Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všiml jsem si, že např pod dnešním Vaším blogem neotvíráte diskuzi......ano, je to Vaše věc, ovšem o mnohém to svědčí...

3 1
možnosti

Zejména když v poslední větě píše o demokraticky smýšlejících lidech ;-D. Chucpe jak noha ;-D

1 1
možnosti

Chlapák zase neotevřel diskusi ;-D

0 1
možnosti

Celý případ měl být předán na ministerstvo práce a soc.věcí. Soudruh bratr Jurečka by věc vyřešil a druhý den by bylo ticho po pěšině!

0 0
možnosti

Je třeba odlišit svobodu slova od šíření lží a dezinformací. Pokud jde o np. Svobodu, je voják a musí se podle to chovat nebo ze svého teplého místečka v armádě odejít. To není nic proti svobodě. Proti jeho vystoupení se ohradili i sportovci, které měl v ČOV zastupovat. Jako důchodce a pamětník považuji za nehorázné chtít srovnávat dnešek s totalitou před rokem 1989, natož si brát do úst padesátá léta. Dnes máme naprostou svobodu, mohli bychom ji ztratit, pokud by se dostala k moci proruská pátá kolona.

6 1
možnosti

Pokud jste si článek přečetl pozorně, tak 50. léta si nikde do úst neberu, vyjadřuji se zde pouze k výroku expolitika Kalouska ohledně let osmdesátých.

A ohledně "vojáka" Svobody jsem to už psal hodněkrát: on je trenérem v Dukle Praha (a tím pádem i člen armády) čistě proto, že je trenérem moderního pětiboje, pro který u nás v žádném civilním oddíle nejspíš srovnatelné podmínky nejsou.

Pokud mu někdo vytýká "teplé místečko" - pokud by šel trénovat do zahraničí (a s ohledem na to, že jde o olympijského vítěze, by asi zájem o něj byl), tak by na tom byl nejspíš finančně líp. Ovšem byla by to škoda pro náš sport.

2 3
možnosti

Jsem liny, nechce se mi cist diskuzi, takze se budu mozna opakovat s nekym jinym.

Kvůli tomu, že jste po emigraci dcery Andrey musel z armády odejít?

„Tenkrát za mnou kvůli tomu, abych od vojska odešel, dokonce přijel bývalý předseda fotbalového svazu generál Tvaroška z Trenčína. Od kamarádů na ministerstvu obrany jsem ale věděl, že jemu dcera utekla už dávno do Itálie a generálem zůstal. Tak jsem mu to řekl, šíleně se rozčílil, začal řvát a potom utekl.“ (směje se)

V armádě jste ale stejně skončil.

„Po poradě s Oldou Knapem, velitelem Dukly, jsem nakonec odešel. Dostal jsem nějaké odstupné a nechali mě v klubu jako občanského zaměstnance.

3 0
možnosti

Takze to s tim Holikem bylo jinak, nez tvrdite.

2 0
možnosti

V oficiální doktríně Russka je ČR nepřítel hned vedle USA a NATO. Příslušník armády, která ho velmi dobře živí a platí mu jeho sport by měl vědět, jak se chovat. Strach, že přijde v budoucnu o výsluhy byl větší, než jeho domnělé hrdinství.

5 4
možnosti

On uz narok na vysluhy nejpise ma.

V roce 2007 byl rotmistrem.

https://www.army.cz/scripts/detail.php?id=9301

0 1
možnosti

..... "byť jednoznačná odpověď na danou otázku je poměrně složitá."(?) - teda vosobně na tem nevidím nic složitýho,- viz. Ústava ČR - Základní listina práv a svobod, odst. 1,2,3 !,- ..... je to fakt tak složitý?!?

0 2
možnosti
Foto

Základní listina práv a svobod,

Článek 17

odst. 4 ) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti. ..... je to fakt tak složitý?!?

2 0
možnosti

f) dodržovat pravidla služební zdvořilosti a chovat se i mimo službu tak, aby neohrozil vážnost a důvěryhodnost ozbrojených sil, dodržovat při výkonu služby právní předpisy, mezinárodní právo válečné a humanitární, mezinárodní smlouvy a rozkazy nadřízených.

Je neuvěřitelné, kterak se z odůvodněných pochyb o příčině války na Ukrajině dá udělat relativizace války na Ukrajině, relativizace obětí války, následně porušení "kodexu" a porušení tohoto článku zákona a odůvodnit tak trest, ba dokonce požadovat soud či vyloučení z armády. A kolik lidí takto uvažuje. Myslím, že to o současné české společnosti stran totalitního potenciálu v ní, říká vše.

4 6
možnosti

"pochyb o příčině války"

Nešlo tady ale o zpochybnění válečné agrese? Což je přece jen něco jiného...

4 0
možnosti
Foto

U nás je svoboda. ALE taky totalita. ;-D

4 3
možnosti
Foto

Pardon, mělo být + :-)V

Ale stejně nechápu, jak jste přišel na to ALE ;-)

1 0
možnosti

nožičko, ještě ti schází pochválit projev fibingerové z 1984

8 5
možnosti

Tato doba ovšem k něčemu takovému pomalu, ale jistě spěje, Procházko.

3 2
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik