivační.

1 3
možnosti
FL

Je lépe, když student je motivovaný má upřímným zájem o obor. Když je, pak má i dobré známky. Když není, pak hrozba pětky je druhá lepší motivace. Škola je příprava na život a ve firmě se budou zajímat na vaše schopnosti, dovednosti, pracovitost. Nesplňujete požadavky, tak letíte. To by mělo být taky součástí přípravy ve škole

2 0
možnosti
JR

J10a48n 53R57á45ž

5. 7. 2022 19:41

No jo, ale na druhé straně, kdyby nestudovalo, jak píšete 300tis. studentů na universitách, mělo by to velký dopad na zaměstnanost, protože by nebylo potřeba několik tisíc zaměstnanců universit, mnozí z těch, kdo přednášejí na více universitách by měli podstatně sníženou životní úroveň a desetitisíce dnešních studentů by místo vysedávání v posluchárnách, vysedávali na pracáku.

Pane Nožička, když si přejete přísnější hodnocení znalostí na středních školách nebo dokonce hlásáte názor, že by studovat na universitách měli jen ti, kdo k tomu mají studijní předpoklady ukazuje , že jste asociál.;-D

5 2
možnosti
JN

To je fakt, měl bych se nad sebou zamyslet. :-)

2 0
možnosti
FL

Žáci z rodin s vyšším socioekonomickým postavením dostávají lepší známky nejspíš protože jsou inteligentnější po rodičích.

Lepší klasifikace studentek při stejných znalostech jako mají studenti je dlouho známý jev a týká se to všech stupňů škol. Tj. když se porovnají jejich známky, jaké dostanou na vysvědčení, nebo do indexu s objektivními anonymními testy. Nebudu rozebírat, jak v tom hraje roli psychologie. Jenom to, že výsledkem pak je, že absolventi mají větší odbornost, než absolventky se stejným diplomem. V důsledku je to pak jedním z důvodů, proč mají muži zaslouženě vyšší platy.

Učil jsem na soukromém gymplu, kde studenti nebyly stresovaní známkami. Dostávali body, nic moc neříkající, které nesměly být přepočítávány na známky. Děckám se ve škole líbilo. Když postoupily do 4. ročníku, nedostaly se na vejšky, rodiče mladších ročníků přehlásili děcka na státní gympl a gymnázium tak skončilo.

6 0
možnosti
JM

J40a49n 47M96a15r13e22k

5. 7. 2022 18:46

Ve vašem předposledním odstavci se zminujete, že student, který prolézá s trojkou z matematiky.....ale takový Einstein, jak jsem někde četl prolít právě z matiky a nakonec nedodělal gymnasium. Tak nevím. Já jsem na strojní průmyslovce nepochopil co je limita funkce. Po několika letech jsem si znova pročetl pojednání o limitě (Dobrovolný) a bylo mi to jasné. Tuším, že záleží na délky doby studia, kdy se ta hmota v lebce naučí myslet...ale nejsem pedagog, tak nevím....

0 0
možnosti
Foto

Podlehl jste hoaxu.

Einstein dostával z matematiky šestky.

Jenže ve Švýcarsku, kde studoval, používali opačnou stupnici a šestka byla nejlepší známka. Předtím sice nedodělal střední školu v Mnichově, ale ve Švýcarsku ji dokončil s vyznamenáním a na výšku šel bez přijímaček.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1588
  • Celková karma 39,55
  • Průměrná čtenost 3229x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik