Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M30i11l97a70n 44K49e81s61l

19. 5. 2015 17:40

Jedna drobná připomínka.V sestavě pro Nagano byli vesměs hráči,kteří své první kroky na ledě  udělali před rokem 1989.Čím více se vzdalujeme od tohoto data,tím více klesají naše úspěchy.Nevím zda byli v té době lepší trenéři,byla lepší organizace výchovy mládeže  či peníze do sportu byly lépe využity.Pochybuji,že otec Hašek dal milion trenérovi,aby stavěl do klece Dominika.Tehdy se prý dělaly jakési přijímací zkoušky do hokejových škol.I když  protekce byla i dříve,nedosahovalo asi dnešních rozměrů.O korupci se nedalo mluvit.Jak to  s mládeží dělají ve Švédsku nebo Finsku?Tam také mohou se věnovat hokeji jen majetných rodičů?

1 0
možnosti
JN

Máte naprostou pravdu - ta generace hráčů, kteří hráli v roce 1998 v Naganu či na MS v letech 1999-2001, kde jsme vždy získali zlato, vyrostla za socialismu, kdy rodiče nemuseli dávat do hokeje tolik peněz jako dnes, mohl ho hrát v podstatě každý, kdo měl talent a chuť. Nevýhodou pro nejlepší hokejisty zase bylo, že tenkrát nemohli odejít hrát do ciziny dříve než po třicítce.

V tomhle to Jágr, Reichel a další z té generace měli ideální - v jejich mládežnickém věku byl u nás socialismus, který padl, když jím bylo kolem osmnácti a tím pádem mohli velmi brzy odejít do NHL, kde mohl rychleji pokračovat jejich hokejový růst.

1 0
možnosti
MK

Vzhledem k tomu, že výkon českých hokejistů mi přinesl ve Fortuně 8 tisíc korun a sázka na pořadí 12 tisíc, tak jsem spokojený. :-P

1 0
možnosti

Josefe a co je to ten svět? Ty 3 státy před námi ?

0 0
možnosti
JN

Aloisi, zkuste si přečíst celý článek a nikoliv jen jeho titulek...

0 0
možnosti
MN

Už při ZOH 2010 jsem psal v diskusi: dívejte se na finále CAN-USA ať vidíte jak se hraje hokej v 21. století. Schytal jsem pár mínusů, protože v diskusi se místo toho furt řešilo jestli měl chytat Štěpánek nebo Hašek a jestli Hadamczik je lepší trenér než Růžička a jestli ještě budeme mít nějaké to Nagano.

A bylo se na co koukat! Už tehdy nám ujížděl vlak. Uběhlo 5 let a my už ztrácíme koncová světla toho vlaku, ve kterém jedou hlavně Kanada a USA. Jednoduchost, neustále pálení na branku bez přípravy, bleskový přechod středu hřiště, důraz v osobních soubojích, dorážení puků před soupeřovou brankou, excelentní bruslařská technika. Ta naše technika a chytrost byla dobrá, to nepopírám, ale patřila do 20. století.

1 0
možnosti
JN

Souhlas - po Vancouveru nás bohužel ukolébalo to, že jsme se v tom samém roce stali mistry světa a v následujících dvou letech jsme z MS přivezli bronz.

1 0
možnosti
Foto

úkolem trenéra hokejové, ale nejenom hokejové reprezentace, není učit hráče hokej, ale postavit hráče na správná místa a dát jim úkoly.

Ale Růžička až do konce turnaje hledal a nenalézal správné sestavy, ačkoliv si myslím, že dobrých hráčů měl dostatek.

Takže já bych hledal chybu spíš u trenéra.

0 0
možnosti
PP

P88e86t69r 48P10á22l89k52a

19. 5. 2015 10:55

Doženeme ho ještě někdy? Ne nikdy, už navěky věků budeme koukat nejlepším na záda. :-)

Spíš bych ale řekl, že podobná absolutní hodnocení jsou ve sportu k smíchu. Pokud by někdo psal podobný hypotetický blog třeba v roce 1970, musel by dospět k názoru, že dobře v hokeji už bylo, protože čekáme na titul už víc než 20 let... Takže bych byl opatrný.

Budiž vám útěchou, že já psal truchlivé prognózy pro náš fotbal i hokej ve slohové práci v roce 1994 (kdy nás čekalo vrcholných 10let našeho fotbalu i hokeje..)  ;-D.

5 0
možnosti
JN

Když byste ten blog psal v roce 1970: v tom roce jsme získali na MS v hokeji bronz, rok předtím také, dva roky předtím jsme na olympiádě v Grenoblu brali stříbro a zlato nám uniklo velmi těsně... Tedy úroveň našeho hokeje byla myslím tenkrát o dost lepší než nyní, ke zlatu často chybělo jen trochu více štěstí.

Ale máte samozřejmě pravdu, že realita může být za pár let opravdu jiná a moc bych si přál, abych se ve své prognóze mýlil.

2 0
možnosti
RE

Karma! Když vezmeme v úvahu, z jakých podmínek se rekrutují naši vrcholoví sportovci, je neuvěřitelné, že vynikáme v takové škále sportů! Stále jsme národem, který produkuje nejvíc vrcholových sportovců vzhledem k počtu obyvatelR^

3 0
možnosti
PK

P61a84v82e24l 65K51u73l67a

19. 5. 2015 14:28

A z jakých podmínek se rekrutují? 8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,45
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik