Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J60a97n 52R84á11ž

19. 12. 2022 19:19

Podle mého názoru, po fotbalové stránce to bylo nejkvalitnější finále MS od finále mistrovství světa 1966 v Anglii. .

Ovšem stejně jako americká akademička Erika D. Edwards, jsem si položil otázku, proč na rozdíl od Francouzské reprezentace, v argentinském výběru nejsou hráči tmavé pleti.

2 0
možnosti
JJ

Fantastické finále, kde bylo k vidění asi úplně všechno. Neskutečná technika, fyzické nasazení hraničící se sebeobětováním, kreativita a geniální myšlenka, góly a hlavně drama až do konce, nepředvídatelné situace doplněné velmi citlivm a férovým přístupem rozhodčích a v neposlední řadě opravdu silný příběh. Já si lepší fotbal nepamatuju.

Já fandil od začátku Argentině a nejen kvůli Messimu.

3 0
možnosti
JJ

Řeknu to tak: Bosákovo pokrytectví je typické pro většinu dnešních bojovníků za ty "jedině správné hodnoty". Naprosto přesně ví, jak by se měli chovat všichni kolem, ale sám do Kataru odjede. Peníze (včetně finále s kritizovaným Messim), nesmrdí. Mně by tedy opravdu nechyběl. Oproti Messimu.

Ale moc bych se nedivil, kdyby si to zdůvodnil vlastní nenahraditelností, aby o to více, za všechna ta práva, zabojoval až po svém návratu. ;-)

2 0
možnosti
MB

:-)R^ Byla jsem napjatá až do konce. R^

2 0
možnosti
Foto

Já si finále užil. Bohužel vrcholový sport je tak zpolitizovaný, že to už by člověk nemohl koukat na nic a na to očividně i já sám chléb a hry potřebuji... Jo, a jsem rád, že jsem mohl několikrák koukat na Lea na vlastní oči, takového plejera už nejspíš nezažiju....

2 0
možnosti
PN

P62e91t78r 73N11e48d25v83ě78d

19. 12. 2022 12:41

Tak tohle finále byla opravdu pecka. Už je to dávno, to zmiňované finále Argentina - Německo, které se do včerejšího večera nejspíš považovalo za nejlepší. Pamatuji si správně, že v něm Němci tak makali, že jeden z gólů dostrkali pupkem?

0 0
možnosti
JN

To už si přesně nevybavuji, nicméně co si pamatuji, tak jejich góly dali Rummenigge a Völler.

0 0
možnosti
Foto

Není to dobře, protože toto mistrovství, provázené korupcí, měli bojkotovat všichni. Režim v Íránu, podobný katarskému, popravuje demonstranty včetně fotbalistů a v Kataru se juchá. Ale to některým lidem evidentně nevadí, že, pane Nožičko?

1 0
možnosti
JN

Že jsou v Íránu popravováni demonstranti, to mně samozřejmě vadí. Ale argumentovat tím, že se mělo bojkotovat MS v Kataru kvůli tomu, že režim v Kataru je podobný tomu íránskému, to je vskutku geniální myšlenka (ovšem u vás nikterak překvapivá... :-/)

3 0
možnosti
MM

Fandil jsem Francii, ale také i Messimu, takže nakonec žádné zklamání, jen dobrý pocit ze skvělého fotbalu

Jen si stále myslím, že taková událost se nemá pořádat v takovém státu jako je Katar.

2 0
možnosti
JN

OK, díky za Váš názor.

0 0
možnosti
RK

K bolgu: všichni sportovní komentátoři, které jsem slyšel (nejen Bosák a nejen ČT) se shodují, že šampionát byl organizačně i fotbalově skvělý. Pomohlo tomu hlavně to, že se hrálo na fleku. Ale shodují se také na tom, že byl divný a provázený divnou, až nefotbalovou atmosférou v místě konání. Je to dáno naprosto odlišnou kulturou a neustálými obavami z toho, hlavně nic neprovést, co by se Katařanům nemuselo líbit. Lezení Infantina a jeho kolegia do zadních částí bohatých Katařanů to jen dokresluje. Někdo tomu tleská a někdo prostě vyznává úplně jiné hodnoty;-)

2 0
možnosti
JN

Tak v první řadě oceňuji, že jste v diskusi konečně napsal příspěvek k tématu blogu. ;-)

Že je Katar země s naprosto odlišnou kulturou, je samozřejmě pravda, nicméně fotbal se zkrátka hraje takřka na celém světě, a tak není úplně na škodu, když se šampionát jednou uskutečnil i v arabské zemi (tak, jako se např. v roce 2010 uskutečnil v JAR). K těm obavám: očití návštěvníci často tvrdili, že to nebylo zdaleka tak hrozné, jak se tím před šampionátem strašilo. Ostatně, například spoře oděné fanynky byly na tribunách k vidění často, a žádný problém s tím dle všeho nebyl.

Samozřejmě, že podezření z korupce ze strany Katařanů je vážná věc, ovšem takový problém nemá v současné době jenom FIFA - jistě jste v médiích zaregistroval případ jedné místopředsedkyně Evropského parlamentu. ;-)

1 0
možnosti
Foto

J34o12s72e95f 47B63á54r43t62a

19. 12. 2022 9:00

Pamatuji, jak ještě hrával Pelé - Didi- Vava. I tehdy se bylo na co dívat.

0 0
možnosti
JN

Tuhle možnost jsem já vzhledem k mému datu narození neměl - docela by mě zajímalo srovnání kvalit Pelého s Maradonou či Messim.

0 0
možnosti
Foto

Zase smazány příspěvek?Není Vám to opravdu trapné?U blogu o finále mistrovství světa ve fotbale...?Přece o nic nejde...

1 1
možnosti
JN

Pane Bárto, a není vám trapné stále dokola tady komentovat smazání příspěvku diskutéra s identitou Marie Jandová, které jde jenom o napadání ostatních a trolling, a když přitom například maže mnohonásobně víc v diskusích pod svými články pan Ziegler, tak je z vaší strany pokaždé ticho po pěšině?

4 1
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,90
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik