Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo jo, to jsou ty už tradičně "kvalitní" kádry ODS.

5 1
možnosti

Dokonce i sám Kalousek potvrdil, že v navrženém rozpočtu chybí cca 90 miliard Kč a že Stanjura použil různé fígle na vyvedení nákladů - například na stavbu dálnic a dopravní infrastruktury si nepůjčí stát, ale Fond dopravní infrastruktury, který není v rozpočtu vůbec uveden a to částku 30 miliard Kč !!!

Samozřejmě za mnohem větší úroky, než by je získal stát. Ostatně úroková sazba pro ČR letos raketově vyletěla nahoru, protože bankéři této vládě nevěří a požadují takřka dvojnásobné úročení svých vkladů do této vlády.

2 1
možnosti

J53a18n 52R53á45ž

4. 6. 2023 16:22

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale modlil bych se, kdybych věřil, že to pomůže, aby ministrem financí byl Kalousek a předseda vlády aby mu důvěřoval.

4 4
možnosti

Kalousek už jednou dokázal naši ekonomiku a hospodářství na 5 let zaříznout. Chcete to opakovat ?

4 4
možnosti

Pokud jde o únorovou invazi, tak stát tam neměl dávat žádné peníze. Ukrajina měla být podporována ze sbírek našich občanů. Kdyby se z těch peněz na Ukrajinu apoň vzala část peněz, tak by mohly být dnes např. opět dvě preventivky ročně u zubaře.

4 6
možnosti

..... o schopnostech (nejen počítat!) této vlády se snad už přesvědčil celej národ a "Česko ve formě" z teho vopravdu nekouká! Divoký devadesátky nastartovaly více či méně úspěšný "boj" všech předcházejících vlád s deficitními rozpočty, protože tunely, odklánění, rozkradení a výprodej za hubičkuKrize ekonomik, pandemie, válka,- se negativně promítá v rozpočtech všech států (EU obzvláště), avšak ne každý stát a jeho vláda si počíná tak svědomitě chaoticky, servilně, poslušně, lokajsky a nezodpovědně, jako vlády ČR!,- ....... a pokud někdo nechápe jednoduchý účetní rozvahy MD/D, aktiva/pasiva, příjmy/výdaje, podle kterých se řídí každá obyčejná domácnost, pak opravdu nemusí umět vůůůbec NIC, natožpak počítat

6 3
možnosti
Foto

J85i72r41i 10C29i93z

4. 6. 2023 11:55

Zbytecne kritizujete autore, pan ministr Stanjura ma od NF letosni plan SR -295 a predstavte si, ze jiz v kvetnu ho ma skoro splneny! To si zaslouzi Nobelovu cenu za ekonomii, kam se na nej hrabou absolventi Harvardu, Berkley atd. Kdyz ne Nobelovu tak si zaslouzi urcite oceneni jako pan Kalousek, ktery z radosti nad cenou (nevim od koho) zfackoval nejakeho volice a pak po 10ti pivech a 5ti tajtrlicich vodky o tom sahodlouze vykladal v Parlamentu. To je prece ta kvalita Stachanovcu-odborniku, to na sjezdu urcite bude potlesk ve stoje a skandovani: At zije Stanjura, at zije Stanjura a nikdy jinak!

9 8
možnosti

Někdy se dá frustrace i krájet, co?

4 10
možnosti

Vláda musí víc šetřit, to je jasné. Neberu však vážně ty, kteří ji vytýkají zadlužování a přitom chtějí, aby utrácela ještě víc.

13 9
možnosti

Někdo snad chce aby utrácela ještě víc na zbrojení?

5 2
možnosti

Je potřeba drsných škrty, například výdaje na sociální dávky jsou zbytečné vysoké. Je třeba škrtat i v mzdových výdajích státních zaměstnanců. Jenomže to zase odbory řvou. To je potom těžké.

13 7
možnosti

Za meziročním zhoršením salda o 82,1 mld. Kč stál především nárůst sociálních dávek (+50,5 mld. Kč). Rafinovaně ale Stanjura nezveřejňuje detail plánu a loňské skutečnosti.

Kolik z toho dělaly platby za Ukrajince se nezveřejňuje.

6 10
možnosti

Na rok 2022 stanovila dluženka Schllerová schodek 376 miliard korun, nakonec po rozpočtových úpravách současné vlády dosáhl 360 miliard korun.

6 9
možnosti

17 miliardový rozdíl - byl ve srovnání s pozdějším Stanjurovým, velmi přesný odhad !!!

7 8
možnosti

J96i28r97i 25B78o54r

4. 6. 2023 10:20

Co schodky z roků 2020a2021? Zapomněl úmyslně nebo neví?

3 7
možnosti

A vy jste úmyslně zapomněl, nebo nevíte, že rekordní deficity za tyto roky byly důsledkem covidu? Raději si ani nechci představit, jaký by byl tehdy deficit, případně co by se dělo, kdyby tehdy vládla současná vláda...

9 7
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik