Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Pořád stejný problém - "osvícený stát", reprezentovaný v tomto případě levičáckými politiky několika stran nám chce kecat do života v oblasti kde nemusí a ani nemá. Osobně je mi fuk jestli bude na svátky zavřeno. Ale ať zavřou obchody ze svého rozhodnutí. Nejlépe proto, že o svátcích chodí nakupovat tak málo lidí, že se jim nevyplatí mít otevřeno. Ale odmítám, aby o tom rozhodovali nějací Bublani, Miholové a podobné politické kreatury.

4 0
možnosti
Foto

Rád pracuji o víkendech a o svátcích – nejen kvůli příplatkům – daleko víc využiju smysluplně volný čas během pracovního týdnu, kdy ho potřebuji daleko víc. Sociální inženýři se snaží prosadit mé dobro i proti mé vůli, i kdybych měl kvůli jejich pravdě zhebnout, tak mi musejí pomáhat. I jako křesťan jimi nekřesťansky opovrhuji.

0 0
možnosti
JN

Musím se přiznat, že s Vámi tentokrát nesouhlasím;-). Jednak jsem v pondělí cestovala poměrně dlouhou trasu z Čech na Moravu a vězte, že řada (většina) památek byla zavřených. O restauracích nemluvě, našli jsme na trase asi 200km otevřenou jen jedinou. Argumenty, které uvádíte, jsou mylné. Lékaři, Policie, pumpaři a podobné profese jsou prostě povolání, kdy musí fungovat permanentně. A tak to i je, byť třeba lékaři fungují o svátcích "omezeně" a nedělají např. plánované operační výkony. A další můj nesouhlas souvisí s tím, že fakt nevidím důvod, proč by zrovna prodavači a prodavačky měli o svátcích fungovat. Přece celý národ ví, že budou 4dny volna, tak měl každý možnost nakoupit s předstihem. To, že v našem naturelu je vše nechávat na poslední chvíli, je věc jiná.

Závěrem Vás zdravím;-).

1 4
možnosti
Foto

Já jsem prodavač v marketu. Slušně si s vedoucí domluvíme, kdo kdy potřebuje volno. Politiky, kteří nám do toho kecají, bych pověsil za koule do průvanu a naplival na ně, aby to na nich zmrzlo. Nestojím o sociální inženýry. Kdyby mi tahle práce nevyhovovala, našel bych si jinou. Jako vám nikdo nekecá do toho, kdy smíte kojit, nechte zase nás pracovat ve dny, ve které byste vy nepracovala.

0 1
možnosti
RC

Zajímavá je jedna věc - jak většina prodavačů žehrá na své nedobré pracovní podmínky a tomu neodpovídající výplaty ale jak se mnozí údajně třesou, aby si zrovna o svátcích mohli jít zaprodávat. Pokud to dělají pro vlastní spásu a má je zachránit zrovna ten jeden finanční příplatek, pak není něco v pořádku.

2 1
možnosti
RC

A ještě jedna poznámka pro autora blogu - všiml jste si vůbec někdy, že zrovna ti Vámi zmiňovaní lékaři pracují o víkendech a zejména o svátcích v omezené míře, někteří z nich dost neochotně, případně malé procento na službách pod vlivem? To znamená jen akutní úkony a trošku nadneseno "aby nikdo pokud možno nezhebnul". A vy tady víceméně nutíte, aby prodavači pracovali ve stejné době v míře prakticky neomezené v plném pracovním nasazení. Ale kdo chce kam .....

2 2
možnosti

Dík, nevytáhl jsem totiž paty z baráku, tak jsem netušil:-)

1 0
možnosti

nejzajímavější z protinávrhů je varianta, zrušit všechny státní svátky a místo nich přidat dny dovolené.... Každý si udělá volno, kdy bude potřebovat a kdy bude chtít...ne kdy mu to nějaký ubohý poslaneček zákonem nařídí...

1 1
možnosti
JM

J43a15n81a 43M53a96l11a

3. 4. 2018 8:40

V každém lidovci zbylo kus bolševika od dob Národní fronty kdy nám Strana Lidová spolu se soudruhy plánovala světlé zítřky. Proto se nemůžeme divit že razí názor : Ne ty, podnikateli,ale my ,strana a vláda, určíme kdy a jak budeš podnikat !!

17 0
možnosti
SB

Doufám, že ostatní poslanci zatnou Lidovcům tipec a ten nenormální zákon úplně zruší a prodej nebo zavřeno nechá na prodejcích. Lidovci měli 5 % voličů !!!

14 0
možnosti
Foto

Při vší úctě, jde tady o něco jiného. Pondělí, prosím pěkně, není žádný svátek a vůbec ne náboženský. Prostě jen komunista zařídil volno svému nádeníkovi, aby ten měl pocit, že se může ožrat v klidu. Pak přišel rok 1989 a páni poslanci zjistili, že daleko větším svátkem je Velký pátek. Vlastně vůbec největším, protože tehdy byl náš Pán a Spasitel ukřižován. Takže PŘIDALI další svátek, neboť si ve své populistické vlezlosti neuměli představit, že by zrušili volné pondělí a zavedli MÍSTO NĚJ sváteční pátek. No a pak přišli další imunitou ozdobení trotli a rozhodli, že ve velké svátky zavřou velké prodejny. Jaký to má smysl příliš nevysvětlovali, protože by se do toho sami zamotali.

A teď mi řekněte, když každá babička ví, že velký svátek je v pátek a v pondělí je úplné prd, proč je zavřeno v pondělí, ale v pátek otevřeno?

11 5
možnosti
MR

Jiste to zaridili komuniste ze zapadni Evropy;-) Ale jinak souhlasim. Nac delat rozdily. Melo by byt zavreno i na Velky patek.

2 3
možnosti
Foto

J33a19n 94B45a22l38o64u98n

1. 4. 2018 23:29

Souhlasím s tím, že je to otázkou komfortu a nabídky, zažil jsem dobu a místa kde co člověk nenakoupil v sobotu do 12 hod, neměl celý víkend, tak že bych neměl problém se zásobit, ale pokud mají otevřeno, tak jdu nakoupit operativně v neděli i o svátek. Vadí mi spíše to, že je to politická věc a není moc slyšet hlas těch, kterých se to týká, i když co znám podmínky v hypermarketech, tak se nedivím, že prodavačky raději mlčí, ještě by si pohoršily.

Domnívám se že to spíše souvisí s tím, že je přeobchodováno a lidi jsou jak ovce a furt něco kupují. Ale to s tím se musí trh vyrovnat sám. Máme nejnižší nezaměstnanost co si pamatuji a tak mají lidé volbu kde a kdy budou pracovat, tudíž bych se být státem do toho raději nepletl a řešil důležitější věci jako je dostatečné ohodnocení těch co potřebuje každý z nás, učitelů, lékařů, sester, policistů, požárníků apod.

5 0
možnosti
Foto

Nechci nikdy v životě potkat arbitra, který bude rozhodovat, jestli je moc obchodů a jestli někdo moc nakupuje.

3 0
možnosti

To jsou prodavačky nějaká zvláštní sorta? Něco jako nepříspuziví?

5 0
možnosti
JC

Prodavačky jsou aktuálně téma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik