Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mne spise zarazilo, ze politici petikolky apelovali na volice, aby volili ANO i do senatu radeji nez nezavisle pravniky... :-) Jestli to takto pujde dal, tak bude koalice s ANO i ve vyssich patrech. :-)

1 3
možnosti
JD

Po příštích volbách do parlamentu to bude koalice ANO + ODS.;-)

0 5
možnosti
Foto

Tento článek je úplně zbytečný. Vždyť si na vše odpovídáte sám. Že komunální politika je něco jiného, než parlamentní. Minulé komunální volby byly také plně plakátů, jak mají všichni lídři kandidátek číslo na Babiše. Vždyť přece každé volby jsou plně rázných sloganů snad každé strany a pak, pokud není výsledek jednoznačný, tak se jedná a uzavírají koalic. V komunálních volbách je i dost místních sdružení, která také dostávají dost hlasů, a ty pak chybí velkým celorepublikovým stranám. Takže se pak na radnicích musí chca nechca dohodnout. Tu v poklidu, jinde zákulisními machinacemi. I u nás, v okresním městě, se drtivá většina kandidátů všech subjektů zná osobně. Voliči je znají. Proto je komunál hodně jiný než parlament. Proto se tam uzavírají úplně jiné koalice, než v parlamentu, kam se dostane pár stran. Ty útočné slogany budou i v příštích komunálních volbách a pak to vše dopadne jako dnes. Nějakou koalicí.

3 0
možnosti
Foto

Pane učiteli, v komunálkách se volí "podle xichtu". Protože v menších městech se lidé znají a vědí, komu to hodit. Např. zdejší dva zastupitelé za ANO patří mezi normální lidi a tak není divu, že opět dostali hlas. Pikantní na tom je, že nejvíce preferenčních hlasů dostal z kandidátky ANO nečlen, tzn. nezávislý.

"Díky" vystupování pana expremiéra je ovšem jednání o povolební koalici komplikované, protože zvolení zastupitelé za ANO budí rozpaky. Ne kvůli své osobě, ale kvůli šéfovi hnutí.

Tzn. - kdyby tam nestrašil Babiš, nebyl by problém. :-)

9 0
možnosti
Foto

Presne tak. Kdo kandidoval za ANO, tak vlastne nespravne vypada, jako by mel podporu Babise (primatori). Ve skutecnosti si tuto stranu jednoho muze vybral omylem a jedna se vzdy o zastance te nejvetsi demokracie, ktera zde je.;-)

1 1
možnosti

Stálo by vás to hodně sebezapření, kdybyste napsal, že před volbami vládní koalicí strašilo, a teď s ní Babišovo ANO vesele uzavírá koalice? Ono totiž to Babišovo ANO (zejména sám Babiš, Schillerová a Havlíček) strašilo daleko více.:-)

7 0
možnosti
JN

Tak že odpůrci Babiše budou tvrdit, že ANO strašilo víc, to jsem tak nějak očekával. :-)

2 1
možnosti
Foto

Ono to není nic nového. Vzájemnou nesmiřitelnost předváděla kdysi před volbami do poslanecké sněmovny i ODS a ČSSD. Pamatuji si tehdejší heslo z bilboardů ODS: "S Klausem nebo doleva". A ejhle, po volbách uzavřel Klaus se Zemanem "opoziční smluvu".

6 0
možnosti
PN

Kampaň před volbami je vždy jen divadlo pro voliče. Tu lepší, tu horší...

Je zajímavé jak se Vás tu vosy snaží dostat na to, co naprosto přesně máte uvedené v textu.

Jsem zvědav, zda bude pokračovat označování ANO sektou s jediným vůdcem.

Stejně jako v mnoha dalších věcech je skutečnost jinde. Babiš prakticky nepípne k dohodám, které uzavírají jeho komunální politici na rozdíl od těch "demokratických" vůdců..

3 1
možnosti
AM

A23d83a62m 70M96a89l62ý

6. 10. 2022 8:09

Podle autora platí, že ANO = Babiš.

Něco na tom bude.

Ovšem zdá se, že na komunální úrovni už si struktury ANO žijí tak trochu vlastním životem.

1 0
možnosti
Foto

Mohl by nám pan učitel objasnit, kde zasedne Andrej Babiš v místním zastupitelstvu?

11 1
možnosti
JD

Tady se začíná zase obhajovat.

2 0
možnosti
RK

Rád bych pana učitele upozornil, že na komunální úrovni se s Babišem nikdo nepaktuje, protože ten nikde v zastupitelstvu není.;-)

9 1
možnosti
Foto

J28a45n 14Š53i40k

6. 10. 2022 7:27

Ve Zlíně je to rozhodně lepší řešení, než aby tam ten matla Korec z ANO vládl sám se svou družinou. Dokázal to, co generace před ním ne, Zlín úplně zabil, od dopravy, přes hokej, až k novým investicím je v něm totálně mrtvo. To je jeden fakt. Druhý je, že až skončí Babiš v politice, tak žádné ANO nebude. A třetím faktem je, že v obcích se řeší lidi a ne strany. Nebo u vás chodníky řešila Schillerová? Jinak ty pitominy co mlel Babiš s Havlíčkem okolo senátních voleb byly daleko horší, než politický souboj koalice. Zkuste si pustit partii s Terezou Tománkovou, kde je Havlíček. No, ale je to o vašem vkusu a vašem politickém pohledu, že...Hezký den

14 1
možnosti
JN

Za prvé pane Šiku, já jsem ANO dosud nikdy nevolil (ani na celostátní, ani na komunální úrovni).

Za druhé: Korec by ve Zlíně sám "vládu" nevytvořil.

A za třetí: když je to na komunální úrovni úplně jinak, proč tedy do této diskuse motáte Schillerovou s Havlíčkem?

Hezký den i Vám.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,29
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik