Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem chemik a proto si dovoluji tvrdit, že na počty na ministerstvu financí bohatě stačí maturita. Plus, mínus, procenta. Když žiji na dluh a díky mnou způsobené inflaci stoupnou výdaje o 20 % a na straně příjmů vyberu jen o 10 % více, jsem potom úplně v ministerstvu.

3 0
možnosti
MK

Břitká kritika vám jde velmi dobře. A co takhle navrhnout nějaké řešení? To už je totiž jiný level a chce to fištrón.

Ono se totiž opravdu nedá ušetřit 250 miliard jenom ušetřením na výdajích státu nebo nějakých drobnostech, které nikdo nepocítí. Částka je tak vysoká, že bez říznutí do živého je prostě neřešitelná. A tady se dostáváme k důvodu vaší absence návrhu řešení.

Navrhovat snížení důchodů nebo okamžité zrušení zastropování cen energíí se vám asi do krámu nehodí, což? A bez toho to opravdu nejde. I kdybyste zrušil všechny státní podpory s výjimkou důchodů, pořád to nebude stačit. Pořád vám zbude sekera více než 100 miliard. Tak co tedy chcete?

12 7
možnosti
FL

V době zadlužování by vláda mohla zvážit různé možnosti snižování výdajů. Například by mohla zvýšit efektivitu veřejných služeb, optimalizovat rozpočet vzdělávání a zdravotnictví, nebo omezit nadbytečné administrativní náklady. Za určitých okolností by se také vláda mohla rozhodnout pro snižování sociálních dávek nebo vojenských výdajů. Nicméně by se měla ujistit, že tyto kroky nebudou mít negativní vliv na hospodářský rozvoj země a kvalitu života lidí. (tolik AI)

6 4
možnosti
RK

Jo to Dluženka, ta uměla počítat. Nastavila mandatorní výdaje státu tak, že to už nešlo utáhnout ani v době růstu. A někteří rozpapaní učitelé ještě mají tu drzost povykovat

12 11
možnosti
JN

Schillerová zrovna skvělá ministryně financí rovněž nebyla, ovšem někteří vůči Fialově vládě nekritičtí rentiéři si mohou snadno vygooglovat, že v letech před covidem neměly rozpočty za ní vyšší deficit než 50 miliard.

10 3
možnosti
Foto

To, že v dubnu, tedy po první třetině roku, činila průběžná bilance mínus 200 miliard, neznamená vůbec nic. Ke konci roku může být číslo podstatně nižší. Proč ??? Protože během roku přichází do rozpočtu daně a v červenci dojdou peníze z EU za projekty.

6 8
možnosti
ZZ

Stále ještě věříte, že jste dal hlas té partaji, která dokáže povznést ČR ?

Ve všech kritériích tato vláda spolehlivě obhajuje poslední 3 místa nejhorších výsledků.

A mezi námi - za květen 2023 to není už jen 200 miliard, ale tuším, že je to víc jak 271 miliard Kč sekery.

Tak špatný výsledek nedokázala za 5 měsíců vygenerovat žádná naše předchozí vláda - a to ani v době covidu, kdy byly obchody uzavřené a stát vyplácel obchodníkům kompenzace.

10 10
možnosti
JD

ODS prezentovala posledních deset let jako svého ekonomického experta pana Skopečka.

Proč se tedy ministrem financí stal pan Stanjura je mi záhadou.

6 6
možnosti
JN

Proč? Můj názor na to jsem napsal v samém závěru blogu.

2 0
možnosti
AM

A34d81a44m 74M88a83l18ý

4. 6. 2023 8:22

Přesné. Zlatý ing. Babiš. Ten počítat umí. Spočítal si, že nejlepší bude naslibovat všem.

9 8
možnosti
FL

Jako ano, začíná to vypadat že Babišovi se dařilo líp. Přeci jenom podnikatel, proti Fialovi, který vystudoval český jazyk, historii a politologii, odtržený od ekonomické reality

10 7
možnosti
  • Počet článků 1586
  • Celková karma 40,00
  • Průměrná čtenost 3233x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik