Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Takže ještě jednou:

Ruské atletické federaci bylo pozastaveno člnství v IAAF. Tím pádem se její zástupci nemohou podílet na jednání IAAF a její reprezentanti účastnit soutěží IAAF pořádaných.

IAAF předložila jasné podmínky, kdy bude členství obnoveno (suspendace všech namočených činovníků, dodržování všech standardních opatření v boji s dopingem atd.), stejně tak podmínek, kdy bude umožněno ruským sportovcům startovat na soutěžích IAAF (ať už jako individuálním sportovcům po dobu suspendace jejich národní federace nebo jako plnohodnotným reprezentantům po obnovení jejího členství v IAAF)

Ruská atletická federace stejně jako RUSADA se však na to vybodly a namočení trenéři dál trénují, bafuňáři bafuňují a data o dopingových kontrolách se dál ztrácejí. Z tohoto důvodu není možné uznávat výsledky RUSADY a obnovit členství ruské atletické federace v IAAF. Není to žádný projev zvůle ani šikany, ale jen a pouze následek neskutečné arogance dotčených ruských orgánů.

Případy zmíněných amerických sprinterů byly narozdíl od ruských sportovců transparentně projednány a vyřešeny. Možná pro lidi čerpající informace jen z médií (včetně mé osoby) příliš benevoletně, ale přesto podle platných směrnic a pravidel. Rozdíl oproti Rusku je v tom, že navzdory svým medailím nejsou ani ve své domovině natož ve zbytku světa za bůhvíjaké hrdiny a na jejich dopingový stín se nestále upozorňuje.

0 0
možnosti
JZ

Rozdíl je v tom, že v USA se na rozdíl od Ruska nejednalo a nejedná o státem řízený doping.

2 1
možnosti
ZH

Pane Nožičko, atletiku evidentně sledujete, ale chtělo by to sledovat i dění kolem ní. Gatlin má oficiálně pouze jeden trest! Ten první,kdy mu v mládí našli amfetamin mu byl dodatečně anulován,.protože tuto látku obsahoval lék, který bral v té době asi 10 let, protože byl ADHD. Takže má "pouze" jeden test z roku 2006, za který si odseděl čtyři roky.

U Colemana je to tak, že on minulý rok v červnu jej chtěli testovat, ale zjistili z informačního systému, že nemá uvedené, kde se nachází. A takové se rovněž trestají, ale datum tohoto porušení nastavují k prvnímu dni čtvrtletí (tedy u něj 1.4.), druhou chybu měl v lednu (vynechaný test) a třetí 26. dubna. Tady se jednalo o opravdu o nedostavení se k mimosoutěžnímu testu (kam se sportovec musí dostavit do 60 minut od vyzvání daným komisařem). Protože ale rozdíl mezi prvním a třetím prohřeškem je víc než rok, tak se nejedná o tři porušení pravidel, ale pouze o dvě.

0 1
možnosti
JN

Pane Hrdino, možná jste to dnes v půl čtvrté ráno ne úplně pozorně četl, ale podstatu toho, co se mi snaží vysvětlit ohledně Colemana, já přece uvádím v článku také:

"Američan však vyvázl díky administrativnímu triku nakonec bez poskvrny: jeho první vynechaný test ze začátku června loňského roku byl totiž formálně datován k 1. dubnu, a jelikož poslední test Coleman vynechal letos 26. dubna, bylo díky tomu mezi prvním a třetím neuskutečněným testem překročeno rozmezí 12 měsíců a pravidla tak porušena nebyla..."

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=729721

1 0
možnosti
RC

Asi jste si nevsiml, ale princip kolektivni viny NENI uplatnovan.

1) Nekteri Rusove zavodit mohou a jsou i na MS v atletice

2) zakladni problem je, ze kazdy sportovec ma byt pravidelne testovan a je v zasade testovan narodni antidopingovou agenturou. A Rusove z te svoji udelali kasparky. Takze problem je, ze Rusko nema aktualne zadnou duveryhodnou antidopingovou kancelar, tedy neni vubec jasne, kdo je cisty, kdo ne, a zda maji ti sportovci potrebny pocet nespornych otestovanych vzorku. Jinymi slovy - pokud sportovec neni schopen prokazat ty testy, za coz muze jejich vlastni dopingova agentura, pak nemuze zavodit. Proto napriklad nebyl v minulosti problem s ruskymi sportovci, kteri zili dlouhodobe v zahranici a tito byli do soutezi bez problemy pripusteni.

1 2
možnosti
JN

Asi nechápete psaný text: v blogu totiž jasně píši o tom, že ruští atleti v Dauhá startují (byť jako "neutrální"), ovšem před 3 lety na OH v Riu startovat nemohli, a byl tudíž na ně uplatněn kolektivní trest.

2 0
možnosti
JP

Jde přece o Američany...., kteří vyhráli, což bolševici nemohou unést, tak se snaží proti nim bojovat alespoň blogem. Jen připomínám prokázaný organizovaný doping v Rusku a na druhé straně Američany, kteří sami kvůli dopingu totálně zničili svou cyklistickou hvězdu Armstronga.

1 2
možnosti
JN

Ruští atleti (respektive atletky) už také v Dauhá dvakrát vyhráli, takže tenhle váš neobolševický argument je poněkud mimo. :-)

1 1
možnosti
Foto

Ano, jisté podezření tu je. Je třeba rozlišovat, zda se jedná o pochybení individuální nebo o organizovaný systém. Pokud vím, tak v Rusku selhávaly celé antidopingové laboratoře.

Já jsem uvítal, že Mezinárodní atletická federace teď nepovolila v soutěži žen start podobných stvoření jako je Semenyaová. To bylo vrcholně neférové.

5 1
možnosti
JN

S druhým odstavcem souhlas.

3 0
možnosti
MB

Melu pořád dokola. Vrcholový sportovec je pro mne živnostník - Ve sportu. Navíc firma s.r.o - Věk, zranění, výkonnost. Součet jeho startovného + vyhraného + sponzor reklam následně tvoří základ živobytí. Jako i firem, pak i sportovců, domnívám se, že řada šňupe. Pokrok vědy - Před analýzou rozborů. Čili předpokládám i nefér přístupu jednotlivců, jde o jejich privát podvod. Má na ně živnostníky - Udeřit sportovně živnostenský úřad! Je ovšem problém, pokud úřadem je samotný stát! I se směji poznámce, že ruský sportovec lituje, že nemá národní tričko. On tam koná sám za sebe! Živí se. Kdyby mu o vlast šlo, tak prostě nenastoupí .Abakumová nastoupila ochotně, pak zase odstoupila ... :-)

2 2
možnosti
JN

Abych nemusel odpovídat všem naráz: článek není o tom, zda v Rusku je či není státem řízený doping. To, že se v Rusku s dopingem hodně podvádělo (a někde možná stále podvádí), ovšem neznamená, že všichni ruští sportovci dopují a že by se tím pádem měl uplatňovat kolektivní trest (tak jako v roce 2016 na ruské atlety v Riu).

3 2
možnosti
Foto

Co je zase tohle za nesmysl. Kdo se v Rusku nepodrobí nařízení a režimu věrchušky, tak se nedostane do reprezentace.

5 5
možnosti
PT

P34e11t95r 87T78o45m69e58k

30. 9. 2019 9:56

Už jste někdy slyšel termín "státem řízený doping"? Ten platí pro rusáky. Kapišto?

8 4
možnosti
Foto

to jako chcete naznačit, že jakmile se někdo stane sportovcem, okamžitě musí začít zobat?

3 1
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik