Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Připadá mi směšná představa, aby ruským sportovcům byl umožněn návrat na některé mezinárodní sportovní akce za předpokladu, že nepodporují Putinovu agresi na Ukrajině. Pokud by ruský sportovec nějaké takové prohlášení podepsal, vystavil by se v Rusku trestnímu stíhání. Bylo by pikantní, pokud by ruský sportovec podobné prohlášení podepsal, přivezl domů zlatou medaili a prezident Putin by mu pak v Kremlu předal vyznamenání.

3 0
možnosti
Foto

Stejně pikantní by bylo, kdyby si měl podat ruku Ukrajinec a rusák, když rusákův bratr předtím na Ukrajině znásilnil Ukrajincovu sestru a zabil jeho rodiče. Ale hlavně, že by prohlásil, že je pro mír.

9 5
možnosti
Foto

Někde tady padl názor, že u nás žádná totalita není, protože pan Nožička může psát svoje blogy.

Autor tohoto názoru ovšem zapomněl napsat, že pokud by pan Nožička napsal blog v rozporu se současnou vládní propagandou, dopadl by jako Tušl s Čermákem a navíc by byl vyhozený ze zaměstnání podobně jako učitelka, která před žáky uvedla jiné názory než má Fialova vládní propaganda.

2 15
možnosti
RK

Jistě, Jaromíre;-D. Ještě aby imaginární dcera pana učitele nakreslila nějaký prorusský obrázek, tak by si v UH museli shánět nového kantora, protože by ho čekal Jáchymov.:-P

7 1
možnosti
Foto

Souhlas s panem Spatou.

A jinak jsem dosla k zaveru, ze Svobodovi a dalsim zalezi na sportovcich, at jiz Ukrajinskych nebo Ruskych, z nich mnozi invazi odsuziji a nebo se boji mluvit. Doplatil na to, ze neni politik a navic nema zkusenosti s novinari a nepromyslel, co rekl, neumi se branit. Je snadnou obeti.

A Cernochova ho vlaci jak maleho Jardu k ukrajinskym vojakum jakoby popiral valku a utrpeni. Coz je nesmysl. To je ostatne dnesni obecna hysterie: kdo chce mirnit dopady konfliktu nebo nedejboze chce mir a konec utrpeni, toho vezmeme se podivat, jake je utrpeni aby hulakal spolu s nami po pokracovani utrpeni. Bez valky by totiz Cernochova byla neviditelna.

4 12
možnosti
Foto

Vy z něj děláte nesvéprávného. A nenapadlo vás, že je to jeho opravdový názor a až po ráně za uši ho změnil?

5 0
možnosti
Foto

Pokud žena,matka a v tomto případě i bohužel ministr útoku,pardon obrany prohlásí, že lokální jaderný výbuch na Ukrajině nás neohrozí je to hloupé a ještě víc krátkozraké.

13 1
možnosti
Foto

A misto, aby byla vyhozena Cernochova po apelu na zasah NATO a treti svetovou po rakete v Polsku jako pro narod nebezpecny a mylici se politik, tak je vyhozen jeden z nasich nejlepsich sportovcu z vyboru.

4 4
možnosti
PK

Pro mě je situace jasně daná. Pan Svoboda je zaměstnancem Ministerstva Obrany. Co se týká kroků vlády, může si myslet cokoli, ale navenek má zůstat apolitický.

Jistě. Někdo může namítnout že právě to udělal, když se mluví o olympijské chartě a sportovcích.

Jenže v zejména v rusku je politika se sportem velmi promíchaná a pokud se budeme bavit o ruských sportovcích, většina, stejně tak jako pan Svoboda, jsou členy armády.

A vzhledem k tomu, že ruská armáda agresivně napadla Ukrajinu, kde si navíc počíná jako válečný zločinec, je jakákoli podpora ruských sportovců absurdní.

Z tohoto důvodu jsem rád, že kauza Svoboda dopadla tak, jak dopadla. Žádný vyhazov, ale udělení důtky a odstavení z funkce, ve které nemá s tímto názorem co pohledávat, mi připadá rozumné.

11 0
možnosti

J57a95k89u31b 83Š40o52l22c

6. 4. 2023 8:50

Hlavním problémem bylo, že Svoboda relativizoval válku na Ukrajině. A to je názor, který je prostě za hranou. Pokud takové názory má, měl by sám zvážit své působení ve službách státu, který má o válce na Ukrajině jasno. Jako daňového poplatníka by se mě dotklo, pokud by takové názory nechali jeho nadřízení bez odezvy.

4 0
možnosti
OD

O55t84a 35D93v95o32r73a11k

6. 4. 2023 8:54

Mám na to stejný názor. Ale poté co jsem si tady přečetl příspěvky p. Špáty tak to vypadá, že je to s tou válkou přesně naopak. Rusové za nic nemohou a všechno vyprovokovali ukrajinci s američany. Konečně mi někdo otevřel oči

2 0
možnosti
JV

Zajímavé na tom je, že Svoboda se pouze přiklonil ke stanovisku MOV. Já bych rozlišoval, jako co byl do diskuze pozván. Jako voják nebo jako funkcionář ČOV? Potom je jasné, že jen souhlasil s názorem nadřízeného orgánu. A ke konfliktu jako takovému, na jehož názor byl redaktorkou vyloženě dokopán, řekl, že to posuzovat nemíní, protože nemá pocit, že by měl všechny informace. Takže když nemá názor, tak mu ho strana a vláda nařídí. To je dnešní demokratický systém.

8 3
možnosti
OU
MK

O tom, co je pravda, rozhodujeme my, strana! :-/

Vrací se nám to z druhé strany

5 2
možnosti
Foto

Koukám, že vyslovit co si o autorovi blogu myslím, se okamžitě rovná smazání. Ale já si o přátelích Ruska opravdu nemyslím nic pěkného.

4 6
možnosti
JN

Označit každého, kdo má na něco jiné názor než on, jako milovníka Ruska, může nanejvýš ten, kdo má IQ prázdné flašky nebo je fanatický ideolog.

A mazat v diskusi je právem každého blogera, které občas využíváte i vy (o vašem kamarádovi Zieglerovi ani nemluvě).

11 2
možnosti
  • Počet článků 1586
  • Celková karma 38,97
  • Průměrná čtenost 3233x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik