Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Husák, panečku to byl moloděc, ten se uměl postarat...Pepo zkus to jinak... třeba od Lán. Rv

3 4
možnosti
JN

Vláďo, a proč tedy když vládli ANO a ČSSD, tak Pekarová a spol. obvykle chtěli, aby se postarali oni? ;-)

6 0
možnosti
MB

Josefe zcela přátelsky. Vaše příspěvky jsou a budou stále stejné. Na mne působí úsměvně, stále se zastáváte čehosi pokleslého. Od ruských sportovců, přes Nohavicu, nyní zase necitlivá Pekarová. Nemyslím si, že tak činíte ve zlém úmyslu, jde o Váš pohled na život. Je to dost podobné postupu páně Bureše. Jeho kroky jsou zřejmé. Populismus, většinovost, vykalkulované Mesiášství - Vlastní prospěch .

Tvrdím, že stát je nepřítelem. Zejména pro myslící a samostatně konající lidi. S pojmoslovím začal Lenin. Stát nic nevlastní, pouze to, co získal z mozolů druhých. Tedy, by měl co nejméně překážet. Cílit podporu tam, kde je potřebná. Schillerová zdemolovala skutečně vše. Komplex rezervy vybrakované, i těch od Kalouska. Babiš přihodil byrokracii. Stejně postupovali komunisté, až jim zdroje vyschly. Dobrá věta, tedy Pekarová Alence říká - Proč plošně? My dvě přece daně platit můžeme.

Skutečně píši přátelsky,. Jste pedagog, v chráněném sektoru. Garantuji Vám, kdyby jste se osamostatnil a něco konal. Do procesu vstoupíte jako umírněný. Až se se státem obeznámíte? Vyrýsuje se z Vás osoba šílená, rozhořčená - Úplný pravicový extremista. Tato vláda je sebevražedná. Blbější podmínky mít nemohla.- Stane se terčem snadným. Já říkám, v rámci možného postupuje ještě docela rozumně. Veškeré úlevy daní - Jsou o dalším zadlužování. Babiš by to udělal hravě . Neptejme se, kde jsou jeho reformy a úspory ... :-)

8 3
možnosti
MV

Ono to bylo trošku jináč, ale zdejší Ezop zase stvořil bajku. Bude dalším tématem milost MZ za rozkrádání? Uvidíme...

6 4
možnosti
JN

Myslíte tématem blogu pana Valička? Tam bych si nejspíš tipnul, že ano. :-)

2 0
možnosti
JP

J97i67r95i 90P93i75l42n89y

30. 3. 2022 6:59

Kdyby toto tele nebylo předsedou PS, tak by bylo k smíchu. Takto je k pláči, co se může do vrcholové politiky u nás dostat. Díky vám voliči Top 09.

11 8
možnosti
MK

Vyšší ceny paliv, vyšší daně pro stát. Jak prosté.

8 0
možnosti

„Vlády se nemají starat o lidi, mají se postarat o to, aby tady bylo bezpečno. Stát se má starat o to, aby se o sebe lidé co nejlépe mohli postarat sami.“ Adamová Pekarové první větu řekla nešikovně, ale obsah celého výroku je v pořádku. Problém je v tom, že naše vláda ten výrok vůbec nenaplňuje. Naopak. Zcela zjevně dokazuje, že obsahu výroku absolutně nerozumí. Včetně premiéra politologa Fialy, včetně ministra průmyslu finančníka účetního Sikely, včetně ministra financí elektrotechnika Stanjury.

Pro srovnání – německá chystaná opatření, kde ministr financí Christian Lindner zdůraznil zajištění stability při zachování akceschopnosti.

https://casopisargument.cz/?p=41623 Výcuc stran lidí: Všichni zaměstnaní, kteří podléhají dani z příjmu, by dostali jednorázový paušální příspěvek na energie ve výši 300 eur jako příplatek k platu (to bude ovšem zdaněno). Dále se na omezenou dobu tří měsíců daň z pohonných hmot sníží na evropské minimum, aby se ulevilo dojíždějícím a podnikům. Dalším zajímavým prvkem bude jízdenka na místní veřejnou dopravu za 9 eur měsíčně po dobu 90 dní. Spolkové země na to mají obdržet odpovídající finanční prostředky.

Německá vláda se chová jako kompetentní ekonom národohospodář, jehož všichni lidé zajímají. Česká vláda jako ekonom finančník, tedy účetní, kterého lidé nezajímají, jen cifra státní bilance.

Vysvětlení spočívá v příliš velké míře výkyvu cen (inflace) a v počtu postižených a v oné stabilitě ve ztlumení příliš velkého nárazu rychle a jednoduše pro všechny. Opravdu není náhodou onen počet zemí přijímajících plošná opatření, zmíněný panem Nožičkou, jenž ač je nepřesný, bez potřebných informací, selský rozum mu říká, že ona první věta Adamové Pekarové tuto vládu vystihuje přesně, což pravda je..

5 5
možnosti
PB

Tak schválně, jaký je rozdíl mezi elektrotechnikem a programátorem?

0 1
možnosti
PN

Chi, chi. Jak se vosy durdí, když se použije jejich dvouletý styl kritiky.....

Nedávno paní Pekarová, její geniální kolegové a jejich ještě geniálnější příznivci

smažili Babiše a spol. proč nemá roušky a pomůcky, přitom stačilo říci objednejte si je ( a to vlastně i řekli). Pak to bylo to samé s vakcinama, které se pomalu budou vylévat. Dodnes je obviňují, že mohou za 30 tisíc mrtvých. ..jak je to možné, přeci i těm nešťastníkům řekli jak se mají chránit. Na kolik kritiků jsme se museli zadlužit protože géniové křičeli je to málo co jim dáváte. Škoda, že Babiš netušil, že stačí vyslat jasný signál a je to v pohodě.

8 1
možnosti
Foto

Titulek vypadá, jako byste měl špatné mentory. Dovoluji si vyjádřit názor, že paní Pekarová to myslela takto:

" Když dáte člověku rybu, nakrmíte ho pro tento den. Když ho naučíte ryby chytat, nasytíte ho na celý život.“

17 0
možnosti
Foto

„Když ho naučíte ryby chytat, můžete mu každý den chodit za ženou.“ Tak je to správně, Jarouši.

1 0
možnosti
PB

P32e82t38r 15B13u39r68i40a81n

29. 3. 2022 23:00

Úmyslně jste její výrok zkrátil o poslední větu. Celé to má znít takto:

„Vlády se nemají starat o lidi, mají se postarat o to, aby tady bylo bezpečno. To je teď velmi důležité. Myslím, že nikdo nechceme, aby šel Putin dál. Stát se má starat o to, aby se o sebe lidé co nejlépe mohli postarat sami. Nepotřebují k tomu vodit za ručičku, ale musí k tomu mít férové podmínky,“ řekla v nedělní Partii předsedkyně TOP 09 a šéfka Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

A to jen proto, abyste z toho nakonec vydestiloval toto:

Je však i přesto možné akceptovat slova předsedkyně Poslanecké sněmovny, že se vláda o občany starat nemá a má jim jen například vyššími výdaji na armádu zajistit bezpečí a ochranu před Putinem či jiným možným agresorem? Nejenom já jsem asi přesvědčen, že nikoliv.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785603

Tedy učebnicová demagogie v přímém přenosu. Ta úmyslně chybějící poslední část vás potom nakopla k další lži:

Nebo je snad paní Pekarová Adamová toho názoru, že se příště nebude pomáhat ani například živnostníkům, kteří by museli zavřít či výrazně omezit své služby kvůli epidemii covidu?

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785603

S těmi "férovými podmínkami" už by to nešlo, viďte?

17 2
možnosti
Foto

To je u neklidného Pepíka normální.

0 0
možnosti
Foto

Oba víme jak to myslela, jen vy to uvedete "na pravou míru" 8-o Lidé se mají hlavně umět postarat sami o sebe. Koneckonců to je jednou z hlavních náplní práce soc. pracovníka. Sociálně slabší naučit, aby se o sebe uměli postarat sami.

17 1
možnosti
JN

Já si zase myslím, že oba víme, o čem byla v té debatě řeč, a ze strany její oponentky šlo hlavně o kritiku toho, proč vláda např. nesnížila za současné situace spotřební daň na benzín či naftu, když (jak píši i v článku) 24 z 27 států EU určité opatření provedlo a tím ceny paliv či energie za současné mimořádné situace stlačilo dolů.

Pokud by to učinila i naše vláda, určitě by nešlo o nějaké "vodění někoho za ručičku" apod. Jenomže by se tím vláda připravila o část příjmů, plynoucích do státní kasy z peněz daňových poplatníků...

5 6
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,29
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik