Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Upozorňuji, že nejsem právník a jde o můj laický pohled na věc. Ovšem vcelku pochybuji o tom, že i tady se samotní právníci shodnou na jednoznačném výkladu. Je proto otázkou, zda se tříčlenný senát pražského městského soudu v čele se soudcem Štěpánem Výborným měl takovou závažnou věcí, která může mít v brzkém době vliv na životy mnoha obyvatel ČR, vůbec zabývat, a neměl ji raději ponechat Ústavnímu soudu.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750431

Šmarjá, pane Nožičko, opravdu se nepouštějte do hodnocení věcí, kterým za mák nerozumíte. Městský soud v Praze žádnou takovou možnost, aby nechal ve věci meritorně rozhodnou Ústavní soud nemá. Dovoláváte se postupu, který zákon nedovoluje, ačkoli podle Ústavy lze státní moc vykonávat v případech, mezích a způsobem, který stanoví zákon. Váš pohled není laický, ale zásadně nesprávný, rozumějte jiný než podle práva, tedy nezákonný, chcete-li.

1 0
možnosti

M41a19r18t97i24n 62H98o42l80y

30. 4. 2020 23:23

A když už jsme u toho Vašeho článku ohledně pana Mináře, co Vám vadí na někom, kdo dokázal sjednotit na Letenské pláni největší počet lidí od listopadu 1989 (nevím, jestli si to pamatujete, neznám Váš věk, já jsem tam byl), kteří chteli vyjádřit nesouhlas s tím, co se u nás v poslední době děje. Ti lidé přišli nyní vyjádřit jejich osobní názor a patří jim ta to vděk, že i v této době se nenechají řídit někým, kdo vstoupil do politiky na základě podnikatelského záměru nechat přežít svou firmu na dotacích, které ji ze své pozice může zajistit. Nehledě na ovlivňování politických preferencí díky vlastním médiím. Názory lidí jako Vy nás vrací zpět do doby normalizace, kdy vyjádřit svůj názor nebylo povoleno a kdo ho dnes vyjádří, tak je lidmi jako Vy zesměšňován.

5 0
možnosti

Já panu Minářovi ani nikomu jinému právo vyjádřit svůj názor neupírám, v blogu přece nic nepíši o tom, že by akce Milionu chvilek měly být zakazované. Jen mi přijde, že ta jejich snaha kritizovat současnou vládu za každou cenu už je dost často křečovitá a jejich způsob provedení Babišovi spíše nahrává, než že by ho ohrožoval.

P. S. Vám například slogan "Nechceme vakcínu, chceme svobodu!" (jeden z těch, který se středeční akci objevil), přijde jako inteligentní?

1 2
možnosti

M16a97r43t11i37n 98H19o48l74y

30. 4. 2020 22:56

Nezlobte se na mě, neznám Vás osobně a ani jsem nečetl všechny Vaše početné příspěvky (těch několik mi jich stačilo, abych si udělal názor). Ale to že, někdo napíše článek a pod ním uzavře ze strachu z negativních reakcí diskuzi, to mi opravdu začíná připomínat komunistický režim, kdy někteří autoři publikovali své názory pod jinými jmény, aby se vyhnuli problémům. I když tehdy by se to dalo pochopit, vzhledem k normalizaci. O to smutnější je, že se tímto způsobem chováte dners, kdy Vás asi kvůli tomu ze školy nevyhodí (i když možná by to bylo dobře). Vaše reakce na negativní odpovědi tomu odpovídají, místo věcné argumentace a diskuze reagujete poněkud agresivně a to zvlášť pro učitele asi není dobrá vizitka...

2 1
možnosti

Opakuji znovu: že diskuse přestanu otvírat, jsem zde avizoval již předtím, než jsem článek o Minářovi napsal, a je to čistě proto, že vzhledem k praktikám některých diskutérů, kterým jde jen o soustavné napadání druhých bez ohledu na to, o čem článek je (viz například můj zcela apolitický článek o otvírání škol po karanténě), v tom nevidím smysl.

Ohledně té agresivity: mně naopak přijde, že agresivní a netolerantní k jiným názorům jste Vy, a názorně jste to zde ukázal. A ta Vaše věta "možná by bylo dobře, kdyby Vás vyhodili", hovoří za vše. Docela věřím tomu, že pokud by v roce 1989 komunistický režim nepadl, tak dnes děláte někde kádrováka.

1 1
možnosti

M28a62r13t33i55n 54H34o96l19y

30. 4. 2020 21:54

Ještě jeden postřeh - tito lidé jako učí naše děti??? Tak to raději, aby školy zůstaly zavřené ještě několik let, než aby tito lidé zamořovali naše děti. I přesto, že občanskou výuku už naštěstí dávno zrušili...

2 1
možnosti

Nevím, v kterém státě žijete, ale věřte, že v českém školství občanskou nauku nikdo nezrušil, stále se učí jak na ZŠ, tak i na SŠ. ;-)

Co jste naopak zřejmě nezaregistroval, je to, že školy jsou u nás naštěstí již řadu let apolitické a učitelů nikdo neposuzuje jejich kádrový profil.

0 0
možnosti
Foto

Koukám, že autor u svého následujícího článku (Mikuláš Minář už to nevydržel...) pro jistotu diskusi zakázal. Je to normální srab. Psát takové slinty a neunést reakci na ně...

3 0
možnosti

To je obvyklý proces radikalizace blogerovy:

1. začne blogovat, a povídat si se zvými čtenáři

2. pár čtenářů si ho oblíbí, začne se s nimi špičkovat, občas hádat

3. pod vlivem prvotního vývoje (někdy pod vlivem karmy) začne psát prvoplánovější, ostřejší blogy, které přitáhnou ostřejší publikum

4. z diskuzí se stane nepříjemná pavlač

5. bloger vidí, že kvalita diskuze je determinována kvalitou blogu, ale odmítá si to připustit

6. bloger uzavírá diskuzi, ale zjišťuje že bez zpětné vazby se z blogování stává prostá grafomanie

7a. bloger končí

7b. bloger se přesouvá někam kde je publikum mnohem menší, ale je to jeho sociální bublina, se kterou se plácá po rameni.

To už tu párkrát bylo.

3 0
možnosti

J81a53n 84H50e65j21c92m53a13n

30. 4. 2020 14:11

Ten soudruh president Zeman a jeho soudruh náměstek soudruh Babiš mají kliku , že tady jsou takoví jako pan učitel .

4 1
možnosti

R85a25d12e81k 16K72o27h64u73t

30. 4. 2020 19:45

No a vy zase máte štěstí na Mináře, Fialu, Jurečku a další demokraty do morku kostí.

0 0
možnosti

Pan Nožička to nevydržel a neotevřel diskuzi?

2 0
možnosti

Pan Nožička to avizoval dopředu - poděkujte Flaškovi a některým dalším...

1 0
možnosti
Foto

Já jsem zvědavý, zda na to nějak zareaguje administrace.

Administrací už byli zlikvidovaní ti, kteří pod blogy blogerů roku administrace a některými VIP blogery trollili daleko méně než pánové Flaška s Procházkou.

A to se ještě tito protekční blogeři cítili uraženi, že administrace v likvidaci jejich názorových odpůrců nepostupovala dostatečně rychle a založili si vzdoroblog.

3 0
možnosti
Foto

To je stejně kouzlo nechtěného :-): Smazaný příspěvek, Smazaný příspěvek, Smazaný příspěvek, reklama, Smazaný příspěvek, Smazaný příspěvek, Smazaný příspěvek, Smazaný příspěvek.

0 2
možnosti

Jojo, kouzlo nechtěného: tolik energie jste Vy plus Procházka vložili do toho, abyste mě zkusili pošpinit, a efekt je jaký? Jednou za čas jsem to, co sem nepatřilo a co jsem dopředu avizoval, smazal, to smazání mě vždy zabralo pár vteřin (což jako bloger, který také někdy mazává, jistě víte...)

Navíc je stejně již diskuse poté, co už blog není na titulce, neboť ho tam vystřídaly dnes vybrané blogy, takřka mrtvá. Nicméně mě těší, že jsem už teď dosáhl dvojnásobně vyšší čtenosti oproti např. Vašemu blogu s totálně demagogickým titulkem "Nechci tu žít jako v koncentráku."

Jen by mě fakt zajímalo, co Vás k takovým ubohým praktikám vede? Snad vyjma toho, že tím zabíjíte celodenní nudu, když teď cestovní ruch stojí - ale nebylo by třeba lepší projet se na kole?

5 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik