Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Pane učiteli, jak je na tom vaše ČSSD? To už všichni komunisti light přeběhli k Anofertu? Co záda, bolí, nebo jsou dostatečně gumová?;-D

3 9
možnosti
JN

V obci, kde žiju, ČSSD vůbec nekandidovala a v komunálních volbách vždy volím kandidáty napříč různými uskupeními. Letos jsem dal nejvíc hlasů lidem, kteří kandidovali za Svobodné (převážná většina však jakožto nestraníci). Toto uskupení také volby v naší obci vyhrálo, takže jsem s výsledkem komunálních voleb spokojen. Ještě nějaký dotaz, pane údajný rentiére? :-)

12 0
možnosti
JK

Pokud volím do senátu favoritku trestně stíhaného lháře odsouzeného za pomluvu, která je taktéž trestně stíhaná, tak to podle mě, v souhlasu s panem autorem, skutečně hloupostí daného voliče/voličky není. Je to způsobeno něčím podstatně a mnohem horším, než je obyčejná hloupost.

13 0
možnosti
JK

Říkat o voličích SPD že jsou hloupí je moje nezadatelné právo svobody slova zaručené v Listině základních práv a svobod. A co si vhodnosti myslí pan autor je tak nějak... jedno.

9 6
možnosti
JN

Zda se mnou souhlasí či nesouhlasí Jiří Kubíček je mi tak nějak... jedno. :-) Hezký zbytek večera.

8 0
možnosti
Foto

To je chlubení, že úplně neznámá Jana Nagyová z ANO získala v prvním kole senátních voleb na Jihlavsku přes 30% hlasů proti Miloši Vystrčilovi. Jenže pro tu "úplně neznámou" Nagyovou celý týden před volbami objíždělo s kampaní jihlavský region celé vedení hnutí ANO včetně Babiše, Schillerové a Havlíčka. Proč asi právě pro Nagyovou? Nejspíše jen proto, že její případný úspěch by by nejspíše vedl k přerušení soudního procesu v kauze Čapí hnízdo. Jak prosté!

12 1
možnosti
JN

Pokud jste tu pasáž o Janě Nagyové pochopil jako nějaké chlubení, tak jste to pochopil špatně - já sám, kdybych volil na Jihlavsku, bych pro ni nehlasoval. Nicméně pokud jsem zaregistroval, tak do druhého kola senátních voleb postoupilo kromě ní ještě dalších 17 kandidátů za ANO (a jeden dokonce byl již v prvním kole zvolen).

0 0
možnosti
Foto

Karma Josefe. Často máme zcela rozdílný náhled na věc, ale o tom, že v komunálu volí lidé jedince, které mají prověřené a dobře je znají žádná. To, že to jejich antifanouškům z druhých břehů přpadá nepochopitelné tak nějak vyplyne z dálky ze které zmíněné jedince podporují. Třeba to, že Pavel Novotný dosáhl lepšího výslwedku než při první volbě zkrátka neplyne z jeho mediálního obrazu, ale z toho co v Řeporyjích reálně udělal. A stihl toho celkem dost.

2 0
možnosti
JN

Díky, Filipe. Jak už jsem napsal výše - já jsem např. letos u nás v obci dal nejvíce hlasů kandidátům za Svobodné, protože většinu z nich znám jakožto schopné a pracovité lidi. Zatímco např. ve sněmovních volbách jsem Svobodné nikdy nevolil.

3 0
možnosti
MK

To vaše porovnání Novotného a Nagyové je hodně mimo mísu. Nagyová je obžalovaná z trestného činu, ke kterému se notabene přiznala. Do Senátu si jde pouze pro imunitu, což přiznala též. Osoba na poblití. Její voliči tím pádem též. Dobře věděli koho volí.

Naproti tomu Novotný se ve vašich očích provinil pouze tím, že říká to co si myslí. Někdy trochu svérázným jazykem, čímž ale dává najevo své pohrdání politickou korektností. Za mě jednoznačné plus a kdyby kandidoval u nás, měl by můj hlas jistý.

19 4
možnosti
JD

Novotný je už několikrát odsouzený. :-P

9 1
možnosti
JR

J88a73n 89R75á29ž

25. 9. 2022 19:07

Ty hloupé řeči, které voliče jízlivě klasifikují mne, jak už jsem napsal v jednom příspěvku, štvou víc než hloupé kecy Babišovy a Fialovy. Volič je v demokratickém státu suverén voleb a tak se k nějaké voličské skupině jakkoliv pohrdlivě vyjadřovat je popřením principu demokracie. Nenapadá mne nic, v čem by měl jinou společenskou, čili i volební hodnotu hlas pro ANO nebo hlas pro kteroukoliv stranu volebního seskupení s názvem SPOLU, stejně tak jaký hodnotový rozdíl má volič, co dá hlas Pirátům a volič co dá hlas SPD. Kdo toto základní pravidlo demokracie zpochybní nebo zpochybní kompetenci každého občana volit tak, jak sám rozhodne, ať o sobě neříká, že je demokrat.

Každý občan má svoje životní preference, z nichž se odvozují i jeho voličské preference a nikdo nemá právo tvrdit, že ty jeho životní , potažmo volební preference mají vyšší hodnotu, než preference kohokoliv jiného.

6 3
možnosti
MK

Nesouhlasím. Jedno z hlavních práv v demokracii je svoboda slova. A též svoboda říkat veřejně své názory. Pouze tak nesmím činit v rozporu se zákonem a poškozovat tím cizí práva.

Pokud si však o někom myslím, že je hloupý, pak mám právo to říci. Včetně argumentu, proč si to myslím. Tím nijak demokracii nezpochybňuji a ani nezpochybňuji ničí kompetenci účastnit se voleb.

A být vámi, raději bych se vyhýbal diskusím o společenské hodnotě voličů jednotlivých uskupení. Jak si myslíte, že by dopadlo např. srovnání součtu odvedených daní voličů SPOLU ve srovnání s voliči ANO? O SPD ani neuvažuji.

5 0
možnosti
MB

Já skutečně na výsledku voleb - nespatřuji nic divného. Jde o svobodný výraz projevu lidu. Nepochybné zajímavosti jsou. Jak může agent Stb vůbec kandidovat, vždyť nemá ani Lustrační osvědčení. Jak se může na kandidátce objevit osoba, v neukončeném soudním šetření. Kdo ji může dát 1 hlas. A vůbec, co má imunita společného s obsahem projednávaného? Zřejmě pak zaujme toho, který vážně uvěří bludům. Že tyto volby byly o referendu Vlády, Že temná minulost - již nikoho nezajímá. Podobně, že po 15 letech jsou machinace promlčeny. A že vlastně volby jsou o tom, aby soudce Šott měl ještě těžší hlavu. Aby se dalo dále zdržovat a ještě více se zapomnělo. A hlavně! , že hledání spravedlnosti je politický proces. Kdo nesouhlasí, je placený fašista ...

Kde je ten ideál? Půjdou se ucházet ti nejlepší z nejlepších? Mravní, čistí a obětaví? Pomoci své obci, městu, potažmo ČR vymanit se z marasu. Veřejně sdělit, že nemůže být lépe, důvodů je kopec. Nenabízet nereálné, že bude lépe = Jinými slovy, vygenerovat ještě větší dluhy. Nepošlapávat národní hrdost cestou Orbanizace a kolaborace s nekonečným agresorem. Opravdu, já i lidsky hledím. Nicméně opakuji - Nic divného. Společnost se skládá a volí ... :-)

4 0
možnosti
JD

Pane Bučku, lépe bude!

0 0
možnosti
JD

Existuje zde určitá skupina lidí, a ta bude označovat některé voliče za hlupáky.

Jejich pravda je totiž ta jediná! Nejpravdivější!

Za chvíli je tu máte.

10 2
možnosti
MK

Pokud dokáží tu svou pravdu vyargumentovat a jejich oponenti nikoliv, tak zjevně mají pravdu.

2 1
možnosti
ZH

Nikdo ze jmenovaných se v kontroverznosti nevyrovná Babišovi. Vlastně mu nesahá ani po kotníky. Tomu Babišovi, který dvakrát křivě přísahal na zdraví svých dětí, soustavně lže a je souzen pro podvod velkého rozsahu. Přesto ho velké množství lidí stále podporuje a na jeho pokyn volí i jeho souseznou přisluhovačku, kdy je jasné, že hlavním záměrem není služba občanům tohoto státu, ale obstrukce v soudním procesu. Všichni lidé, kteří dali paní Nagyové svůj hlas, vyslovili souhlas s hospodářskou trestnou činností velkého rozsahu. Tomuto já říkám megahloupost.

14 4
možnosti
PK

Nepochybuji že AB "porušil" a to vědomě - ale nechápu proč takové dotace existují a mají skončit "u malých". Má rozhodovat kvalita projektu. Asi AB s penězi neutekl jako Kožený, ale zkultivoval zchátralý objekt Jinak jsem přesvědčen - když se vysoké politiky zachce třeba Křetínskému, Vítkovi apod. - do roka na ně najdeme podobný přečin.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik