Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Drobny detail, ktery opomijite. Urazeni konkretniho hrace versus nejake obecne urazky.

0 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že onen stejný metr u jiných skutečně je. Když byla před mnoha lety jedna z výluk v NHL, hrál za Bílé tygry Liberec americký hráč černé pleti a schytal poměrně dost rasistických urážek, zejména v Chomutově. A co si vzpomínám, Chomutov byl kvůli tomu tenkrát také potrestán. Čili nic proti ničemu.

2 0
možnosti
JN

Ovšem když si přečtete úplně poslední větu mého blogu, tak je v ní napsané: "...když se nejedná o Roma či hráče tmavé pleti, tak to novináři ani příslušné disciplinární komise příliš neřeší."

A například při tom posledním zápase Komety s Vítkovicemi pokřikovali dle očitých svědků někteří domácí "fanoušci" na vítkovického Müllera (který předtím hrával za Kometu), že je "americká pi..". Je zvláštní, že tohle disciplinární komise ani vítkovický trenér neřešili.

1 0
možnosti
OD

O59t27a 51D24v22o22r32a69k

1. 4. 2023 11:16

Možná se na to pane Nožičko dívám trochu z jiného úhlu. Od dětství fandím Spartě, otec i děda byli vášniví fanoušci tak mě vlastně nezbývalo nic jiného. Zápasů jak hokejových či fotbalových jsem zažil desítky. Ano skandování tvrdého jádra je velmi často za hranou. Kotel Slavie řve smrt Spartě, druhý kotel zase jude Slavie. Tady se trochu musím zastat fanoušků Slavie, protože si nepřejí smrt nějakého jednotlivce, prostě jen sportovní zničení protivníka. Pokřik jude Slavie je za hranicí normálně myslích lidí. Lakatoše se nezastávám, protože je to zákeřný hráč, ale urážky v tomto případě směřují na konkrétního jednotlivce. A samozřejmě si za to může sám. Ne proto že je cikán, ale pro svoje chování na ledě. Skandování jednotlivých fanouškovskych kotlů až na výjimky nesměřuje na jednotlivce ale proti druhému fotbalovému či hokejovému klubu. Automobilka vidím ten rozdíl

0 0
možnosti
Foto

S tou automobilkou se to má, prosím pěkně, jak?

0 0
možnosti
JK

Lakatoše nemám rád, ale uznávám, že ty urážky jsou za hranou. Není to však jenom problém naší Komety. Ten je na většině stadionů. Paradox je, že kdyby příští rok přišel k nám a bude se mu dařit, tak bude miláčkem publika.

2 0
možnosti
JN

V tom máte nejspíš pravdu.

0 0
možnosti
Foto

J67i80r58i 44C87i28z

31. 3. 2023 21:10

Vite autore, nejde jen o hrace Lakatose ale o celou kulturu lidi zde. Soucasti te kultury jsou i navstevy na stadionech a uprimne receno s detmi bych na ceske stadiony nesel. Uvedu jen par prikladu, co se tady deje a co jsem osobne zazil venku. Vedl jsem kdysi mladsi zaky a hrali jsme v mensim meste. Vedle nasi stridacky si stoupl nejaky havir a zacal tem klukum tak sproste nadavat, ze jsem se neudrzel a jednu mu strelil. Pak byl klid. Smrdel strasne chlastem a kluci se velice bali, ze je napadne. Vsemu prihlizel strejda poradatel tak kolem 70ti let. Pusobil jsem v Rakousku a na zapas chlapu prijel Laibach s asi tak 500 fanousky. Ti zacali hazet pyrotechniku, cosi rvat a pritomne deti se zacaly velice bat. Hlasatel fans upozornil at toho nechaji. Kdyz pokracovali nastoupila jednotka policajtu, pendrekama nektere pretahli a jejich sektor vyklidili. A byl klid. V Anaheimu sedel pobliz nas nejaky typek, ktery stale sproste nadaval. Byl i s pritelem co se ho snazil uklidnit. Po chvili prisla poradatelska sluzba (byli docela vazby), chlapkovi rekli at drzi hubu ze tam jsou i deti a kdyz to nepomohlo tak ho chytli za fligr a vyrazili z areny. Od druhe tretiny bylo jeho misto prazdne. Uvadim jen par prikladu jak jinde vychovavaji na stadionech, aby deti nemely spatne priklady. Jste ucitel a nekdy jezdim vlakem si zahrat tenis s klukama z hokeje. Jezdi se mnou casto skolaci a kdyz slysim jejich rozhovory.. Nekdy se jich par zavre na WC a jde z nej pekny kour a smrad. Tak ty nastupujici generace to asi tady po kulturni a spolecenske strance moc nevytrhnou, co myslite?

2 0
možnosti
PK

S ohledem na ostudu, kterou svými výroky o segregaci romských dětí předvedla včera proruská dezinformátorka Jana Zwyrtek Hamplová, se nyní jakýkoli trest za rasismus, zdá být divný.

Z druhé strany. Rasistické výroky do slušné společnosti nepatří. Lhostejno, zda je vykřikuje nějaký fanoušek Komety, či Senátorka. Problémem je, že skutečně není měřeno všem stejně.

Přitom by to mělo být jasné. Rasistický fanoušek Komety by neměl být na stadionu. Rasistická Senátorka v Senátu.

2 3
možnosti
ZZ

Je úplně jedno kdo je na ledě. Fanoušci budou kritizovat nečistý zákrok, ať se jej dopustí Jarda Jágr, nebo Lakatoš, či Američan, nebo Fin a současně budou pískat i na rozhodčí a nazývat jej mrkví, či pruhovanou partnerkou prasete.

Jestliže senátorka si dovolí kritizovat nějaký zavedený nešvar - neznamená to, že je rasistka, ale na rozdíl od vás, vidí realitu.

:-/

3 3
možnosti
MV

... proč ale...

Místo a projev na tribuně na jedné z těch nespokojených "veselic" by vám sedlo.

0 5
možnosti
Foto

Kéž by takových "Lakatošů" bylo mnohem víc než jen jeden.

4 0
možnosti
JK

Myslíte zákeřných, zakomplexovaných hokejistů? Ale ano. Co jiného čekat od bývalého stranického funkcionáře. Ale buďte v klidu. Tady mají bývalí bolševici hodně příznivců.;-)

1 2
možnosti
Foto

Jaký stejný metr? Nějakeho konkrétního hráče Sparty či Slavie urážejí fanoušci nadavkami do Židů či homosexuálů?Jsou to jen hloupé pokřiky,které nemíří na nikoho konkrétního.Tohle není v Česku první trest za rasismus.Uz byly tresty za rasistické urážky černošských fotbalistů.Vzdy šlo o konkrétní případy urážek...

0 0
možnosti
JB

J13i49r65i 58B43o14r

31. 3. 2023 19:18

Co je rasizmus a co je hulvátsví, pan učitel nepozná. Asi zrovna chyběl.

5 4
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik