Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V podstatě nejvíc opět souhlasím s Kalouskem, zeštíhlení státu se nekoná ani náznakem. O tom proč chce vláda živnostníkům šlápnout na krk se rozepíšu určitě v blogu až se k tomu dopstanu. Za mě známka za 4. Na přežití to v nejbližších dvou třech letech stačí, vize a řešení to rozhodně není. Navíc řada bodů neprojednaných s opozicí, dá se předpokládat, že se budou opět měnit...spolu s vládní garniturou.

8 1
možnosti

Jak si to zeštíhlení státu představujete? Že vláda z měsíce na měsíc propustí desetitisíce státních úředníků a pošle je do fronty na Úřadu práce? Stejně, jako byl dlouhodobý proces bobtnání státní správy, bude dlouhodobý proces jejího zeštíhlování. Nebo-li - nelze čekat, že by to byl jeden z kroků, který by přinášel rychlé řešení.

6 4
možnosti

Autor jakoby zapomněl, že předvolební sliby se děly za úplně jiné politické a bezpečnostní situace v Evropě. Vládní kroky kritizuje hlavně opozice, která se v dané chvíli chová jako schizofrenik. Na jedné straně volá po úsporách, a na druhé straně kritizuje každý úsporný krok, který vláda udělá.

12 8
možnosti
MB

Tisková konference? Marginálie. Úsměvné - Vláda nekomunikuje blbě. Už komunikuje! - Zase blbě, dlouze. Všichni víme, že žijeme na dluh.Aby tedy bylo lépe. Říkám - Chvála bohu, něco se konečně děje ....

Oka můra to vidí jinak.Katastrofa, zdražili opravu u obuvníka! DPH u potravin jde dolů. Má to logiku. Byla zvýšena jako zdroj příjmů Kalouskova důchodového pilíře. Ten od Obuvníka? Svou Důchodovou nepředvedl žádnou. Dřel nás roky pěkně - Tu zvýšenou DPH tam nechal. Pak jedna z nejvyšších v EU. Pouze lehce připomínám, jak se organizovalo dobro. Snížit ji mohl kdykoliv, že ANO ...

Reforma je, balíček rovněž. Hodnocení Budelípů? Katastrofa ! Dělali bychom to lépe. Proč nekonáno 8 let? To nikdo neví. Fórum 24 jako vždy kecá. Žádné destrukce po Burešovi nebyly. Co ovšem bylo? Bylo lépe ...

12 3
možnosti
LH

Myslíte že když se zvedne DPH na vodné stočné, že Vám zlevní potraviny? hodně naivní Daň na energie dali nulovou že ANO

7 4
možnosti
PK

Kdo chce, zdůvodnění jednotlivých bodů si na internetu najde. Kdo nechce, bude kritizovat.

Pro mě měla včerejší vládní TK jedno zato však zásadní sdělení. A to fakt, že ani jedna z vládních stran, nedává od této reformy ruce pryč a všichni, ač s určitými vyhradami, za ní stojí.

Pro někoho je to málo, ale pro mě nejvíc. Ukazuje to totiž na vládní stabilitu, akceschopnost koalice a ochotu, dělat nepopulární opatření.

Jaký to rozdil, vidět demagogy, populisty a lháře, navzájem se napadajicich za stejné výroky s výhledem, že hlas a peníze jednotlivých dezolàtů, půjdou právě do jejich kapes.

I já se však těším na to, jaké výroky na vládu budou od dezolatu a jejich vůdců, rezonovat nejvíc. Váš příspěvek pobavil. Nyní se ale rád podívám, co na reformu říkají experti na ekonomiku, jako jsou Paroubek, Okamura, Foldyna, soudruh Kobza, soudruzka Konečná, Rajchl, Vrábel či třeba rasistka Zwyrtek-Hamplová.

Věřím, že se dočkám stejně veselého čtení, jako toho od vás.

P.s. ještě pořád může být hůř, ale věřím, že nebude. Snad se populisté mezi sebou stihnou porvat před každými volbami.

Mějte příjemný den vy, i vaši čtenáři a diskutující.

17 9
možnosti
Foto

Pan autor sice souhlasí s tím, že šetřit se musí a nadále se zadlužovat nemůžeme, ale včerejěí vládní tisková konference prý byla tragédie. Nekritizuje tedy obsah, ale formu prezentace. Já tu prezentaci za tragickou nepovažuji.

Vládu za předložený balíček úspor a návrh důchodové reformy mimo jiné pochválil její nedávný kritik Miroslav Kalousek. On sám by prý byl radikálnější a s mnoha věcmi v návrzích nesouhlasí, nicméně je za předložené návrhy rád a bude je podporovat. Teď prý jde jen o to, aby vlání koalice vydržela a necouvla.

17 3
možnosti
ZZ

Ta tiskovka byla úplně o ničem.

Nezbývá než čekat na konkrétní kroky onoho daňového balíčku. Nicméně hlavní zdroje úniku příjmů do státní kasy tento balíček vůbec neřeší a řeší pouze ty nejjednodušší kroky, jak vytáhnout obyvatelům z kapes další finanční prostředky na státní správu, která žádné úsporné kroky nepřinesla.

11 7
možnosti
Foto

Nejvíc mě pobavilo, že tato údajná pravicová vláda podle toho co představila hodlá v budoucích volbách sázet především na hlasy zaměstnanců a státních tuplem.

6 4
možnosti
Foto

Nožička se pochlapil a otevřel diskusi.

11 5
možnosti
JN

A s ohledem na to, jak korektně a racionálně zde někteří členové zdejšího "uličního výboru" diskutují, je otázkou, zda něco takového má vůbec smysl.

5 3
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,90
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik