Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J26i93ř72í 43N74ě93m61e65c

26. 6. 2020 21:43

Dobré je, podívat se i na tento graf http://www.ato.cz/vysledky/tydenni-data/share/15

Z něho víceméně vyplývá, že vše co ČT serviruje navrch ČT1, ČT2 a ČT24 je v podstatě naprosto navíc a zvládnou to komerční televize.

Jde tedy o projekty pro velmi malou skupinku lidí, což se dá (v případě potřeby) odbavit i na těch výše jmenovaných programech.

1 1
možnosti
MH

P. Nožička tvrdí, že: p. Dvořák + jeho prámie = nezávislost ČT

Není to tak, p. Dvořák ČT používá na komerční a politické cíle

platících sponzorů a veřejnost je rukojmí tohoto počínání.

Je to p. Dvořák, který večejnoprávnost ČT ohrožuje.

2 1
možnosti
OS

Velice snadno se dají argumenty obracet. Pokud ČT rozpustila část Fondu televizních poplatků, je třeba přidat důvod. Pokud peníze posloužili investicím, pak je to v pořádku, pokud na provoz a odměny mělo by být řečeno proč a v tomto případě je možná diskuze. Fond , byl zřízen před několika lety a jeho "umrtvení" by jen inflací ztrácel na hodnotě.

3 0
možnosti
TK

Ty odměny samozřejmě nejsou za "vyrovnaný" rozpočet a pravidelnou docházku, ty jsou za loajalitu.

4 1
možnosti
VK

Máte to "správně" politicky nalajnováno.

"Rada schvaluje kritéria pro přiznání pohyblivé složky mzdy generálního ředitele České televize takto:

a) hospodářské výsledky ČT, zejména: − vyrovnané hospodaření, − dodržování plánovaného rozpočtu i jednotlivých plánovaných ukazatelů, zejména v oblasti provozních a mzdových nákladů

b) úroveň televizního vysílání ČT, zejména: − kvalita programové nabídky, − posouzení vývoje celkového celoročního podílu ČT na diváckém trhu ČR

c) manažerské výsledky a plnění dalších povinností, zejména: − dodržování právních předpisů, Statutu a Kodexu ČT, − komunikace s Radou ČT a plnění jejích usnesení, − komunikace s veřejností, − plnění strategických plánů a realizace pozitivních restrukturalizačních změn, − kvalita manažerských rozhodnutí, − kvalita kontrolních procesů a činností."

0 0
možnosti
MH

Dalsi clanek nekoho, komu vadi, ze CT vysila porady o kobliharovi a upozornuje na jeho problemy. Na problemy, ktere maji vyrazny dopad na celou spolecnost, vcetne pana autora, ale tomu to stale nedochazi, takze bude dal plodit ty svoje prispevky na obhajobu soucasne situace, ve ktere zijeme.

8 8
možnosti
JN

Někteří lidé to holt mají nastavené jednoduše - ve všem vidí obhajobu Babiše či Zemana... Pane Holý, podle Vás je opravdu ČT jediné médium u nás, které občany informuje o Babišových problémech? Tedy na Nově či Primě se o nich diváci nedozví, v žádných novinách se o nich nedočtou, atd.? 8-o

8 4
možnosti
JN

J58i26ř66í 82N37ě55m84e82c

25. 6. 2020 22:37

Jinak, pokud by se někomu chtělo přemýšlet, ať se podívá na toto: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=5mh9LhEYysM&feature=emb_logo

Otázka stojí takto ... kolik by jiný soukromý subjekt musel zaplatit za opakovanou reklamu v celoplošné televizi? Tedy pokud by nežil s panem ředitelem, že?

2 0
možnosti
MN

M60i13l20a54n 13N82e59t38r46h

25. 6. 2020 22:17

Dvořák je vyžírka, ale vinu nesou všichni, kdo mu to umožnují. Lipovská i Xaver jsou totéž, ale v menším, jim o žádnou televizi nejde, jen se derou nahoru.

2 1
možnosti
JN

J65i84ř97í 11N57ě57m55e94c

25. 6. 2020 21:23

Pan ředitel Dvořák pobírá běžnou mzdu něco přes 240 tisíc měsíčně. Pokud tedy v minulých letech dostal dalších 2,4 mil odměn, lze to zprůměrovat na nějakých 440 tisíc měsíčně.

Vzhledem k tomu se prostě musím zamyslet nad tím, zda je správně nastaveno, aby prezident, premiér, předsedové parlamentních komor, ministři atd. brali méně, pokud jsou odpovědní za chod celé ČR (nikoliv jenom ČT).

Prosím oprosťme se od toho, kdo kde momentálně sedí, jde přeci o princip.

Já bych tedy rozhodně platy politiků nezvedal, jen bych se vážně zabýval tím, jaká "malá domů" se v ČT hraje. Konec konců, platíme si to.

8 3
možnosti
ČP

Hlídání demokratických principů je daleko těžší a nákladnější, než vysílat a psát bulvár. To musí být také řádně finančně ohodnoceno. Je spousta profesí, např. v kultuře, kde jsou odměny některých umělců také vyšší, než platy politiků.

1 3
možnosti
ČP

Noví členové Rady s dalšími členy krácením roční odměny pro ředitele ČT začali škodit a bez relevantních argumentů. Celé to vypadá na to, že v tomto případě jim nešlo o ČT, ale o vyřizování účtů s generálním ředitelem a dále populisticky vyslat signál pro koncesionáře, že s jejich penězi se nenakládá hospodárně.Paní Hano Lipovská, přechodné snížení sledovanosti v daném roce o mizivé desetiny procent je normální tolerance u každé televizní společnosti.Sledovanost televize totiž není v mnoha případech ovlivnitelná samotnou televizí natož jejím ředitelem. Mimo inflaci stoupají ceny všech vstupů!

Například:v různých sportovních odvětvích ztratíme prvenství (hokej, biatlon, atletika apod.), nebo se v daném roce nekonají mistrovství světa, olympiáda... Stává se, že přenosy přeplatí soukromé televize a ČT jako dobrý hospodář nemůže přenos za vysoutěženou cenu zaplatit.

Navíc přibývají další TV stanice a sledovanost tím ukrojí všem ostatním.

Již z těchto nezpochybnitelným argumentům, které jsem uvedl jako malý příklad (je spousta dalších) je zřejmé, že noví radní a někteří další chtějí pouze populisticky škodit a jejich argument o sledovanosti neobstojí. Jako koncesionář se stydím za Radu, která si neumí zjistit všechny souvislosti. U mne ztrácí důvěru.

4 8
možnosti
JN

J31i13ř65í 80N22ě79m96e44c

25. 6. 2020 21:42

Rád bych Vám řekl, že měsíční mzda ředitele ČT s roční odměnou ve výši 440 tisíc/měsíc se mi zdá krajně nemravná.

Dále bych Vás chtěl ubezpečit, že pokud má nějaký zaměstnanec ve smlouvě, že např. odevzdá denně 30ks čehokoliv a nesplní to, zaměstnavatel mu jistě žádnou prémii nevyplatí.

A nakonec ... ČT neskutečně bobtná a cpe se do toho, kde nemá co dělat. Její náplní by mělo být vzdělávání, vyvážené zpravodajství a podpora domácí filmové tvorby. Za mě rozhodně sport jen okrajově, od toho tu dnes jsou komerční televize.

6 3
možnosti
FS

Podle mého názoru je ČT jistě rozežraný moloch, který by měl, jako každý "státní" podnik hledat rezervy a šetřit. Ale podle mého názoru je to nejlepší tv stanice s nejširším spektrem programů slušné úrovně a ne snůška nakoupených laciných zahraničních "blafů" či dokonce přežvýkaných zpráv z internetu. Rozhodně má, podle mého názoru, vyrovnané zprávy.

ČT má však jednu údajnou "velkou chybu", která ji tíží a proto její vedení zřejmě musí být vyházeno!!Troufá si totiž otevřeně vysílat o koblihově-hradní a rudo-hnědé politické scéně to, co oni skutečně řekli, udělali či plánují a zamlčují. Je až směšné kolik důležitých vnitropolitických aktů se nevejde do zpráv na Nově, Primě či Burranově. Např. jistě je rezoluce Evr. parlamentu pro česko důležitá - ať už je dobrá či podlá? Ano jistě, ale na komerčních tv. stanických o nich jde sotva nějaká zmínka stejně jako o tisícových demonstracích na Letenské pláni, které jsou podle mně zbytečné (ale byly!). A což teprve když ta podivná Nora pustí do éteru něco pravdivého o hradním kancléři - no není od ní sprosté? O tom se přece má mlčet - že jo?

A proto máme v Radě ČT již lepší obsazení, které té "hydře" (v pozadí jistě řízené Kalouskem a Sorošem) šlápne na krk a nasměruje ji k tomu, jaké se mají vysílat (či zamlčet) zprávy o tzv. věrchušce (v Rusku to znají, ba i ji jinde dále na Východě).

8 3
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik