Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Je zajímané, že zásadní problémy s energetickou krizí, s vysokou inflací , bezpečnostním rizikem , přílivem uprchlíků, vznikly po 24.2. tohoto roku.

7 2
možnosti
AK

Co to je zásadní?

Totéž co dlouho neřešené?

Už v roce 2021 velmi rychle stoupaly ceny energií, potravin, železa, lithia (na 6-ti násobek) a dalších komodit.

3 4
možnosti
VB

Akce na Václaváku byla až podezřele "dobře" organizovaná, nicméně ČR nejspíš má dost příznivců např. p. Okamury apod. Byli dobře připraveni "energetičtí experti" propagující rychlé posílení ruského plynu pro ČR, a to v době, kdy Kreml vyhrožuje celé Evropě tu jadernými hlavicemi, tu šířením radioaktivity z Ukrajiny do Evropy. Na pro-ruské síly (které v současnosti zkoušejí obdobné ovlivňování občanů i v dalších evropských zemích) se samozřejmě chytili i občané, kteří se bojí války, chudoby, můžeme od vlády chtít, aby nedotovala bohaté (např. energii spotřebovávanou Čapím hnízdem) a více pomáhala nejchudším. Bez NATO a EU bychom se rychle ocitli v situaci Moldavska a Gruzie i Ukrajiny - sami proti Putinovým zbraním.

14 3
možnosti
PK

Nesmysl a hloupost, zaměňovat proruské síly obavou lidí z chudoby;-D;-D;-D

8 7
možnosti
AK

Podle diskuze dole to vypadá, že v ČR máme jen 2 druhy občanů:

- příznivce drahoty a současné vlády

- Putinovy proruské šváby

Jen nevím kam potom zařadit ty, kdo zdědili po rodičích rodinný domek a ví, že 150 tisíc za energie zaplatit nedokáží a že jim to pár tisíc, které vyžebrají od vlády, nevyřeší.

13 4
možnosti
ST

Mýlíte se.

Já například nejsem příznivcem "drahoty".

Jen poznámka: jinde v Evropě asi momentálně není, jen u nás, že? A drahotu zařídila a nařídila (za těch pár měsíců vládnutí) tato vláda, že?

K současné vládě jsem kritický, ani já s ní nejsem v určitých ekonomických věcech spokojen, ba co více, kritizuji ji za to.

A ani nejsem "Putinův proruský šváb".

Takže ne jen Vámi udávané dva druhy občanů, ale je tu nemalá část realistických občanů.

11 1
možnosti
MK

Tři roky zpátky se na Letné konala demonstrace proti Babišovi s účastí cca 250000 lidí. S tehdejší vládou to nepohnulo ani o píď. Proč bych se měl nyní zajímat o pár desítek tisíc křiklounů ducha mdlého? Kteří se notabene nechali dost rychle zfanatizovat k náklonosti k Rusku? Vy si přejete, aby nám vládlo něco takhle šíleného?

A mimochodem, na zvládnutí inflace je nečinnost vlády to úplně nejlepší řešení. Jakákoliv vládní aktivita by přinesla více škody než užitku. Vláda by se měla snažit získat ve světě dostatek energetických zdrojů a dopravit je k nám. Naopak by neměla křivit trh a zvyšovat inflaci dalšími restrikcemi a regulacemi. To dělá současná vláda dobře a já jsem s ní spokojený.

18 8
možnosti
JN

Já jednak v textu článku jasně píšu, že tato vláda od voličů mandát dostala a dokud neztratí většinu v PS, tak právo vládnout má, a navíc přece nikdo neříká, že pokud by Fialova vláda přece jen padla, tak by na její místo měli nastoupit ti, co včera demonstrovali či přednášeli projevy na Václaváku.

7 0
možnosti
MK

Svádět vše na Putina, komunisty, Babiše, to je snadné, to umí každej ňouma.

14 9
možnosti
Foto

Nic jiného nedovedou. Vlastně ano, napjatě hltají signály Fialy:-) A to je jen pro otrlé povahy. Proto jim z toho dušvního vypětí (dešifrování signálů) občas hrábne. Zlobit se na ně za to nemůžeme. Normálního člověka by to zabilo...

6 9
možnosti
Foto

Demagogie to je od vás.

Pan premiér neřekl,vze každý kdo tam byl je stoupencem prořídlých sil. Řekl, že to svolalavatelé jsou proruský orientovaní.

Takže jako obvykle od vás demagogie a manipulace.

Nicméně zcela jednoznačně hesla té demonstrace a příspěvky řečníků byly v drtivé většině proruský laděné.

17 8
možnosti
MK

Je vidět, že jste tam byl a pečlivě vše sledoval.

5 4
možnosti
Foto

Osobně si myslím, že se tady naplno projevilo to, že skrytý nepřítel je horší, než zjevný, což se ukázalo v pocetnem zastoupeni voličů KSČM. A sorry, mezi hesly a aklamacemi bylo jenom málo prostoru věnováno energetice, jinak to bylo regulérní volání po návratu k roku 89 a zpět.

14 3
možnosti
JK

Tak zaprvé, Fiala nemyslel, že proruské síly jsou přímo ti demonstranti, ale ti na pódiu, co to svolali. A to je nepochybně naprostá pravda.

Za druhé, šlo o politickou nekorektnost, která vám, pane Nožičko, přece nevadí, napsal jste o tom článek. To by moh říct každej, že se najednou cítí z něčeho stráášně uraženej. Bouře ve sklenici vody.

Za další, při demonstraci na Letné, které se účastnil trojnásobný počet lidí a Babiš měl podporu 19% a ne jako dneska Fiala 28%, jste tvrdili, že nerespektují výsledek demokratických voleb. Takže vám radím, abyste teď respektovali výsledek voleb vy.

A nakonec, nastavení umělého stropu cen nějakého zboží státní vyhláškou je přece (neo)marxismus, že.

18 8
možnosti
LH

Jojo musí být výklad....jak to myslel Babiš s fašisty?;-D

3 1
možnosti
PK

Demo jsou zbytečné, ale respektuji je i ty dřívější, testem budou nadcházející volby.

Jeden zdejší blogař nazval jejich účastníky jako trosky atd, typická ukázka rádoby demokrata.

Fiala svou vizitku nejslabšího premiéra v EU (viz Seznam) doslova hloupým komentářem potvrdil. Očekával bych od profesora politologie podstatně jinou reakci, než pohrdání a zesměšňování problémů této země na které ho přišla upozornit "hrstka " lidí.

Opět ovšem potvrdil to známé heslo "my nejsme jako oni" souhlasím..

Dobře si pamatuji právě Fialu a bývalou opozici jak podporovali masové demo organizované MCHpD , to bylo v pořádku a ve shodě s požadavky demokracie....:-):-):-)

21 7
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik