Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Název vašeho příspěvku zkuste přenést na Litvu, Estonsko a Lotyšsko, případně Polsko. Možná vám i dojde, že Ukrajina a  Moldávie jsou v Evropě.

0 0
možnosti

Na vaši poslední otázku odpovídám - nepochopí. Podívejte kolik už v Evropě za poslední léta proběhlo teroristických útoků a Spojené Socialistické Státy Evropské pořád nepochopily nic.

2 1
možnosti

P34a55v27e71l 33K31u64l57a

11. 1. 2015 19:33

Ten název jste vymýšlel sám, nebo vám s tím někdo pomáhal ?:-/

1 1
možnosti

Islámský terorismus má na svědomí řádově desítky, snad stovky obětí z řad evropských občanů za, řekněme rok 2014. Putinova zahraniční politika má těch obětí tisíce (ani se neunavujte psát, že smrt těch lidí není Putinova vina - jako by se stalo:). Pokud by Evropa vyhlásila otevřenou válku "na všech frontách" islámskéhu terorismu, byl by to jen další asymetrický vleklý konflikt. Drahý ale s přijatelným počtem obětí na straně evropanů, takový jako ho už známe - a svět se při nich točí dál. Putin tvrdí, že se cítí západním světem ohrožen a vyhlásil doktrínu, že pokud se bude cítit ohrožen, bude si v zásadě dělat co chce, hranice nehranice. Pokud Putin překročí hranice NATO (opět se neunavujte vysvětlováním že on je hodný a nikdy by to neudělal - jako by se stalo:), skončí další historická etapa. Ať to srovnávám jak to srovnávám, vychází mi to jinak než Vám.

5 1
možnosti

Neexistuje závažnější problém, než je Putin.

3 1
možnosti

asi se budete brzy divit:)

0 0
možnosti
Foto

Rusko které disponuje kompletně vyzbrojenou a mobilní technikou vybavenou dvoumilónovou armádou vojáků, množstvím neuniformovaných záškodníků, 5 000 jaderných raket, vyspělé letectvo na jedné straně a na druhé straně islámský stát. Dále zeměpisná poloha našeho státu, množství a bojechtivost našich islámských přistěhovalců. Nechci, opakuji nechci zlehčovat nebezpečí ISIS, ale ten nepoměr je jednoznačný. Jen fanatik a nebo zaplacený může tvrdit opak.

A to jsem ještě nezmínil to zásadní co se projevuje i zde na tomto blogu – kolik místních obyvatel je ochotno okamžitě kolaborovat s rusy a kolik je schopno to samé s islamisty. I když si myslím, že u některých to bude jen otázka jazykové bariéry a doby potřebné k nárůstu plnovousu.

7 1
možnosti

Vážený, agresivita Ruska je problém umělý a kdo to nevidí nebo vidět nechce, není mu pomoci. Argumentovat snad už ani nebudu, nechce se mi opakovat tisíckrát dokola to samé. Snad možná jen to, že(použiju-li vaši logiku)jak je možné, že Ruská armáda již dnes nepochoduje ulicemi Kyjeva? Chcete mi snad namluvit, že jí v tom zabránila ta parodie na armádu, která má v tom Kyjevě velení a která si ani nedokáže poradit s východoukrajinskou domobranou a několika tisícovkami zahraničních dobrovolníků? 

Naproti tomu nebezpečí islámu je zcela reálné a v současnosti se projevující. Nemluvím ani tak o tom nedávném atentátu. Ten muslimům a jejich plánům s Evropou spíše uškodil. Při současné sebevražedné politice EU jim dříve nebo později spadne Evropa do klína sama a bez boje. Ještě pro vás jeden odkaz: http://rogozov.bigbloger.lidovky.cz/c/438237/Vsedni-den-s-islamem-aneb-vanoce-letos-povolili.html

3 0
možnosti

J63a36n 58S58e30m63i75k

11. 1. 2015 12:37

Pripominate mi americke rceni o chlapikovi co neumi najednou jit po chodniku a zvykat zvykacku.

Kde se vzala predstava ze neni mozne zabyvat se nekolika problemy paralelne?

1 0
možnosti

Já snad v článku píši, že se nelze zabývat několika problémy paralelně? Není to spíše tak, že já píši o tom, že EU považuje za největší ten problém, který dle mého názoru největším není? ;-)

1 0
možnosti

P43a65v30e37l 51K10u21l13a

11. 1. 2015 12:18

"Připojení Krymu k Rusku přitom proběhlo na základě referenda (byť je pravdou, že se konalo za poněkud nestandardních podmínek)." mohl byste specifikovat ty "poněkud nestandardní podmínky"?

4 0
možnosti

Pokud máte opravdu tak špatnou paměť, tak si přečtěte třeba tenhle článek, který jsem napsal na blogu těsně poté, kdy k tomu referendu došlo:

http://nozicka.blog.idnes.cz/c/401206/Nekteri-demokrate-uznavaji-referendum-jen-tehdy-kdyz-se-jim-hodi.html

(mimochodem, v diskusi pod ním jste tenkrát napsal, že  se mnou už nikdy diskutovat nebudete - což vám vydrželo tak asi týden... ;-D)

3 0
možnosti

"Ovšem pád rublu a protiruské sankce sráží také ekonomiku západoevropských zemí a tak logicky i kurz eura vůči dolaru začal v poslední době klesat."

To je velmi vtipná představa o ekonomice :) nebo spíš účelový logický klam bez znalosti faktů na podporu nějaké své vlastní politické pravdy, že? 

Pro představu jak je na tom náš tuzemský trh: Podíl na celkovém exportu ČR do Ruska činil 3,3 % a to dokonce ještě v červenci 2014 o 1 miliardu vzrostl, ale pořád je to zanedbatelné množství. Činil tak 3,8 % a podíl do EU 28 činil 82,2 %. Ještě si pořád myslíte něco o závislosti na Rusku?

Za měsíc červenec 2014 dle příhraniční statistiky (dle pohybu zboží) export do EU28 meziročně vzrostl o cca 20 % (cca 41 mld. Kč), do euro zóny o 18,5 % (cca 30 mld. Kč), z toho do Německa o 20,5 % (16,5 mld. Kč). Dále například export do USA vzrostl o 14,6 % (873 mil. Kč), do Spojeného králoství o téměř 30 % (cca 3,8 mld.Kč). O miliardu vzrostl v červenci v porovnání s loňským rokem i export do Ruska (10 %). Export na Ukrajinu klesl o 30 % (-760 mil. Kč). 

Z toho jasně plyne, že závislost na východ činní jen zanedbatelné množství a firmy na něm závislé, se prostě přeorientují na stabilnější trhy. Už tak i učinili viz. bilance zahraničního obchodu. 

Bilance zahraničního obchodu  tak dle tohoto pojetí činila 11,5 mld. Kč, oproti loňským 6,6 mld. Kč. Zvýšila se zejména bilance se státy EU (meziročně o 12,5 mld.Kč). 

Co se týče samotné EU tak podíl je sotva 7%

To jen účelový politický populismus z toho dělá něco víc dle toho, jaké voliče chce řeční oslovit či na jaké straně řečník stojí a tak různé záchrany firem, které se orientovaly na nestabilní trhy, chce často politik zaplatit z našich daních dotacemi, místo toho, aby odpovědnost nesly ty firmy. Firmy se prostě přeorientovaly na stabilnější trhy.

Vaše strašení, dle mého, se tak nezakládá na žádné důkazní rovině, neopírá se o fakta, ale stojí pouze na logickém klamu a pouze účelově chcete podpořit nějakou svou politickou orientaci.

9 0
možnosti

P87a15v77e43l 97K16u57l19a

11. 1. 2015 12:10

On je autor takový malý manipulátor, který šikovně kombinuje pravdy, polopravdy a lži :-/

6 1
možnosti

Omíláte stále tisíckrát řečené. Ze svého úhlu pohledu. Ruská rozpínavost je zlo, stejně jako islámský terorizmus.

12 3
možnosti

Islámský radikalismus je skutečně větší problém nežli Putinův expandismus, neboť je prakticky všudypřítomný. Avšak trochu bych Vás opravil ohledně těch imigrantů. Jednak ne všichni jsou muslimové-v Sýrii a Iráku žijí i křesťané-a ti jsou nejohroženější. A jednak mezi radikály je celá řada Evropanů... Jak se říká:Poturčenec horší Turka..

5 0
možnosti

Souhlasím s Vámi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,65
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik