Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J87a14n 90Š88i62k

28. 5. 2023 17:14

Dnes je problém, že do politiky za stávající peníze kvalitní lidí nenajdete. Vzhledem k tomu, že pracujete ve školství, pravděpodobně se domníváte, jak obrovské platy politici mají. Nemají. Na adekvatních pozicích v soukromém sektoru mají dvojnásobek, někde i trojnásobek a s výrazně lepšími benefity. Snížení nebo zmrazení platů politiků povede jenom k jedinnému a to k dalšímu snížení počtu kvalitních lidí v politice. I kdyby se politikům platy snížily na polovinu, v českém závistivém údolí je to úplně fuk a ten efekt na který tak poukazujete, to mít žádný nebude. Hezký den

10 19
možnosti
Foto

J38i40r20i 69C96i94z

28. 5. 2023 17:39

Tak to jste hodil do placu uplnou perlu. Podle vas jdou do politiky jen totalni blbove, co by se v soukrome sfere nikdy neuzivili? Z ceho jste to vykoumal? Zaver vasi teorie je jasny, totiz ze tento statecek ridi jen lide chudi duchem a inteligenci, proto berou jen takove drobne ve srovnani s ceskymi ekonomickymi genii. Musim uznat, ze tim jste vysvetlil ten prusvih se SR. Na druhe strane vetsina tech politickych blbu ma socialisticko-komunisticke vzdelani a to lze brat jako hendikep ve srovnani s politiky vyspelych zapadnich statu. Jaky plat tedy navrhujete treba pro elektrikare, traktoristu, prodavacku z T-Mobilu atd.?

8 8
možnosti
JD

Dalo se čekat, že smečka z uličního výboru bude opět vytahovat páva! Kolik to tedy stálo? Dva miliony! Prý to neplatilo ministerstvo, ale hnutí! Co teď? Kde je pravda?

Ono je to ve skutečnosti jedno.

A co současná vláda?

Odtrhnout platy politiků od soudců je utopie, kapříci si rybník nevypustí! Pekarová nastoupí do funkce a nakoupí nové Audi! Vždyť je to jedno! To, co zdědila bylo už čtyři roky staré, to už bylo potřeba vyměnit!

Slíbí, jak bude šetřit na služebních cestách poslanců! Výsledek?

Neušetřilo se nic, ale utratilo se o čtyřicet MEGA víc!

Jde tedy vláda příkladem?

Podle uličního výboru ANO, realita je ovšem úplně jiná.

17 19
možnosti
KT

Podle uličního výboru ANO...

A já myslel, že uliční výbor nemá s Babišem nic společného...

13 5
možnosti
PB

..... vono "jít příkladem" taky něco stojí,-žejo?!,- něco světobornýho musijou vymyslet, votestovat to na sobě a následně to uvést do praxe, což sa jim např. ve valorizaci vlastních platů vydařilo na jedničku. Ale tím celá ta škála dobrých nápadů a rad nekončí,- naopak!,- ...... to máte "štrikování svetrů, společná sprcha a vaření se sousedama, šopujte v Polsku!, pro love si skočte na sociálku", atd.atd.,- v tomhle směru sou tak příkladní, že jim není rovno!

21 3
možnosti
MV

A jak šetřila třeba ministryně financí? Co třeba její fotky na beauty web? O tom a dalším cudně pomlcite, že?

8 14
možnosti
Foto

Fialu asi fotí zadarmo

15 8
možnosti
Foto

Naprosto realisticky jste si odpověděl sám v posledním odstavci. Nemluvě o tom, že politické posty se až příliš často podobají těm manažerským. A s velkou odpovědností. V porovnání s top manažery jsou platy politiků ve skutečnosti směšně nízké. Druhou stranou mince pochopitelně je, jak své funkce vykonávají a kolik toho odkloní. Ale jako vždy jste svého oblíbence Babiše nechal v klidu spát. On je přeci svatý. Za mnohem podstatnější lze považovat reformy a škrty, ketré by měly být nadále prováděny. Jestli si zvýšili platy je skutečně marginální problém. Hezký den.

16 14
možnosti
Foto

A to s těmi auty hluboce nesouhlasím.

4 1
možnosti
Foto

Kolik že to zaplatila pávice Schillerová svému fotografovi ze státních peněz...........

14 22
možnosti
Foto

Je to komik, od toho tu je. Nejkomičtější jsou jeho blogy, které myslí vážně. S těmi "vtipnými" je to horší.

16 13
možnosti
JB

J47i92r73i 21B16o91r

28. 5. 2023 12:19

Bavíte mě.

9 9
možnosti
JN

Přeji hezkou neděli, vy mě svými diskusními reakcemi také.

9 5
možnosti
Foto

Přechod z rodných čísel na identifikační má stát 56 miliard. I kdyby to byla polovina, tak bych chtěl vidět, kde ty naše peníze za tenhle nesmysl nakonec skončí.

27 10
možnosti
RC

Netvař se, jako kdyby to byl Fialův nápad. Tady máš např. článek z roku 2021, to byla u moci babišova vláda. Tam se jasně mluví o konci rodných čísel v roce 2024.

https://rowan.legal/tradicni-rodna-cisla-zmizi-misto-nich-lide-dostanou-nove-kody/

8 12
možnosti
JZ

Jasně a Babišova vláda jezdila MHD.

21 14
možnosti
Foto

No jasně, Babiš si kupoval jízdenky, i když nemusel. Tomu říkám oběť.

14 15
možnosti
PZ

Že zrovna vy, pane učiteli, naskočíte na populistický návrh AB a budete obhajovat/preferovat pětileté zmražení platů oproti snížení platů od 2023 je překvapivé. Co si myslíte, že se stane po 5 letech? Dojde k vyplacení rozdílu 5 let, tak jako se stalo letos po rozmražení.

13 11
možnosti
Foto

A i kdyby ne, tak si k příjmům pomohou jinak.

9 4
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,04
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik